Archives

301 Redirect/301 редирект или 301 пренасочване

Метод за пренасочване на посетител от една уеб страница към друга уеб страница. Този тип пренасочване трябва да се използва за постоянни пренасочвания (например: вие притежавате уебсайтA.com и websiteB.com, но искате само един уеб сайт. Можете да пренасочите целия трафик от websiteB.com към websiteA.com)

Continue reading

404 Error/404 грешка

Съобщението за грешка, което се появява, когато посетител се опита да отиде на уеб страница, която не съществува.

Continue reading

Ad Extensions / Разширения на рекламите

Допълнителни елементи от информация, които могат да се добавят към рекламите в Google Ads, включително отзиви, адрес, ценообразуване, допълнителни описания, изтегляния на приложения, връзки към сайта и обаждане чрез кликване. Разширенията на рекламите помагат на рекламодателите да създават по-богати, по-информативни реклами, които заемат повече площ, което обикновено води до по-висок процент на кликванията.

Continue reading

Ad Network / Рекламна мрежа

Групиране на уебсайтове или приложения, където могат да се показват реклами. Например, Google има 2 рекламни мрежи: мрежата за търсене (текстови реклами, които се показват в резултатите от търсенето) и дисплейната мрежа (графични реклами, които се показват на милиони уебсайтове, които си партнират с Google).

Continue reading

Ads (Google Ads)

Програма, собственост на Google, която се използва от рекламодателите за поставяне на реклами в страниците с резултати от търсенето в Google, в YouTube и в сайтове в рекламната мрежа на Google. Google Ads е една от основните платформи за реклама.

Continue reading

Adsense (Google Adsense)

Платформа на Google, която позволява на уебсайтовете да печелят пари, като публикуват реклами от мрежата на Google на уебсайта си.

Continue reading

Alexa (Amazon Alexa) / Алекса (Amazon Alexa)

Устройството на Amazon, което използва гласови команди за извършване на различни неща като: възпроизвеждане на музика, отговаряне на въпроси, актуализиране на времето и др. Гласовото търсене става все по-интересно за SEO индустрията, тъй като повече хора използват устройства като Alexa вместо компютри за търсене.

Continue reading

Algorithm / Алгоритъм

Процес или набор от правила, които компютрите следват, за да изпълнят задача. В дигиталния маркетинг алгоритъмът обикновено препраща към наборите от процеси, които Google използва, за да класира уебсайтове в резултатите от търсенето. SEO индустрията предлага различни алгоритми на Google. Два от най-известните са Penguin (който анализира качеството на връзките, сочещи към уебсайт) и Panda

Continue reading