5 SEO фактора, които да наблюдаваме през 2019 г.

5 SEO фактора, които да наблюдаваме през 2019 г.

2018 беше годината, в която Google въведе драматични промени в начина, по който класира сайтовете. Например, Google използва AI за около 30% от заявките за търсене. Страницата с най-много връзки не винаги се нарежда на върха. Ето петте SEO фактора, които ще бъдат важни през 2019 година.

 

 • Структурирани данни
 • Избягване на грешките при структурираните данни
 • Подкасти
 • Подобряване на фокуса на съдържанието
 • Подобряване на SEO изображенията

 

 1. Запознайте се със структурираните данни

Структурираните данни са плашещи. Но всъщност е лесно да се запознаете с начина им на работа.

 

 1. Избягвайте грешките при структурираните данни

Сайтовете получават санкции за неправилно прилагане на структурирани данни. Възможно е да направите лека грешка и да получите наказание за нея.

 

Петте най-често срещани грешки в структурираните данни, които да  избягвате са:

 

 • Използване на неподходящи структурирани данни
 • Структурираните данни не съответстват на съдържанието на страницата
 • Нарушават се Указанията на Google за конкретен тип данни
 • Нарушават се Общите указания на Google за структурираните данни
 • Манипулативно поведение

 

 1. Помислете за подкасти във вашата маркетингова стратегия

Подкастите са все по-популярен начин за консумация на съдържание. Трябва да разгледате дали потенциалните клиенти слушат подкасти, свързани с вашата ниша. И ако те го правят, тогава може да има смисъл да се създаде стратегия за достигане до тези слушатели.

 

Стратегията може да варира от спонсорство, да се появява в подкаста и чрез популяризиране на конкретно съдържание, което може да представлява интерес. Подкастите са съдържание, което се консумира в цифров формат. Маркетингът с подкастинг може да се разглежда като разширение на маркетинговото съдържание.

 

 1. Фокусирано съдържание

Това е може би най-важната част от интернет маркетинга за 2019 г. Нецеленасоченото съдържание е една от най-големите грешки, които виждаме през цялата година за сайтове, които са загубили класиране.

 

 1. Подобрете оптимизацията на изображенията си

Изображенията са повече от това да направят вашата страница хубава. Изображенията са важни за SEO. Отнасяйте се с тях като третирате заглавието и елементите на заглавието, защото всички те работят заедно, за да помогнат на страницата да се класира по-добре. Изображенията могат също да повишат силата ви за класиране, като се показват в подобрени списъци.

 

Най-добри практики за SEO при изображенията

Използвайте изображения, които разказват история.

Читателите постигат по-дълбоко разбиране на понятията със символи или изображения, които илюстрират вашата гледна точка. Ако статията е за приемане на домашен любимец, покажете сладки котенца от приют за животни.

 

Ако статията е за провала на една компания или процес, може би ще помислите за образ на кораб, който ще удари скала или кола с паднали гуми.

 

Илюстрирайте инструкциите стъпка по стъпка

Читателите и потребителите обичат стъпка по стъпка инструкциите. Екранните снимки и илюстрациите са изключително полезни и Google има склонност да използва тези изображения в подобрени списъци. Едно изображение, което илюстрира как да се направи нещо, може да се окаже печелившото.

 

Оптимизирайте изображенията

Тежките изображения могат да допринесат за забавянето на сървъра, когато посетителите достигнат до сайта Ви.

 

Бонус: актуализирайте

В допълнение към тези съвети за подобряване на вашето SEO, може да искате да се съсредоточите и върху сигурността. Поддържането на софтуера, който е в основата на актуализирания уебсайт, е важно. Използвайте трудни за отгатване пароли. Помислете за предприемане на одит на всички добавки и плъгини на трети страни, за да сте сигурни, че те се актуализират редовно и са добре написани от компания, на която може да се вярва.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,