3 съвета за подобряване на бизнес акаунта ви в Instagram

Наличието на страница в Instagram вече не е запазена марка само на блогърите и инфлуенсърите – бизнесът също започна да обръща все повече внимание на този канал.

Социалните медии станаха неразделна част от всяка маркетингова или PR кампания, а специалният фокус на Instagram върху естетиката го прави идеален за позициониране на бранда.

Прехвърляйки се в тази платформа, вие давате шанс на бизнеса ви да состигне до 800 милиона нови потенциални клиенти.

Нека се фокусираме върху едни от 3-те фокуса, върху които да наблегнете.

# Качество на снимките

Трябва да сте наясно, че снимките които качвате трябва да бъдат с идеално качество, сякаш са правени от фотограф. Ако нямате достатъчно бюджет да наемете такъв, тогава помислете за добър апарат или телефон.

Не само iPhone, но и почти всички смартфони нямат плътност на пикселите или чувствителност към светлина и могат да заснемат „истинско“ изображение. Камерите на телефоните постоянно се ъпгрейдват, но в сравнение с DSLR, те просто не могат да се състезават.

 

Всеки кадър има различни условия и вие също ще имате различни очаквания, така че се оборудвайте с приличен DSLR . Например, ако снимате в стая, пълна с хора, знайте плюсовете и минусите на снимането върху основен обектив срещу широк ъгъл. Това ще ви помогне да изградите последователен визуален стил.

Можете да намерите DSLR камери на много изгодни цени онлайн. Дори цените на някои са сравнително по-ниски от тези на телефон. Струва си да помислите над това.

# 2 Бъдете безпощадни, когато се отнасяте до съдържанието си.

Спад в почти всички акаунти в Instagram се случва постоянно. Наводняването на вашия профил с банални и неподходящи снимки като например: закуски, изгреви и дейности извън вашия офис (колкото и вдъхновяващо да е това) няма да се отрази добре. Потребителите просто ще спрат да забелязват профила ви.

 

Затова го дръжте свеж, вълнуващ и най-важното ориентиран към марката. Когато конструирате публикация, спрете и помислете: какво е това, което носи марката? Достатъчно релевантна ли е? Ако отговорът е не, го запишете. Не забравяйте, че това не е развлекателно занимание, трябва да се отнасяте към него, както към всяка рекламна кампания. В тази бележка е добра идея да измислите специфични за марката хаштагове, които ще се появяват постоянно във всичките ви публикации. Това ще помогне за изграждането на приемственост!

# 3 Редактиране на изображенията

Имаме смесени чувства към филтрите в Instagram. От една страна, те са част от изображението в Instagram и са станали неразделна част от процеса на качване. От друга страна, прекомерното филтриране може лесно да съсипе снимките.

 

Работете главно с Adobe Photoshop. Достъпът до инструменти за манипулиране на изображения означава, че можете да играете с елементи и графики по начин, който ще създаде изображение, което е с вкус и професионален вид. Освен това има много полезни шаблони, които можете да изберете, ако нямате време или енергия, за да преминете ръчно през всички различни елементи.

Основният момент тук е, че вниманието към детайлите е важно в Instagram, както е важно при всяка друга маркетингова кампания. Подредете основата и останалото ще стане на мястото си.

 

Инстаграм съвети

БОНУСЕН СЪВЕТ: Планирайте публикациите си в Instagram

Случайното използване на Instagram в свободното ви време няма да го направи ефективен маркетингов канал, съжаляваме, но това си е така! Единственият начин да успеете е като инвестирате време в нея. Знаем, че това е трудна работа, но изграждането и поддържането на успешно присъствие в Instagram отнема огромно време и усилия, които често се пренебрегват.

 

Най-добрият начин да направите вашите маркетингови дейности в Instagram възможно най-ефикасни и ефективни е да започнете да планирате публикации в Instagram. Има огромни предимства за насрочване на публикациите в Instagram, за краткост ще изброим няколко основни предимства тук:

 

Спестявате време – Очевидното, но вероятно най-голямото предимство на планирането е да ви спести време. Публикуването в Instagram е доста интензивно във времето и вероятно най-малко ценната част от работния ви процес. Чрез планиране можете да спестите купища време и да се съсредоточите върху по-ценните задачи, като например създаване на съдържание и разширяване на обхвата ви.

Планирайте емисията си – Както споменахме по-горе, трябва да бъдете безмилостни със съдържанието си, като планирате месеци предварително. Това ще хвърли светлина и ще ви помогне да анализирате по-добре кое работи и кое – не.

Публикуване от Desktop – Голямо раздразнение, изпитвано от брандовете и бизнеса при използване на Instagram, е ограничението за публикуване чрез мобилни устройства, особено ако улавяте съдържанието си с DSLR и редактирате на компютъра си. Използването на инструмент за качване от десктоп значително може да подобри работния процес и да ви направи по-ефективни, като ви позволява да публикувате от работния плот, да редактирате и публикувате директно от едно място, без повече прехвърляне напред и назад от мобилен телефон!

 

Това покрива нашите най-добри съвети, насочете се към нашия блог за повече информация и съвети за всички неща, свързани с Instagram!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг