Facebook реклама – 5 причини да я използвате

Причина # 1. Рекламата във Facebook е повече от ефективна – в повечето случаи

Преди 15 години никой не би предположил, че Facebook ще бъде това, което е днес. С повече от 2,5 милиарда месечни активни и близо 1,6 милиарда дневни активни потребители, Facebook  се е превърнал в главна част от живота на хората. И това е тенденция, която няма да се промени скоро, най-вероятно.

Facebook се смята за един от най-добрите онлайн рекламни канали, а разходите за дигитални реклами представляват 52% от общите разходи за реклама в Америка. Ако не сте сигурни дали рекламите от Facebook ще работят за вас, просто оставете данните да говорят сами за себе си.

Facebook засилва приходите си от реклама през последното десетилетие, защото рекламите във Facebook работят. Според проучване на Kleiner Perkins, 78% от американските потребители твърдят, че откриват търсените продукти именно от реклама във Facebook. В България положението е почти същото.

Facebook рекламата може да работи и за вас, ако отделите време да овладеете сложното изкуство, което създава високо ефективни реклами във Facebook.

Към юни миналата година 55,1% от населението на света има достъп до интернет, така че потенциалът за растеж във Facebook е голям сега и в бъдеще, тъй като все повече хора получават достъп до интернет и се присъединяват към Facebook. Facebook и интернет като цяло ще продължат да бъдат най-добрият начин да се свържете с потребителите и да генерирате продажби чрез реклами.

Причина # 2. Лесна настройка и бързи резултати

Създаването на Facebook кампания отнема малко време и може да даде отлични резултати за вашия бизнес. Безспорно е, че цифровата реклама създава голяма възвръщаемост на инвестициите и може да се случи много бързо с правилната кампания и продукт. Ето защо виждате Facebook реклами, както на малки местни фирми, така и на големи брандове.

Всеки може да влезе в Facebook и да създаде профил през бизнес мениджър, да зададе метод на плащане и да публикува кампания в рамките на няколко минути. Можете дори да експериментирате с кампанията си, за да намерите най-ниската възможна цена за водене чрез инструменти за създаване на реклами.

Причина # 3. Можете да достигнете идеалната аудитория

Вече писахме за това колко хора използват Facebook всеки ден, така че изненадващо ли е, че това е чудесен начин да достигнете идеалната аудитория? Facebook предоставя много подробни начини за достигане до определени хора въз основа на поведението им на уебсайта ви, техните известни предпочитания, ангажираност с вашата страница във Facebook и други различни елементи на тяхната демографска принадлежност като възраст, пол и местоположение. Можете да създадете изключително точни аудитории, които произвеждат висока възвръщаемост на инвестициите чрез Facebook реклами.

В проучване преди две години г. беше установено, че 57% от потребителите казват, че социалните медии влияят върху пазаруването им. От тези 57%, 44% казват, че Facebook от всички социални медийни платформи е най-влиятелен.

С възможностите за насочване, които са достъпни за вас като рекламодател и влиянието на Facebook върху поведението на потребителите, Facebook е идеалният канал за достигане на идеалната аудитория.

Причина # 4. Кампаниите във Facebook са силно персонализирани

Можете да създадете перфектното рекламно изживяване, използвайки реклами от Facebook. Противно на друго голямо име в дигиталното рекламно пространство, Google, опитът ви с реклами във Facebook може да бъде създаден, за да привлече идеалната ви аудитория. Това е така, защото Facebook има широк спектър от рекламни формати, от които да избирате.

Това са 11 различни цели на Facebook рекламата, от които можете да избирате въз основа на различните си цели. Можете да персонализирате дизайна на рекламата, текстовете, целевите страници и практически всеки елемент от кампанията, включително технически аспекти като:

 • Целева аудитория
 • Наддаване

Тези опции правят Facebook най-адаптивната рекламна мрежа, което ви позволява да създавате много специфични рекламни преживявания.

Причина # 5. Facebook  добавят нови функции всеки месец

Facebook непрекъснато добавя все повече функции и подобрява опита, както за рекламодателите, така и за обикновените потребители на Facebook. Това е голяма част от причините, поради които Facebook има устойчив растеж от толкова дълго време.

През 2018 г до 2019 г.. видяхме много промени на платформата, които се отразяват на рекламодателите – от нови каруселни реклами за истории от Instagram, до категории за динамични реклами. С всички тези Facebook актуализации можем да очакваме, че Facebook ще продължи да прави рекламната си мрежа по-мощна и по-лесна за използване.

Колкото по-бързо се научите да рекламирате във Facebook, толкова по-скоро ще разгърнете пълния потенциал на рекламата в социалните медии. Най-добрият начин да започнете да изучавате реклами във Facebook като начинаещ е просто да настроите профила си във Facebook Business Manager, да влезете там и да създадете кампанията си!

Ако сте решили да използвате мощта на FaceBook рекламата, свържете се с нас!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , ,