13-те най-добри създатели на инфографики и графични инструменти

Всички знаем, че инфографиката е мощен инструмент за маркетинг съдържание, маркетинг в социални медии и дори обхват на блогъри за подобряване на усилията ни за изграждане на обратни връзки за SEO. Ето защо инфографиката е толкова мощна като маркетингов инструмент. За съжаление е трудна за създаване, освен ако не сте опитен графичен дизайнер. През последните няколко години се появиха множество уебсайтове, които позволяват на маркетолозите лесно да създават инфографики, за да улеснят маркетинга си. Тези сайтове дават пълен контрол върху творческите, редакционните и бюджетните аспекти на създаването на инфографиката.

В статията ще ви запознаем с 12-те най-добри производители на инфографики, които трябва да проверите, ако искате наистина да мащабирате усилията си за създаване на инфографика. Уверете се, че сте проверили конкретните инструменти, които търсите, и проучете:

 • обема и качеството на техните инфографични шаблони,
 • интуитивност на редактирането им,
 • скорост на уебсайта,
 • специална функционалност,
 • както и ценообразуване.

Adioma

Adioma се отличава от другите приложения за инфографика със своите адаптивни шаблони и огромна библиотека от икони и символи. Можете дори да добавяте илюстрации и да превключвате между шаблони, за да намерите най-добрия вид на вашия текст. Освен това генерираната инфографика е наистина лесна за експортиране в други приложения.

 

Adobe spark

Adobe Spark е универсален инструмент за дизайн и има инструменти специално за публикации в социални мрежи, кратки видеоклипове и дори цели уеб страници. След като приключите, вашата графика може да бъде експортирана и изпратена по имейл на всеки от вашия екип, който се нуждае от тях. Най-хубавото е, че е лесен за използване. За потребители на iOS могат да се използват всички части на приложението. Потребителите на Android са ограничени до функционалностите на социалните мрежи.

 

Canva

Това е просто приложение за графичен дизайн, което също е добавило инфографични шаблони, които можете да използвате. Можете да използвате Canva за всякакъв вид дизайн, включително маркетинг и социални мрежи. Също така можете да се възползвате от опции са визитните картички, планове за учебни уроци и дори тениски. Canva има и инструменти за сътрудничество в платени версии. Може да се възползвате и от професионалната версия и дори можете да планирате публикации в социалните медии.

 

DesignCap

Ако имате нужда от обикновена листовка или плакат, пробвайте с DesignCap. Те имат хиляди шаблони за този вид документи, както и много други. Съвсем наскоро те добавиха някои предложения, свързани със социалните мрежи. Instagram е единственият, в който можете да направите публикация, но за YouTube и Facebook можете да добавите някои елементи от дизайна. Въпреки че това приложение има функционалност за създаване на инфографики, приложението като цяло е лесен начин да направите печатни активи, за да съответстват на онлайн рекламата или обратно.

 

Easel.ly

Всъщност цялата им предпоставка е, че това е най-лесният начин да се направи инфографика. Просто използвайте техните шаблони, за да направите нещо креативно. Можете да добавите изображения от тяхната библиотека или да качите някои от вашите файлове. Не е задължително обаче да направите сами. Вместо това има услуга за дизайн на Easelly, която може да прави персонализирани шаблони срещу заплащане. Оттам можете да добавите информация към шаблона няколко пъти. Бизнес версията позволява сътрудничество в реално време и групово използване.

 

Genially

За разлика от повечето други графични инструменти, Genially има вградена функция за обработка на текст. При повечето други опции трябва да се уверите, че текстът ви е без грешки, преди да го добавите. Друга страхотна функция е, че можете да добавяте анимации към инфографиката или презентацията, по която работите. Дори ви позволява да добавяте интерактивни функции, което е необичайно гъвкаво за този вид графичен инструмент. Интегрира се и с голямо разнообразие от други приложения, позволява сътрудничество и работи с cloud. Също така има вградени инструменти за анализ, които ще ви помогнат да разберете какво работи най-добре.

 

Infogram

Подобно на Genially, този инструмент включва някои по-традиционни функционалности. С него можете да направите слайдшоу с тази програма. Също така ви позволява да подготвяте отчети, което е страхотна опция. Въпреки това, може би най-добрата характеристика е възможността да включите маркери за продажби във вашата графика. Те могат да бъдат публикувани на вашия уебсайт и да ви позволят да съберете повече информация. Най-доброто от всичко е, че статистическите данни могат да се добавят към таблото в реално време.

 

PicMonkey

Това е страхотен инструмент за редактиране на снимки. PicMonkey ви позволява да направите снимка и да премахнете фона, да добавите филтри, да ретуширате и др. Можете също да добавяте стокови снимки и корпоративни лога. Поддържат се и визококачествени колажи и видеа и резултатите са страхотни. В допълнение към традиционното редактиране на снимки, можете да правите публикации в социалните мрежи. Има шаблони и поддръжка за създаване на съдържание във Facebook, YouTube и Instagram. Това обаче не означава, че не можете да адаптирате редактирано от PicMonkey съдържание за работа с други мрежи.

 

Piktochart

Ако искате графично решение, което може да замени някои функции на традиционния софтуер, разгледайте Piktochart. Приложението разполага с функционалност, която създава слайдове, които можете да използвате за презентации и продажби. Друга опция ви позволява да правите отчети, които включват графични полета и текст. Вместо да създавате графиката и след това да я експортирате в текстов процесор, можете да добавите обикновен текст в самото приложение. Поддържат се инфографики, плакати и публикации в социалните мрежи.

 

Snappa

Snappa разполага с инструмент за изрязване на изображения с предварително зададени размери, за да съответстват на всяко предназначение. Това може да бъде публикация в социалната мрежа, някаква икона или банери за уеб страници. Освен това приложението съдържа специални ефекти, включително премахване на фона. Има и голяма стокова библиотека със снимки. Snapa  е лесен за използване инструмент и има основни функции за ежедневно създаване на съдържание. Също така приложението може да ви позволи да публикувате творения в социалните мрежи. Със Snappa можете да планирате предварително директно в приложението.

 

Venngage

Това е инструмент за графичен дизайн, който ви помага да правите каквото и да било, включително инфографика, разбира се. Приложението разполага с шаблон, който да отговаря на почти всяка нужда. Също така няма никакви интеграции с други програми, така че ще трябва да изтеглите всичко, преди да го използвате. Простотата на използване и гъвкавостта обаче са добри компромиси.

 

Visme

На пръв поглед Visme изглежда като повечето други инструменти за графичен дизайн, насочени към света на бизнеса. Той има способността да прави сравнително сложни презентации и публикации, в допълнение към стандартните инфографики и редактирани снимки. Това, което обаче отличава този от останалите, е огромният брой интеграции, които той поддържа. Също така можете да интегрирате Visme със Slack, което позволява много удобство. Публикациите в социалните мрежи, различни от видео обаче, трябва да се качват отделно. Това приложение е насочено повече към потребители извън маркетинга в социалните мрежи. Въпреки това, той все още е солиден избор за търговците на съдържание поради голямото разнообразие от налични типове съдържание.

 

Едно е сигурно – добре оферменият документ, от какъвтои да е тип, определено прави по-добро впечатление и изглежда по-професионално. Дори да нямате определени уменията като графичен дизайнер, има вариант да се справите също толкова добре.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг