Archives

Landing Page/Лендинг страница

Целевата уеб страница, на която потребителят пристига, след като кликне върху връзка (в реклама или навсякъде другаде). Някои целеви страници са проектирани с цел генериране на лийдове, а други са предназначени за насочване на потока трафик през сайт.

Continue reading

Link Network – изграждане на линкове

Линк мрежа – Стратегия за изграждане на връзка, която използва мрежа от уебсайтове, всички свързани с връзки, за да се класират определени сайтове в резултатите от търсенето с Google. Някои връзки могат да бъдат известни като частни блог мрежи (PBN). Свързващите мрежи и PBN са срещу указанията на Google и са девалвирани или санкционирани, когато

Continue reading

Link profile – профил на връзката

Link profile – профил на връзката Профил на връзката – Кумулативното групиране на всички връзки, насочващи към конкретен уебсайт. Профил на връзката може да се използва за определяне на мощта, доверието, предмета и съдържанието на уебсайта. Профилите на връзките са важни при определянето на това къде даден уебсайт се нарежда в резултатите от търсенето с

Continue reading

Linkedin / Линкедин – социална мрежа

Linkedin / Линкедин – социална мрежа Linkedin е социална мрежа, ориентирана към бизнес професионалисти /B2B/, който им помага да се свързват помежду си. Linkedin също е силна платформа за маркетинг и споделяне на професионално съдържание.

Continue reading

Linkedin Advertising- Linkedin реклама

Чрез различни рекламни формати рекламодателите могат да наддават за рекламно пространство и да насочват към определени аудитории. Въз основа на длъжност, години опит, индустрия и много други демографски данни.

Continue reading

Long Tail Keyword – ключова фраза

Long Tail Keyword – ключова фраза Ключова фраза, която е по-дълга и хипер-специфична, съответства на заявка за търсене на потребител. Ключовата дума получава по-малко търсения на месец, но има по-голямо намерение за търсене и обикновено по-малко конкуренция от компании, които искат да покажат съдържание за тази заявка за търсене.

Continue reading

Lookalike Audience – опция за насочване

Lookalike Audience – опция за насочване, предлагана от рекламната услуга на Facebook. Тази аудитория е създадена от източник на аудитория (т.е. фенове на страницата ви във Facebook, списък с имейли), а от този списък Facebook ще идентифицира общи характеристики между членовете на аудиторията. Facebook ще се насочи към потребители, които проявяват подобни интереси или качества.

Continue reading