B2B маркетинг – идеи за съдържание за блог

Публикуването на уеб съдържание за B2B маркетинг, предназначено да привлече потенциални клиенти, е свързано със SEO блоговете.

С времето е възможно да почувствате, че сте изчерпали потенциала си за увеличаване на аудиторията, защото сте прекалено фокусирани в целта да продавате.

В тази публикация в блога ще обясним:• Как да привлечем потенциални клиенти преди и след като са в режим на покупка.• Как да привлечете инфлуенсъри чрез блога си.

Защо трябва да пишете за неща извън своята продуктова зона? 

Със сигурност трябва да публикувате блогове, които са свързани с вашите продукти или услуги, или с нуждите на потенциалните клиенти. Трябва да имате предвид, че мнението на хора, които са извън обсега на вашата дейност също имат влияние в създаването и споделянето на съдържание.Хората постоянно търсят информация в Google и ако пишете за разнообразни неща ще достигнете по-голям обсег от хора. Задачата на SEO е да има най-доброто съдържание в мрежата, което да се показва в по-предни позиции в търсачката. Това генерира естествени входящи връзки, известност на марката и доверието на клиентите.Хората могат да се сблъскат с вашата марка и да развият доверие към нея чрез силен SEO блог. По този начин марката ви ще е конкурентна на пазара.

Как да пишете, за да спечелите влияние в индустрията?

Когато планирате съдържанието на блога и решавате какво да напишете, имайте в предвид следното: Какво биха писали потребителите в Google, за да намерят информацията, която търсят.

Включете цитати, таблици, графики, диаграми, линкове. Стремете се да бъдете най-добрият ресурс в мрежата. Целта не е непременно да създавате обемно  съдържание за ключови думи, а за правилната аудитория, която вероятно е по-малка, но по-влиятелна поради намерението си.

Пишете за теми, които са били обсъждани или предстои да се обсъдят на конференции

Да пишете статии с минали или предстоящи теми на конференции може да ви помогне в създаването на идеалното съдържание. Хубавото е, че повечето конференции публикуват заглавията на своите сесии предварително. По този начин вие знаете коя тема следва да бъде актуална в дадена сфера. Може да направете списък с най-добрите 2-3 конференции във вашата индустрия и да разгледате списъка със заглавия от миналата, както  и от следващата година. Прочетете списъка със сесии с цел да откриете ключови думи.Създайте съдържание, обясняващо основите на ключовите думи, които сте открили.

Пишете за проучвания

Всяка година има много очаквани доклади за изследвания, които излизат от различни организации. Пример за това са:• DORA (сега част от Google Cloud) публикува годишния си „Отчет за ускоряване на състоянието на DevOps“.• Gartner публикува годишния си „Magic Quadrant“ за различни видове софтуер.• BMC публикува най-голямото в света проучване на специалисти по мейнфрейм.Блогърите и SEO професионалистите заедно с репортери, подкасти и други създатели на медии могат да разработят съдържание, което анализира и отчита резултатите от изследванията.Помислете какви са докладите за научни изследвания, които излизат всяка година за вашата ниша. След това създайте съдържание, анализиращо най-новата версия на отчета и планирайте да актуализирате анализа си, след като бъде пусната следващата група изследвания.

Пишете за конкретни конференции 

Чудесен начин да се озовете пред правилната аудитория, когато не са в режим на закупуване, е да им помогнете да планират и изследват предстоящите индустриални конференции.Например, Google Cloud Next е огромна и важна конференция в ИТ индустрията.Бързото търсене на Google за тази фраза днес показва, че самият Google заема първите 4 органични места. Но следващите (и последните) 4 органични места се заемат от други организации: TechCrunch, ZDNet, Quartz и BMC Software. Помислете кои събития са от решаващо значение за вашите перспективи и хората във вашата индустрия. Създайте съдържание, за да помогнете на потребителите да планират предстоящото събитие.      Писане за общи индустриални конференцииПисането на конкретни конференции може да бъде чудесна тактика. Друга страхотна тактика е писането за общи индустриални конференции.Например някой, който търси [DevOps Conferences], е или самият организатор на конференция, или се опитва да реши на коя конференция да присъства.Така или иначе, създаването на обща публикация на Top Conferences за вашата индустрия може да бъде чудесен начин да влезете пред желаната от вас публика.

Пишете за книги, подкасти и инфлуенсъри 

Доста хора обичат да се образоват и да черпят знания от книги. Да попаднат на вас би било страхотно за блога ви. Писането за книги разгръща пред вас възможност да обхванете всякакъв тип теми, съответно да достигнете до по-голям брой заинтересувани потребители. Ако човекът, попаднал на статията ви, няма намерение да се възползва от услугите или продуктите, които предоставяте, то поне ще научи за вас. Това е доста добра тактика да достигнете до повече хора, които да се запознаят с бранда ви!

 

Заключение

Помислете как можете да създадете съдържание, което да даде перспектива и популярност на бранда ви. По този начин, дори да попаднете на хора, които не искат да се възползват от продукта или услугата ви, те ще научат за вас и когато дойде момент за пазаруване, ще ви имат в предвид!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: