3 практики за оптимизиране на реализациите за B2B, които вероятно сте пропуснали

Съвместно проучване на Econsultancy и RedEye установи, че само 28% от компаниите са доволни от своите резултати, докато 37% съобщават, че са изключително неоволно от конверсиите, които постигат.

Може да има много причини за тази липса на удовлетворение. Но от това, което сме забелязали, една от основните причини е, че търговците често пропускат някои възможности за оптимизация, които биха подобрили нивата на B2B реализациите.

В днешната статия ще се опитаме да се фокусираме върху три практики за оптимизиране на реализациите, които не бива да пренебрегвате в никакъв случай:

 1. Обърнете внимание на дизайна на сайта си и на потребителския опит

Най-простата стъпка може да бъде и най-пренебрегвана. Много от фирмите, които работят B2B са склонни да усложняват своите фунии за продажби.

А това с нищо не помага за реализациите.

Вместо това, те в крайна сметка губят потенциални конверсии, защото някои от техните клиенти се уморяват да преминават през целия процес. Те накрая напускат уебсайта с отказана форма за покупка или регистрация. (Според института Baymard 26% от клиентите съобщават за отказ от покупката си, тъй като процесът на плащане е твърде дълъг или сложен.)

Трябва да сведете до минимум стъпките, необходими на потребитеите да конвертират. Имайки това предвид, преразгледайте етапите на фунията на продажбите и потърсете възможности за опростяване на целия процес като си зададете тези 3 въпроса:

 • Има ли някаква стъпка, която можете да премахнете от фунията си за продажби?
 • Колко етапа трябва да преминат потенциалните купувачи, за да отчетете конверсия?
 • Необходими ли са всички тези етапи?

 

Опростете дизайна на сайта си

По същия начин трябва да улесните клиентите си, като запазите дизайна и оформлението на уебсайта си просто. Основният акцент трябва да бъде върху най-важното – вашия текст и действащ CTA.

Дизайнът на сайта Ви може да доведе до по-добри реализации, тъй като според BigCommerce той е критичен фактор, влияещ върху решенията за покупка на 76% от купувачите за B2B.

Премахнете всички ненужни елементи от дизайна, които могат да разсейват посетителите.

Наистина ли трябва да акцентирате на фирмените си събития на началната си страница? Или какво да кажем за нискокачественото изображение, което заема целия екран?

Опростете формулярите си

По същия начин трябва също да прегледате формулярите за регистрация и страниците за вход, за да видите какво можете да премахнете или подобрите. Може би не е нужно да поискате адреса на фирмата, освен ако не доставяте физически продукт. Или можете да започнете, като им дадете опция за влизане с едно кликване, когато се регистрират, като използват профилите си в социалните медии.

 1. Промотирайте съдържанието си по-стратегически

Някои компании популяризират съдържанието си навсякъде. Те го споделят навсякъде и изпращат уведомления за всяко ново съдържание на всеки потребител.

Въпреки, че този взрив на съдържанието може да изглежда като добра идея, понякога може да стане доста досадно за потребителите, ако не е от значение за тях.

Препоръчваме ви да използвате по-стратегически подход към разпространението на съдържанието си. Помислете за темите, фокусирайте се към създаване на съдържание, което да насочва към продажби. Например можете да популяризирате ръководствата за начинаещи или можете да изпратите примерни казуси, които да спуснат потребителите по-надолу по фунията.

Можете да започнете със сегментиране на потребителите. Сортирайте получателите си в различни сегменти въз основа на мястото, където са във фунията, и може би други фактори като пол, интереси, заемана длъжност и др.

По този начин ще им изпращате само полезна и важна за тях информация.

Използвайте ремаркетинг

Също така препоръчваме да използвате Facebook Pixels, за да пренасочите хора, които преди са проявявали интерес към вашия бизнес, и имат голяма вероятност да се обърнат в някакъв момент.

 

Пренасочете ги с реклами, които рекламират съдържание, съответстващо на това, което са видели преди. Използвайте данните от Pixel, за да подобрявате резултатите си.

 

 1. Комбинирайте PPC и SEO

PPC и SEO имат своите уникални предимства и недостатъци, така че е трудно да се избере къде да се съсредоточите и да си отговорите на въпроса кой метод ще доведе до повече реализации.

SEO ви помага да въведете по-органичен трафик и доставя дългосрочни резултати на минимална цена, теоретично. Но в същото време въздействието му е бавно. Може да мине много време преди да видите резултат.

PPC, от друга страна, носи незабавни резултати, тъй като позволява прецизно насочване. Но пък е по-скъпо.

Не е нужно да избирате между SEO и PPC. Използвайте ги заедно, за да постигнете по-добри резултати и да подобрите резултатите си. Предлагаме да използвате данните за ключовите си думи в SEO, за да оптимизирате ефективността на кампаниите си в PPC и обратно.

 

Заключение:

Това са едни от най-добрите практики за оптимизиране на реализациите за B2B, които може би сте пропуснали, особено ако сега започвате.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: