Archives

Tag / Таг – маркер за групиране

Tag / Таг – маркер за групиране Tag / Таг – В WordPress тагът е идентификационен маркер, използван за класифициране на различни публикации въз основа на ключови думи и тема. Подобно на категориите в WordPress, но таговете са по-подробни и специфични, докато категориите са широки и тематични.

Continue reading

Title Tag – HTML елемент

Title Tag – HTML елемент, който се използва за описание на конкретната тема на уеб страница. Title tags се показват в горната лента с раздели на уеб браузъра. В SEO е най-добра практика да имате описателни Title tags, съдържащи основните ви ключови думи.

Continue reading

Tracking Code / Проследяващ код

Tracking Code / Проследяващ код – скрипт, често поставен в Header, Footer или страницата след успешно направена поръчка, който предава информация заедно със софтуерни инструменти, за целите на събиране на данни. Инструменти като Google Analytics и Google Adwords използват проследяващи кодове, за да могат да проследяват информация за потребителите, които гледат сайта.

Continue reading

Twitch – Видео платформа

Twitch – Видео платформа за стрийминг на живо, собственост на Amazon. Известен е с демонстрирането на турнири за видео игри и спортни турнири. Twitch също предлага голямо разнообразие от поточни канали, вариращи от изкуство и готвене до програмиране. Наскоро Twitch започна да показва потоци от популярни телевизионни предавания, политически митинги и традиционни спортове като Национална

Continue reading

Twitter – социална мрежа

Twitter – социална мрежа Twitter – Социална медийна платформа, където потребителите взаимодействат или „туитват“, като публикуват съобщение или отговарят на съобщение с 280 знака или по-малко. Всяко натискане на клавиш на клавиатура се счита за символ. Twitter се използва за споделяне на информация и връзки и използва hashtags за категоризиране на информация. Туитовете обикновено са

Continue reading

Twitter Advertising / Реклама в Twitter

Twitter Advertising / Реклама в Twitter –  Популяризиране и показване на реклами без да е последвана страницата. Рекламите могат да се използват за повишаване на информираността за марката, за придобиване на повече последователи, за разширяване на обхвата на социалните медии и / или за достигане до бъдещите клиенти относно продукт или услуга.

Continue reading