Генериране на лийдове с оптимизация на сайт? Как?

Развитието на бизнеса и генерирането на лийдове са две от най-желаните цели на всеки предприемач. Лийдовете и растежът на бизнеса вървят ръка за ръка. Няма да получите едното без другото.

Много собственици на бизнес, особено стартиращи фирми, смятат, че бизнесът и генерирането на лийдове започват с търговците, които правят телефонни обаждания. Този възглед за изграждане на бизнес е остарял и не толкова успешен днес.

Докато старите телемаркетинг телефонни обаждания са все още наоколо, повечето комуникации се случват онлайн. Компютрите и смартфоните предоставят на хората 24/7 достъп до информация. Ако вашият екип по продажбите не комплиментира телефонните си обаждания с онлайн комуникация по имейл, социални медии и SEO, скоро няма да увеличите лийдовете си.

Акронимът SEO в последното изречение може да е привлякъл вниманието ви. Какво общо има оптимизацията за търсещи машини с разрастването на бизнеса?

Ще го обясним много накратко.

С лесен достъп до интернет, потребителите очакват незабавно да намерят информация и отговори на техните въпроси. Уебсайтовете предоставят съдържанието на тази информация, която потребителите бързо търсят.

Въпреки това в интернет има милиони уебсайтове и не всички от тях се появяват в резултатите от търсенето. Появяват се само тези, които се считат за най-подходящи и надеждни.

В крайна сметка потребителят бърза да получи конкретна информация, така че не иска да губи времето си за четене на неподходящо съдържание.

Това е мястото, където се появява SEO или оптимизация на сайт за търсещи машини. Зад всяка заявка за търсене, въведена от потребител, Google SEO или робот за търсачки индексира и събира данни от всеки публикуван в мрежата уебсайт.

Паяците обхождат уебсайтове, търсейки ключови думи, които съответстват или са свързани с думите, използвани в заявката за търсене на потребителя. Роботът на търсачката използва формула, за да класира определени уеб страници в резултатите от търсенето, които потребителят вижда.

В търсачката, класирането е важно. Всяка компания за интернет маркетинг се стреми да класира собствения си уебсайт и уебсайтовете на своите клиенти към желаната позиция за търсене – # 1.

Защо е важно класирането? Ами, като се върнем към това за 24-часов достъп до интернет и очакванията на хората за незабавни отговори и информация, първите няколко резултати от търсенето ще бъдат прочетени, докато тези на следващите страници вероятно ще бъдат пренебрегнати. В края на краищата, кой ще кликне върху няколко уебсайта, когато времето е ценно?

SEO не само носи повече трафик към уебсайта ви, но също така привлича качествени клиенти, които се интересуват от вашата марка, продукт или услуга.

Ако оптимизацията за търсачки е чужда концепция за вас, ето няколко прости SEO тактики, които можете да започнете да прилагате, за да привлечете вниманието на роботите на търсачките и да получите по-висока, по-видима класация на резултатите от търсенето:

Използвайте ключови думи

Отлична отправна точка за SEO стратегия е реализирането на ключови думи. Когато създадете профил с Google конзола за търсене, можете да получите достъп до удобен инструмент за ключови думи, където можете да намерите кои отрасли или ниши конкретни ключови думи, ключови фрази и групи от ключови думи да се насочват и прилагат в съдържанието на уебсайта Ви.

Когато определяте към кои ключови думи да се насочите, потърсете такива с по-малък обем на търсене. Тези с по-ниски обеми на търсене означават, че не са толкова конкурентни, така че фирмата ви има по-добри шансове за класиране за тях.

Напишете добри мета описания

Мета описанието е един или два реда, които се появяват под заглавието на уеб страницата, на която може да се кликне. Мета описанието е кратко описание на това, за което се отнася конкретната страница.

Когато пишете мета описанията, помислете за потребителя и въпросите, които той или тя може да задават, когато провеждат търсене. Нека вашето мета-описание е вашият отговор на един от техните въпроси.

Направете Вашия уебсайт мобилен

Сега повечето хора сърфират в интернет от своите смартфони. Вероятно сте забелязали разликата в размера на екрана между смартфон и компютър. Търсачките, като Google, не харесват нещастните интернет потребители и тъй като мобилната отзивчивост е голяма работа за потребителския опит, тя вече е фактор за класиране в алгоритъма за търсене.

Като разполагате с уебсайт, който е удобен за мобилни устройства, не само удовлетворявате търсачките и евентуално можете да получите тласък в класацията на резултатите от търсенето, но също така ще дадете на посетителите на сайта си приятно изживяване.

Активирайте се в Google Бизнес

Google My Business (GMB) е чудесен начин местните фирми да се регистрират онлайн. С GMB фирмите са изброени на Google Maps с указания, обобщение на продуктите и услугите на компанията, адреса на компанията, телефона, работното време, снимки, отзиви и връзка към уебсайта на компанията.

За да се възползва от GMB, човек трябва да „претендира” за своя бизнес. Предоставеният раздел с резюме на бизнеса е друго основно място за вмъкване на ключови думи. Тук обаче се опитвайте да приложите местни ключови фрази като „фризьорски салон в град X“.

От решаващо значение са и коментарите. Стремете се да генерирате колкото се може повече положителни отзиви.

С хора, извършващи повече бизнес транзакции онлайн, без да взаимодействат с компанията, коментарите са безценен начин да се прецени дали някой трябва да работи с компания или да направи покупка. Онлайн потребителите, които правят първата си покупка от Google My Business, първо ще четат коментари за компанията.

Редовно произвеждайте качествено, оптимизирано съдържание

Въпреки че е страхотно да се включат ключови думи в URL адресите, заглавията, мета описанията и изображенията, използвани на всяка страница от вашия уебсайт, блогът е мястото, в което редовно се публикува свежо, информативно съдържание. Той е и сладкото място за въвеждане на ключови думи.

Търсачките също търсят ново съдържание, което ще предостави на потребителите полезната информация, която търсят. Последователният блог също показва на уеб потребителите и търсачките, че сте надежден източник на информация, което е от голямо значение за повишаване на класирането на резултатите от търсенето в уебсайта Ви.

Вашите блогове трябва да бъдат написани по начин, който е лесен за четене и разбиране и да бъде свободен от правописни, граматични и пунктуационни грешки и да съдържа призив за действие или някаква форма на ангажираност с читателя. Когато блогвате, някои неща, които трябва да знаете, включват примамка за връзка и закупуване, запълване на ключови думи и плагиатство.

Вмъкнете подходящи референции от други надеждни уебсайтове в публикациите си в блога си, не използвайте прекомерно едни и същи насочени ключови думи и се уверете, че съдържанието на блога е 100% уникално и оригинално. Посетителите на уебсайта и търсачките ще ви благодарят.

Подобрете скоростта на уебсайта си

Уеб потребителите очакват да получат това, което търсят, почти веднага. Те няма да седят и да чакат една минута или две, за да се зареди уебсайтът. Вместо това, веднага ще отидат на друг уебсайт.

Някои начини за подобряване на скоростта на зареждане на уебсайта ви включват позволяване на кеширане, компресиране на размера на изображенията и видеоклиповете, премахване на ненужни приставки и др.

Това, разбира се, далеч не са всички SEO компоненти, но като за начало е добре. Ако искате да научите всичко за оптимизацията на сайтове, заповядайте на безплатна seo консултация в нашия офис.

SEO определено може да помогне за развитието на вашия бизнес чрез привличане на потенциални клиенти към вашия сайт. След като бъдат получени, екипът по продажбите трябва да ги преведе през фунията за продажби, за да ги превърне в клиенти, които плащат.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , , , ,