3 основни компонента на SEO стратегията на Google

seo стратегия

Google разкри три ключови подробности за собствената си стратегия за SEO, която потенциално може да помогне на други собственици на сайтове.

Google предостави поглед върху начина, по който подхожда към SEO.

Шон О’Кийф от Google твърди, че Google притежава 7 000 уебсайта, които се управляват от стотици продуктови и маркетингови екипи.

 

Сайтовете, притежавани от Google, получават същото третиране в резултатите от търсенето, както всеки друг сайт, казва О’Кийфе.

 

Екипите на Google също трябва да следват същите указания за уеб администратори, както и други сайтове, които са индексирани в резултатите от търсенето.

 

Всеки ден се правят над 200 промени в уебсайтовете на Google, което може да повлияе на SEO.

Eто какво казват Google по този въпрос:

“Ето защо създадохме сплотена стратегия за SEO уебсайтове, на която можем да разчитаме, без значение какви нови промени се въвеждат – и че всеки друг с уебсайт може да се поучи.”

 

Фокус върху малките промени

Малките, забележими промени могат да доведат до големи печалби, твърдят от компанията.

 

“Маркетинговият сайт на Google My Business например нарасна с близо 2 пъти в органичния трафик, 1 отчасти поради това, че екипът реализира редица основни уеб базирани добри практики, като например да показва търсачките какви URL адреси да индексират чрез прилагане на канонични url адреси.”

 

Google успя да възпроизведе органичния растеж в редица свои сайтове, след като внесе промените, показани на графиката по-долу.

Oтзивчивост към промените

 

Поведението на потребителите за търсене винаги се променя, което води до това, Google да прилага нови функции за търсене, за да продължи.

 

Собствениците на сайтове трябва да предприемат подобен подход, за да приемат промените, вместо да се отклоняват от него.

 

Експериментирането с различни промени доведе до по-добри SEO резултати за сайтовете на Google.

 

„Например, миналата година се съсредоточихме върху поправянето на грешките на Google Search Console, внедряването на структурирани данни и добавянето на AMP към сайта Think with Google. След като определихме една обща AMP грешка на няколко URL адреса, тези импресии се увеличиха с 200%. ”

 

Консолидиране на няколко свойства, когато е възможно

Google препоръчва да се обединят множество уебсайтове с подобно съдържание.

 

„Създаването на един голям сайт вместо множество микроземена е най-добрият начин за насърчаване на органичния растеж с течение на времето.“

 

Така направи и Google, след като осъзна, че е разработил голям брой почти дублирани сайтове.

 

„Например след този одит на сайта решихме да преразгледаме нашите маркетингови уебсайтове за Google Retail. Почистването на шест стари уебсайта, консолидирането на съдържанието и съсредоточаването на енергията ни към един чудесен уебсайт удвоиха честотата на кликване и повишиха органичния трафик с 64%.

Ключови неща

Според Шон О’Кийф от Google, фокусирането върху тези три области е помогнало на компанията да изгради стратегия за SEO, която може да се адаптира към промените и да доведе до резултати.

 

Той вярва, че същите тези понятия могат да бъдат приложени към всички уебсайтове.

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,