Facebook актуализации, които не можете да пропуснете

И така – пролетта дойде и е време да предоставим много свежа информация за справяне с вашите маркетингови и рекламни кампании във Facebook.

През март Facebook пуснаха много нови актуализации, както и нова информация, която е изключително важна и може да ви помогне да подобрите рекламите във Facebook.

Някои от най-големите промени са преминаването към резултата за значимост/relevance score, новата premium видеореклама и информацията за начина на работа на абонаментните плащания.

Готови ли сте да видите какво е новото на Facebook този месец? Нека започнем от там, където знам, че всички вие искате: новите показатели за оценка на значимостта на Facebook.

Рейтингът на значимостта е разделен на три

Резултатът за значимостта на Facebook е голям фокус за рекламодателите от дълго време. Това едничко число може да ви разкаже много за кампаниите Ви, включително за очакваното качество и прогнозирания успех, и може директно да повлияе на Вашите CPC и общата възвръщаемост на инвестициите.

Facebook току-що обяви, че заменят единствения си резултат за релевантност на рекламата с три нови „метрика за диагностика на релевантността на рекламите“. Тези три нови показателя са:

Качествено класиране

Това ви показва възприеманото качество на рекламата Ви в сравнение с тези, които се опитват да достигнат до същата аудитория. Това означава, че този показател не е изцяло във вашия контрол, a е по-скоро сравнителен показател.

Класация за степента на ангажираност

Което ще ви каже очаквания процент на ангажираност, който Facebook смята, че рекламата Ви ще има.

Класиране на процента на реализациите

Което разглежда очаквания процент на реализации в сравнение с рекламите, които са насочени към една и съща цел за оптимизация и аудитория.

Алгоритмите на Facebook все още играят голяма роля в оценката на значимостта, поради което виждате, че терминът “очаква” се появява толкова много тук, а показателите за оценка на значимостта могат да бъдат повлияни при напредването на кампанията Ви.

Тъй като трите нови показателя дават на потребителите още по-голяма възможност да следят резултатите си, това ще осигури и много по-конкретна обратна връзка, която рекламодателите могат да използват, за да подобрят кампаниите си занапред.

Новият рейтинг на значимост ще започне да се появява в края на следващия месец, затова внимавайте.

Стартиране на ясно очертана история в края на 2019 г.

По-рано този месец, финансовия директор David Wehner обяви, че Facebook ще пусне инструмент за изчистване на историята по-късно през годината, вероятно около края на 2019 г. Тази функция е била поискана и ще позволи на потребителите да изчистят историята на сърфирането си на платформата,  както в интернет браузъра си.

Ето защо рекламодателите се тревожат: това може да направи значително по-трудно точното насочване на подходящата аудитория. Ако потребителите редовно изтриват историята и активността на браузъра си във Facebook, това може да отнеме възможността на рекламодателите да ги насочват. Това от своя страна може да направи системата за насочване малко по-малко ефективна.

В момента не мислим, че има голяма причина да се тревожите.

Все още ще имаме възможността да пренасочваме въз основа на активността на сайта или потребителските аудитории и не вярваме, че чак толкова много потребители редовно ще изчистват историята си на сърфиране на дневна или седмична база, така че все още ще има потенциал за достигане до аудитория.

Тази новина все още е доста неясна, така че ще ви държим в течение през годината.

Нова рекламна програма

Facebook току-що обяви „Facebook Showcase“, която е нова премиум рекламна програма. Онлайн видеото и дори купувачите на телевизионни реклами, които участват в предварителния цикъл на продажби, ще получат нови възможности да се свържат с целевата си аудитория с висококачествени реклами.

Тя ще включва следните типове реклами:

In-Stream Reserve

Което позволява на рекламодателите да достигат до хора, гледащи видеоклипове от най-висококачествените издатели с висока популярност на платформата. Разположенията ще бъдат закупени на фиксирана цена предварително и ще бъдат доставени на целеви аудитории. Това може да се осъществи в подходящи видеоклипове в „Гледай“, „Страници“ и „Информационни канали“ – навсякъде, където аудиторията ви гледа тези видеоклипове с високо качество.

In-stream reserve categories и спонсорирани реклами.

Засега няма да засягаме в дълбочина тези промени, тък като в момента са валидни само за Америка.

Такси за абонамент

TechCrunch наскоро получи достъп до документите за политиката на Facebook, като предостави повече информация за функцията за фен абонаменти, която позволява на потребителите да плащат месечна фиксирана такса за достъп до изключителното съдържание на влиятелни лица. Документът показва, че Facebook планира да вземе 30% комисион от нетния приход от абонамента (след като таксите са извадени).

Функцията за абонамент за фенове е все още сравнително нова и е на експериментални етапи, така че ще бъде интересно да се види дали това ще се отрази и дали създателите са готови да участват в програмата, предвид по-високите такси. Ако тяхната аудитория е най-активна тук, отговорът все пак ще е вероятно да; ако не, те могат да прибягнат до други платформи.

Това са най-новите новости около Facebook.

Нямаме търпение да видим кои ще бъдат следващите, а и как ще се възприемат тези.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: