Archives

Dashboard / Табло за управление

Уеб страница, която съдържа и показва обобщени данни за ефективността на уебсайт или дигитална маркетингова кампания. Таблото за управление извлича информация от различни източници на данни и показва информацията в лесен за четене формат.

Continue reading

Digital Marketing / Дигитален маркетинг

Уникален термин за онлайн работа, включващ специализирани маркетингови практики като SEO, PPC, CRO, уеб дизайн, блог, съдържание и всяка друга форма на реклама на свързано с интернет устройство.

Continue reading

Directory / Директория

Уебсайт, който изброява уебсайтове с подобни теми. Някои директории като търговски камари (списък на бизнеса в една географска област) могат да бъдат полезни за SEO.

Continue reading

Display Ads / Дисплейни реклами

Реклами в дисплейната мрежа, които включват много различни формати като: изображения, видео и аудио. Също известни като банерни реклами. Това са рекламите, които се виждат в мрежата на новинарски сайтове, блогове и социални медии.

Continue reading

Display Network / Дисплейна мрежа

Мрежа от уебсайтове и приложения, показващи дисплейни реклами в уеб страниците им. Дисплейната мрежа на Google обхваща над 2 милиона уебсайта, които достигат до над 90% от хората в интернет. Фирмите могат да насочват потребителите към дисплейната мрежа въз основа на ключови думи / теми, разположение на конкретни уеб страници и чрез ремаркетинг.

Continue reading

DNS протокол – url адреси

DNS протокол – url адреси Това е протокол, който преобразува URL адресите на уебсайтовете (които използват азбучни знаци) в IP адреси (които използват цифрови символи). DNS съществува, защото е по-полезно за потребителите на интернет да запомнят букви и думи в URL адресите на уебсайтовете, но световната мрежа комуникира с номера с IP адреси. Без DNS

Continue reading

Dofollow линк – маркер

Dofollow линк – маркер Фраза, която обозначава хипервръзка, без маркера “nofollow”. По подразбиране хипервръзката е следваща връзка, докато към нея не бъде добавен код “nofollow”.

Continue reading

Duplicate Content / Дублирано съдържание

Отнася се за случаи, когато се срещат части от текст на 2 различни места в мрежата. Когато същото съдържание се намира на няколко уебсайта, това може да доведе до проблеми по класирането за един или всички уебсайтове, тъй като Google не иска да показва няколко уебсайта в резултатите от търсенето, които имат точно същата информация.

Continue reading