Дигитален маркетинг – 10 мита

Топ 10 мита за дигитален маркетинг, с които всички маркетолози (а и не само) трябва да бъдат запознати

 

Дигитален маркетинг - 10 мита
Дигитален маркетинг – 10 мита

Дигиталният маркетинг много бързо се превърна в необходимост за тези, които желаят да получат видимост онлайн. Без подходящи методи за дигитален маркетинг, може много лесно да се изгубите в информацията.

 

В света на дигиталния маркетинг се носят толкова много митове, че е трудно да се отсее правилната информация. Ние поставихме топ 10 на мита за дигиталния маркетинг, за да установим правилните методи за успех.

 

Най-известните митове за дигиталния маркетинг

 

След като се класирате на върха, това е, работата ви е приключила

 

Неправилно. Ако сте класирани на №1 позиция с думата за търсене, тогава вашият уебсайт очевидно е с много високо качество и уместност – поздравления! Ако обаче спрете всички SEO действия, след като се класирате на върха, скоро ще паднете веднага надолу по редиците. Първото място не е циментирано и колкото и да е разочароващо, винаги ще има конкуренция, която се опитва да се класира над вас. Поради това е важно да се концентрирате, дори и да сте считани за най-добрите. Продължете да изграждате своите усилия за SEO и да докажете, че в класациите на търсачките заслужавате да останете в центъра на вниманието. Следете внимателно конкурентите си и се уверете, че винаги сте на крачка напред.

 

Повече трафик означава повече конверсии (реализации)

 

Неправилно. Често погрешно схващане е, че повече трафик се равнява на повече реализации. Всъщност всичко се свежда до качеството пред количеството в тази ситуация. Малкият обем на заинтересовани, конвертиращи клиенти е много по-ценен от големия обем незаинтересовани посетители, които нямат намерение да конвертират.

 

Има много фактори, които допринасят за насочването на правилния трафик – достигате ли до целевия си пазар? Вашите реклами съответстват ли на нуждите им?

 

След като установите как да достигнете до правилната аудитория, тогава ще последват реализациите. Забравете за насочването към целия свят и се съсредоточете върху насочването към по-ценна група.

 

SEO може да се направи за един ден

 

Неправилно. SEO е една от най-ефективните стратегии за дигитален маркетинг там, но не спада в графата „бързо“. Времевата линия ще варира между уебсайта и неговите нужди, но като общо правило, можете да очаквате да видими SEO резултати в рамките на 3 до 6 месеца. Важно е да се даде време на търсачките да установят къде да ви поставят. Това може да изглежда като времеемко, но след като уебсайтът ви се класира, това е пътят към успеха.

 

Повечето фирми се борят да намерят време да се справят със своето SEO и в резултат на това губят видимост онлайн. Ако тази ситуация ви звучи познато, имате късмет, тъй като ние сме SEO агенция и имаме цялото време на света, за да постигнем класиране на уебсайта си!

 

Изградете съдържание, връзките ще се изграждат сами

 

Неправилно. Освен ако вашето съдържание не успее да се класира веднага на първите места, ще има трудности с връзки. Така че, ако се отнасяте сериозно към изграждането на някои надеждни такива, ще трябва да достигнете до съдържанието си в правилните търговски обекти. Връзките ще последват, когато дадете на хората нужните ресурси.

 

Нямам нужда от SEO, вече правя PPC

 

Неправилно. Както се казва, PPC е като пластична хирургия, а SEO е като да тренираш ежедневно. По принцип PPC е идеален за получаване на бързи печалби, но SEO е необходимо, ако искате да се класирате органично за години напред. И двете стратегии са също толкова важни, колкото една друга, и за да продължат успешно, и двете трябва да бъдат обмислени. Има толкова много начини за дигитален маркетинг, които да изследвате, и всеки уебсайт ще изисква свой собствен специален микс.

 

Ще се класирате по-добре и по-бързо, ако имате повече съдържание на сайта си

 

50/50. Не можем да отречем, че Google предпочита уебсайтове, които генерират редовно прясно съдържание, но за пореден път качеството винаги е по-важно от количеството.

 

Да вземем блогове, например. Ако публикувате ежедневна публикация в блога, качеството ще започне да липсва, докато се борите да спазвате строг график. Търсачките ще забележат тази липса на качество веднага и ще осигурят лошо класиране в резултат. Ако обаче отделите повече време за фокусиране върху качеството на публикациите в блога си, тогава те ще имат далеч по-голям шанс за класиране. Колкото повече време прекарвате за оптимизиране на публикация в блог, толкова по-голяма е вероятността тя да бъде класирана. Една силно класирана публикация в блога е много по-ценна от няколко публикации, които не получават трафик, нали?

 

Трябва само да се съсредоточите върху един маркетингов канал

 

Неправилно. Всеки уебсайт има различни точки на болка и поради това е важно да изпробвате цялото разнообразие от маркетингови канали, за да разберете какво е най-доброто за вас. Установете тенденциите на целевия си пазар, за да ви помогнем тук; къде прекарва аудиторията си? Какво търсят? В каква възрастова група седят? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да установите върху кой канал трябва да се съсредоточите.

 

Накратко, поиграйте с различни маркетингови канали и вижте какво носи най-добрите резултати.

 

Google Ads може да ви спечели повече пари

 

50/50. Обикновено целта на рекламната кампания в Google е да спечелите повече пари. Това е много реалистична цел, но само ако сте готови да вложите време и бюджет за усъвършенстване на стратегията.

 

Преди дори да помислите как да печелите пари с Google Ads, трябва да поставите солидни основи, прецизирайки всеки възможен малък детайл. Трябва да закарате правилните хора на правилното място; това отнема много изследвания и мислене напред. В идеалния случай, за да извлечете максимума от кампанията си в Google Ads, ще ви е необходим експерт, който да го настрои и да го наблюдава правилно. Нашите PPC услуги са готови и чакат да ви помогнат.

 

Трябва да си поставяме цели за всичко, за да можем да проследим успеха

 

Неправилно. Поставянето на цели е невероятно важно нещо, но не е необходимо да задавате цели за абсолютно всеки показател в анализите си. За да не се затрупвате с числа, изберете 2-5 KPI и задайте цели за тях. Уверете се, че тези цели са измерими и ценни за вашата стратегия.

 

Бъдете уверени в усилията си за дигитален маркетинг

 

Както можете да видите, в индустрията за дигитален маркетинг има много погрешни схващания, които могат да ви доведат по разрушителен път. Свържете се с нас, ако искате допълнителна помощ с вашата дигитална маркетингова стратегия!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,