Как да изберем правилния WordPress плъгин?

WordPress плъгините са полезни. Но те също така могат да забавят сайта, да го уязвят и дори да наложат наказание от Google. Това са петте най-важни съображения при избора на WordPress плъгини.

 

 1. Винаги проверявайте wp плъгините

В идеалния случай безплатният плъгин трябва да бъде проверен от WordPress. WordPress предоставя официално хранилище на плъгини, където могат да се изтеглят надеждни безплатни плъгини.

 

Ако бъде открит проблем с безплатен плъгин, WordPress ще премахне изтеглянето от своето хранилище. Типичните проблеми могат да бъдат кодиране, което води до уязвимост, но може да бъде свързано и с други проблеми, както е посочено в Упътването за добавки за WordPress.

 

Изключенията от това правило са премиум платени плъгини от уважавани компании. Като цяло, премиум плъгините имат безплатна версия и платена версия. Фактът, че безплатна версия е била проверена от WordPress, дава увереност, че има някакъв контрол на качеството.

 

Те обикновено са безопасни за закупуване и изтегляне. Въпреки това може да е полезно да се проучат практиките за тестване и проверка преди закупуването им.

 

 1. Избирайте популярни плъгини

 

Популярността сама по себе си не гарантира, че плъгинът не е без проблеми. Някои от най-популярните плъгини са били източници на почти катастрофални проблеми или затваряне на уеб страници с ненужен код.

 

Въпреки това, популярността и другите фактори могат да допринесат за увереността, че плъгинът е сигурен и работи добре.

 

 1. Редовни актуализации

Някои приставки могат да бъдат изоставени. Приставката може да не се актуализира, защото функцията, която изпълнява, е сравнително проста. Но като цяло това е знак, че този плъгин е изоставен.

В повечето случаи изоставените приставки трябва да се избягват. WordPress постоянно се развива. Инсталирането на приставка, която не е актуализирана, може да доведе до конфликти с текущата версия на WordPress или версията на PHP, на която работи уебсайтът ви.

 

 1. Обратна връзка и съпорт

Всяка приставката в WordPress Plugin Repository има страница за поддръжка. Страницата за поддръжка може да предостави доказателства, ако има плъгин, който има текущи проблеми. Типичните проблеми може да са, че кодът е в конфликт с други приставки. Понякога шаблонът на WordPress може да се нуждае от промени, за да може плъгинът да функционира.

 

Страницата за поддръжка ще разкрие всички потенциални проблеми, с които може да се сблъскате, преди да ги откриете по трудния начин.

 

 1. Приставката не се припокрива с инсталиран плъгин

Често срещан проблем, който се наблюдава често, е когато две или повече приставки, проектирани да правят подобни неща, се припокриват. Това обикновено се случва със структурирани данни и приставки за оптимизиране на скоростта.

 

Обичайният резултат е, че имате повече приставки, отколкото ви е необходимо. Важно е да използвате малко приставки. Претоварването на сайта с приставки може да забави сървъра. Дори плъгин, предназначен да ускори работата на сайта ви, може да забави сайта ви, ако използвате твърде много от тях едновременно.

 

Преди да инсталирате плъгин, помислете добре как този плъгин ще реши проблемите ви.

 

И така..как да изберем WordPress Plugin?

Тези пет съображения не са пълен списък от съображения. Има и други фактори, които могат да бъдат добавени, като например потребителските отзиви, репутацията на компанията зад плъгина, ако плъгинът забавя сайта и т.н., но и тези 5 препоръки са добро начало.

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: