Интернет маркетинг / Интернет реклама – научи от А до Я

Интернет маркетинг / Интернет реклама

Интернет маркетингът е най-евтиният начин да достигнете до целевия си пазар, независимо от размера на вашия бизнес.

Но какво всъщност е Интернет маркетинг / Интернет реклама?

 

Дефиниране на Интернет маркетинг

Наричан още онлайн маркетинг, интернет маркетингът е процесът на популяризиране на бизнес или марка и нейните продукти или услуги през интернет с помощта на инструменти, които помагат за стимулиране на трафика, потенциалните клиенти и продажбите.

Интернет маркетингът е доста широк термин, който обхваща редица маркетингови тактики и стратегии – включително съдържание, имейл, seo, платени медии и др.

В наши дни обаче интернет маркетингът често се използва взаимозаменяемо с „маркетинг със съдържание“.

Защо?

Защото маркетингът на съдържанието е интернет маркетингът на настоящето и бъдещето.

Мислете за това така: маркетингът със съдържание (или inbound маркетинг) е в пряка опозиция на традиционната реклама (outbound маркетинг) и в пряка интеграция с моделите и навиците на днешното поколение.

Не обичаме да ни продават, имаме рекламни блокери и вече почти не гледаме телевизия.

Маркетингът на съдържанието обслужва съдържание, което адресира нашите болки и е там, когато го искаме.

 

 

Защо Интернет маркетинг / Интернет реклама?

Ето няколко статистически данни, събрани от мрежата, за да ви помогнем да придобиете представа защо интернет / маркетингът със съдържание все повече се засилва:

 

 • 91 процента от бизнеса вече са убедени в неговата сила и вече са я възприели като основна маркетингова тактика.
 • Маркетингът на съдържанието струва 62 процента по-малко от традиционния, но има 3 пъти по-висока ефективност.
 • Ако сте малък бизнес с блог, ще спечелите 126 процента повече ръст от конкурентите си без блог
 • Ако имате блог и публикувате съдържание, има вероятност средно да получите 434 процента повече индексирани страници в Google
 • И има още.

 

 

4 примера за съдържание: осигуряване на стойност и възвращаемост

Четенето за страхотен маркетинг не е достатъчно, за да разберете истински как работи. Вместо това трябва да го видите в действие, за да разберете неговата основна стойност.

Ето някои топ примери за типове съдържание:

 

 

 1. Блог публикации и статии

 

 

Един от най-разпространените типове съдържание са публикации в блогове и статии.

 

Блогът, по-специално, е страхотна платформа за съдържание, защото ви дава основа за много публикации, страници и съдържание.

 

Мислете за блог като за ствол на дърво. Вашите индивидуални публикации в блога са клоновете, които достигат до ъглите на интернет и търсачките. Потребителите могат да намерят клоновете ви и да ги следят обратно до основния ви сайт. Това ви дава по-голям успех за  продажби.

 

За страхотен пример за съдържание на блогове, вижте Института за маркетинг на съдържанието. Те създават пътешествия от ценно, полезно съдържание за маркетинг на съдържание, за да учат, инструктират, ръководят и вдъхновяват.

 

 

 

 

 1. Инфографика

Инфографика е забавен, визуален начин за представяне на ценна информация.

 

Тя използва диаграми, графики, снимки и илюстрация, за да обясни понятията. Този тип съдържание е лесно смилаем и напълно споделяем.

 

 1. Case Studies

Друга популярна и ефективна форма на съдържание е казуса.

 

Като цяло, казусът представлява задълбочен поглед върху някакво действие, което вашата марка или бизнес е завършила, което има измерими резултати за успех.

Обикновено това се превръща в нещо, което сте направили за клиент.

 

 1. Видеоклипове

 

Видеоклиповете са най-горещият тип съдържание в момента.

Статистиката е потресаваща. Според социалните медии днес:

До 2021 г. видеоклиповете ще вземат 82 процента от целия интернет трафик

Всеки ден в YouTube се консумират над 500 милиона часа видео

Лесно е да разберете защо доминират видеоклиповете.

 

Видеоклиповете са лесни за консумация, забавни са и се харесват на текущия дефицит на внимание, от който страдаме, когато сърфираме в мрежата.

 

 

Какво ви трябва за Интернет маркетинг / Интернет реклама?

 

Първо трябва да разберете основните парчета на успешния интернет маркетинг.

 

Стратегия за маркетинг на съдържанието

Маркетингът със съдържание без стратегия в крайна сметка ще се провали – това е  тъжната истина.

 

Трябва да имате посока, план, правилни инструменти и начини да измервате напредъка си, ако очаквате да стигнете докъдето и да било.

 

Ето основните ключови основни принципи на маркетинговата стратегия за съдържание:

 

Цели. Това е жизненоважно. Трябва да знаете къде искате да отидете и как ще изглежда успехът за вас, преди да успеете да тръгнете надолу по пътя, за да стигнете дотам.

 

Персона на вашата марка и целева аудитория. Когато в крайна сметка започнете да създавате съдържание, трябва да знаете с кого говорите и да персонализирате гласа на марката си. Ако не сте насочени към подходящата аудитория (онези хора, които ще се навеждат, за да чуят какво говорите), няма да намерите успех. И ако не можете да намерите начин да се откроите, ще се влеете в ордите на други марки, които се състезават за внимание във вашата индустрия.

 

Ключови думи. След като знаете защо и кой, трябва да се обърнете към как. Как ще достигнете до вашата аудитория? Какво искат да научат, какви проблеми трябва да решат? Изследвайте ключови думи, за да се насочите, за да намерите в резултатите от търсачките, и намерете теми, които имат свойствен интерес за вашата аудитория, преди да създадете каквото и да е съдържание.

 

Съдържание. Какви типове съдържание ще създадете? Колко често ще публикувате? Къде ще публикувате? Трябва да забиете тези основи, за да можете да създавате съдържание с постоянство и качество.

 

Създаване на съдържание. След като имате теми, ключови думи и целева аудитория, можете да създавате съдържание. Ако обаче съдържанието ви не е много добро, вие губите времето си. Потърсете помощ, ако имате нужда от нея, отделете време да оправите и усъвършенствате резултатите си и винаги излагайте най-доброто съдържание, което можете.

 

Промотиране на съдържанието. Съдържанието ви ще отиде много по-далеч, ако го популяризирате по правилните начини. Популяризацията е още по-ефективна, ако планирате да споделяте в социалните медии и да създадете общност от последователи

 

Оптимизация за търсачки (SEO)

Когато използвате SEO с маркетинг на съдържание, това може да ви отведе по-далеч, за по-дълго.

 

SEO обхваща различни техники, които ви помагат да влезете на челни позиции в страниците с резултати от търсачките (SERPs). Това означава, че хората могат да ви намерят, само като потърсят тема, която ги интересува или се нуждаят от помощ.

 

Основната цел на доброто SEO е да постави страниците на вашия сайт на първа страница на Google. (В края на краищата, повечето хора рядко, ако изобщо някога кликват, за да търсят информация.)

 

Ето някои основни SEO техники, които ще помогнат на вашето съдържание да се индексира и класира в резултатите от търсенето:

 

Стратегически поставени ключови думи – Трябва да поставите целевата си ключова дума в заглавието, в подзаглавията, в съдържанието и в мета описанието, за да помогнете на Google незабавно да определи за какво става въпрос.

Добре проектиран и добре организиран сайт – Google разглежда колко използваем е вашият сайт или колко лесно е хората да намерят това, което търсят, и да прочетат вашето съдържание.

Чисти URL адреси на страници – Структурата на URL адресите за вашите страници не трябва да бъде безсмислена (т.е. http://yourdomain.com/blog/content123xyz-asdfkla). Те трябва да са прости и лесни за четене (т.е. http://yourdomain.com/blog/how-to-do-seo).

 

 

Платена онлайн реклама

Органичното търсене може да ви осигури страхотни проценти на кликване.

Понякога обаче инвестирането в платено търсене може да ви даде тласък.

 

Ето няколко добри примери:

 

Използвайте платено търсене, за да ремаркетирате посетители, които са намерили вашия сайт чрез органично търсене, и приспособявайте реклами за тях въз основа на опита си.

Тествайте различни версии на рекламно съдържание (A / B тестване), за да видите коя е по-добра – тогава използвайте това, което сте научили за целевите си страници на вашия сайт.

Платеното търсене може да увеличи видимостта ви по начин, по който органичното търсене не може, като например да ви даде предимство за ключови думи с голям обем, за които органично бихте се класирали трудно.

Комбинацията от платен маркетинг за търсене и съдържание ви дава сплотено интернет маркетингово цяло.

 

Органичният и платеният трафик може да се слее, за да ви осигури по-висока видимост и по-добри резултати за постигане на трафик, което може да увеличи вашите клиенти и продажби.

 

 

Търпение и сила

 

Интернет маркетинг / Интернет реклама  е дългосрочна стратегия.

 

Отнема време, за да започнете да виждате възвръщаемостта на инвестициите от усилията си за съдържание.

 

Публикуването в блога, което публикувате днес, няма да се изплати до утре, следващата седмица или дори следващия месец.

Вместо това трябва да имате търпение и смелост да изчакате месеци – може би дори до една година или повече , за да започнете да виждате възвръщаемостта.

Добрата новина?

Контент маркетингът е интернет маркетинг, който изгражда инерция във времето. HubSpot нарича това явление „съставяне“.

Висококачественото съдържание получава увеличени посещения с течение на времето. Това помага за изграждането на авторитета на страницата и може да увеличи нейния обхват чрез начините, по които хората взаимодействат със съдържанието, докато го открият.

Най-важното е, че всички тези възвращаеми резултати могат да помогнат на вашето съдържание да се изкачи в редиците на Google, което от своя страна му помага да достигне органично до повече хора.

Не забравяйте, че онлайн маркетингът е маратон, а не спринт.

 

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,