Безплатни SEO инструменти

В тази статия ще намерите безплатни SEO инструменти

В днешно време има много безплатни инструменти, достъпни за тестване и одитиране на вашия сайт. Тези безплатни SEO инструменти за одит на сайтове предоставят данни, които допълват платени инструменти за одит на сайта. Използвайте ги – определено ще ви помогнат

 

Проверка за счупени линкове

Безплатен инструмент за проверка на счупени линкове е Xenu.

Xenu’s Link Sleuth (TM) проверява уеб сайтовете за прекъснати връзки. Проверката на връзката се прави на „нормални“ връзки, изображения, рамки, плъгини, фонове, таблици със стилове, скриптове и Java. Той показва непрекъснато актуализиран списък с URL адреси, които можете да сортирате по различни критерии. Докладът може да бъде изготвен по всяко време.

Също така Xenu може да изведе доклад, който ви дава преглед на заглавията на страници, осиротели страници, пренасочвания и страници, които не са намерени.

Изтеглете тук: Xenu Link Sleuth

 

Безплатни мобилни SEO инструменти

Мобилното SEO е изключително важно. Ето защо е важно да можете да изпробвате как изглежда една страница с резултати от търсенето (SERPs) в почти всеки град в света.

Също така е полезно да можете да проверите как изглежда вашата уеб страница на най-популярните марки мобилни телефони. Страниците, които изглеждат страхотно, са по-добри.

Mobile Moxie осигурява напълно функционални мобилни SEO инструменти.

Mobile Moxie SERPs checker ви показва как изглежда класирането в огромен избор на екрани за мобилни телефони.

Това, което прави този инструмент особено полезен е, че той може да се локализира към всеки град в света. По този начин можете да тествате какви са мобилните изгледи за някой, който се намира в определен град в света. Това е чудесно за локални SEO или за работа с клиенти, когато не се намирате в района на клиента.

Mobile Web Page Checker може да ви покаже как изглежда вашата уеб страница на почти всеки мобилен телефон. Това ще ви помогне да оптимизирате уеб страницата си

Инструментът е напълно функционален и може да се използва безплатно три пъти.

Безплатна проверка за попадане на сайт в черния списък

Пробвайте Ultra Tools Blacklist Checker

Този инструмент проверява дали уебсайтът ви е включен в черни списъци. Да бъдеш в черния списък може да е индикация, че вашият уебсайт е или е бил компрометиран. Да бъдеш в черния списък може да има отрицателно въздействие върху достъпа до твоите имейли. Това от своя страна влияе на вашия имейл маркетинг и изграждането на връзки.

Ако сайтът ви вече не е компрометиран, знанието, че сайтът е в черния списък, ще ви помогне да премахнете сайта си оттам.

 

Безплатен WordPress скенер за уязвимост

Опитайте с WPScans

Този безплатен скенер за уязвимости предлага бързо, но изчерпателно сканиране на потенциални проблеми. Създайте отчета, след това проучете дали вашият сайт има проблеми, които трябва да бъдат отстранени. WPScans.com е полезен инструмент за започване на одит на сигурността.

 

Безплатен HTTPS инструмент за валидиране

SSL Labs Security

Инструментът ще открие неправилни конфигурации и дупки в сигурността при изпълнението на вашия HTTPS сертификат. Добавянето на сертификат за сигурност на сървъра се изтъква като лесно. Но това не винаги това е така. Този полезен инструмент ще ви помогне да диагностицирате скрити проблеми.

 

Проверка на Gzip компресия

Проверете инструмента за компресиране на GZip

Инструментът за компресиране на GZip проверява дали вашият сайт използва GZip компресия. Използването на компресия позволява на сървъра ви да изтегля бързо уеб страниците ви.

 

YSlow Audit Performance

Безплатният инструмент за одит на ефективността на YSlow е цялостен скенер за одит на изпълнението. Той създава доклад за 23 правила за ефективност.

 

Безплатна проверка на дублирано съдържание

Siteliner Duplicate Content Checker

Безплатният инструмент за дублиране на съдържание на Siteliner е скенер, предоставен от CopyScape (услуга срещу плагиатство).

Siteliner е добър инструмент, който може да улови дублирано съдържание на отделни страници. Тъй като скенерът брои съдържанието на навигацията и долния колонтитул, инструментът ще маркира тезистраница.

Скенерът е ограничен до 250 страници. Въпреки това е полезно да ви предупреди за възможен проблем.

 

Безплатна проверка на уеб страници

W3C Валидатор

Световният уеб консорциум е организацията, занимаваща се със създаването на HTML стандарти. W3C Validator е инструмент, който проверява дали HTML е валиден, но прави много повече!

Отбележете опцията „Показване на очертанията“, за да видите как изглеждат елементите ви в търсачката. Резултатите могат да разкрият проблеми с шаблона на вашия уебсайт.

Валидаторът не е 100% надежден. От време на време се връщат непълни отчети, поради грешки в кодирането на сайтовете, които оценява.

Безплатни инструменти за тестване на скорост на сайтове

Одитът на скоростта и ефективността на GTmetrix е друг инструмент, който ще генерира различни резултати от бенчмарк. Използвайте тези резултати, за да разберете къде можете да подобрите сайта си.

Безплатни инструменти за одит на сайт в Google

Google предлага много инструменти, свързани със SEO. Ето кратък списък. Конзолата за търсене на Google е много важна и заслужава да се спомене. Ето частичен списък с други полезни инструменти, предоставени от Google за одит и проверка на уеб страници и уебсайтове.

Статистика за скоростта на страницата

Предлага обратна връзка за скоростта на уеб страниците.

Инструмент за тестване на структурирани данни

Този инструмент помага да се диагностицират проблеми със структурираните ви данни. Уверете се, че следвате насоките за структурираните данни на Google.

Валидаторът за структурирани данни не проверява дали структурираните ви данни съответстват на указанията на Google. Грешка със структурирани данни може да доведе до ръчно наказание.

Web.Dev/Lighthouse

Това е онлайн версията на Chrome Lighthouse. Lighthouse е разширението на Google за Chrome. Разширението ви позволява да се възползвате от инструмента за одитиране на сайтове на Google.

Web.dev проверява производителността, достъпността, най-добрите практики и проблемите с индексирането (означени като SEO).

Изпълнението се отнася до скоростта. Най-добрите практики се отнасят до фактори като: дали сайтът използва HTTPS, проблеми със сигурността с JavaScript, HTML Document Type.

Все пак имайте на предвид, че тези безплатни SEO одит инструменти допълват платени опции и не могат да се сравнят с платените seo софтуери.

Ако желаете да ползвате пълен seo одит на вашия сайт от платен софтуер, можете да го направите сега.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , ,