5 неща, които не влияят пряко на класирането ви в търсачката

 1. Възрастта на вашия уеб сайт.

Много хора са останали с впечатлението, че възрастта на домейна е важен за Google. Но всъщност има ли значение дали сайтът ви е създаден през 2000, 2005 или 2016 година?

Истината е, че Google не се интересува от това кога е създаден сайта ви. Това, което наистина е важно за него е дали съдържанието, което е на сайта ви е полезно за потребителите и им помага и дали имате връзки и авторитетни сигнали. Разбира се, ако имате сайт, създаден през далечната 1999 година и той функционира и днес и отговаря на изискванията, това ще ви помогне.

 1. Евтин споделен хостинг

Не се притеснявайте, ако хостингът ви не е VPS, а ползвате споделен такъв. Ако не ви притеснява фактът, че може да е по-бавен и да разполага с по-малко ресурси, то и за търсачките това също няма значение.

 1. Знаци, които използвате като сепаратори в заглавието (title)

Замисляли ли сте се дали когато искате да отличите марката/бранда си в заглавието на сайта е по-добре да използвате „|“ или “-”. За Google това изобщо няма значение. Това си остава въпрос на лично предпочитание.

 1. Използване на h1, h2, h3 тагове?

Чували сме, че ако ако поставите заглавието си в H2, a не в H1, Google ще го сметне за по-малко важно. Но това не е вярно. Независимо дали използвате H3, H4, H6 тагове , това е вашият CSS на сайта. Има html техники, с които да се покаже, че H1 заглавието е най-голямо. Но за Google това няма такова значение и няма нужда да се стресирате.

 1. Време, прекарано от потребител на сайта?

Това е наистина интересно…Да приемем, че средното време за вашата индустрия е 2 минути, но вие виждате, че потребителите прекарват само 1 минута във вашия сайт, което означава, че вашите показатели са двойно по-ниски за индустрията. Но това ще се отрази ли на класирането ви в търсачката? Не е задължително! Може да се окаже, че сайтът ви е пренатоварен или пък че потребителите по-бързо стигат до желаната информация.

Корекция т.5 2017 г. – Преди година информацията от т.5 важеше, но след серия от експерименти се установи, че по някакъв начин страниците, които реализират под средното време за съответната индустрията спират да се класират по зададените им ключови думи и ако не се подобрят параметрите, има вероятност да изчезнат от търсачките.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , , ,