Ефективен SEO копирайтинг за повишаване на трафика

В тази статия ще се фокусираме върху това как да класирате сайта си по-добре в търсачките чрез seo копирайтинг.

Ако някога сте писали за търсачките, определено знаете, че SEO копирайтингът може да увеличи броя на посетителите, които получавате от търсачките, просто защото посетителите използват ключовата дума на вашата статия, за да търсят съдържание.

Въпреки, че е добре да се класирате, все пак не трябва да забравяте, че пишете за вашите читатели и в този смисъл не бива да ги пренебрегвате. Трябва да предоставите качествено съдържание, за да изградите доверие, достоверност и да поддържате читателите си лоялни.

Какво представлява SEO copywriting?

SEO копирайтингът  е уеб съдържание, оптимизирано за ботове на търсачките, за да подобри вашата класация в основни търсачки като Google. Като се възползват от SEO тактиката за писане на уеб съдържание, търсачките могат по-добре да категоризират вашите статии.

Докато вашите статии за SEO се изкачват все по-високо в класацията на търсачките, експозицията на всяка статия се увеличава и повече посетители ще видят вашето съдържание. Колкото повече трафик получавате, толкова повече печелите, независимо дали възнамерявате да печелите от реклами, партньорски продажби, продукт, който сте създали или собствени услуги.

Много предприемачи обаче се фокусират малко повече върху SEO, което може да е грешка, ако техните читатели бъдат пренебрегнати. Целта на тази статия е да ви научи как да увеличите трафика си от търсачките, като същевременно удовлетворите читателите си и поддържате качествено съдържание.

Намиране на ключови думи

За всяко написано от вас копи на уеб уебсайта, ще трябва да проучите потенциални ключови думи, които да включите във всяка статия, независимо дали пишете за себе си, за друга компания или клиент.

Много хора използват инструмента за ключови думи на Google, за да търсят печеливши ключови думи. Когато използвате този инструмент за търсене, ще искате да намерите ключови думи с прилично количество глобален месечен трафик за търсене (над 5000 посетители), тъй като ще бъде трудно да получите много трафик от нещо по-ниско от 5000 посетители, ако класирате добре за ключовата дума фраза.

За целта определете индекса на ефективността на ключовите думи (KEI), според Майкъл Флейшнер, маркетинг специалист и автор на книгата „SEO Made Simple“.

Какво всъщност означава KEI?

KEI или индексът за ефективност на ключовите думи всъщност е формула, която помага да се сравни броят на търсенията на думите или думата с броя на конкурентните страници. Този индекс посочва кои ключови думи имат по-високото търсене с конкуренция с най-ниско класиране, което може да бъде най-ефективно за вашата кампания.

 

Процесът е прост

Като начало, намерете KEI на определена ключова дума, като първо направите търсене на ключовата дума, която искате да използвате в своето SEO Web Copy. След това потърсете ключовата дума в предпочитаната от вас търсачка, независимо дали е в Google или друга търсачка. И накрая, разделете броя на глобалните месечни посетители на броя на уебсайтовете в резултатите от търсенето (тези уебсайтове се състезават за вашата ключова фраза).

 

KEI по-голям от 1 е добър пример, тъй като по-малко конкуренти се опитват да се класират по ключовата дума и имате голям шанс да се класирате добре за думата за търсене.

Всякакви фрази с ключови думи с KEI под 1 ще бъдат по-трудни за класиране и трябва да намерите друга фраза за ключови думи, която да използвате в статията си за SEO.

 

Да вземем например хипотетично число от 300 търсения месечно за вашата конкретна ключова дума.

Google показва 225.400 резултата въз основа на тази ключова дума. За да разберете съотношението на конкурентните страници спрямо популярността, просто вземете 300 и го разделете на 225 400.

Резултатът е 0.0013, толкова ниско ниво на KEI, че конкретната ключова дума най-вероятно НЕ е добра за вас.

 

Ако имате проблеми с намирането на добра фраза, опитайте да разбиете фразата на по-малки категории. Например, вместо да използвате ключовата дума „кучешки лакомства“, опитайте да използвате „евтини лакомства за кучета“ или „хранителни лакомства за кучета“.

Поддържане на качество в SEO статията

Както споменахме по-рано, трябва да напишете качествени статии. В крайна сметка, защо читателите ще четат, ако пишете само за търсачки? Поставете читателите си преди търсачките и се уверете, че вашият текст звучи смислено и лесно се възприема.

 

Добър начин да направите това е да ограничите плътността на ключовите си думи до по-малко от пет процента.

За да определите плътността на ключовите думи, просто разделете броя на ключовите фрази на броя на общите думи в цялата статия.

След това умножете полученото число по 100, за да получите процента.

Обратни връзки

Основните търсачки също разглеждат колко връзки има към вашите статии, така че е добра идея да обърнете внимание на това.

Добре е да има обратен приблизително на всеки 120 думи съдържание.

Можете също така да получавате връзки по естествен начин, ако вашето копи за SEO осигурява съдържание с най-високо качество.

Естествените връзки са по-добри от тези, които създавате. Хората, които искрено се интересуват от вашето съдържание, ще искат да говорят за него. И не на последно място – да го споделят с други.

 

Тези тактики на SEO очевидно не са единствените, които спомагат за увеличаване на трафика Ви. Но със сигурност са сред добре познатите, които значително влияят на класирането от основните търсачки. Също така помагат за увеличаване на трафика към уебсайта Ви.

Ето защо, обмисляйки ги, вие имате най-добрия шанс за значително оптимизиране на класирането на вашия уебсайт. И изграждане на вашия трафик.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: