Как да направите дизайна на сайта си перфектен (част1)?

В тази статия ще говорим как да създадете идеалния дизайн на вашия сайт, така че да бъде полезен за потребителите и ефективен за вас.

Независимо дали имате сайт, дали ви предстои създаването на такъв или искате да го направите по-посещаван, прочетете тази статия.

И така нека да започваме с правилата.

 • Дизайнът на вашия сайт трябва ясно и недвусмислено да отговаря на следните въпоси: кой съм аз, какво правя, какво правят потребителите тук и не на последно място защо да ми се доверят.

Всички ние познаваме печеливши и известни сайтове и знаем какво ще намерим там, знаем, че като го отворим сме на правилното място, но запитвали ли сте как тези хора са го постигнали.

На първо място вашият дизайн трябва да отговаря на въпросите по-горе. Дизайнът на сайта – цветове, лого, шрифт, отговаря на вашия бизнес и той е онлайн лицето на вашия бизнес. Той създава първото впечатление и затова трябва да отговаря на вашата политика.

Помислете за цветовете, за вашето лого, за вашата корпоративна визия и внушния и започнете да рисувате – нахвърлете идеи за цветвовете, попитайте близки, на които държите за мнение, помислете за всеки дребен детайл. Ако нямате въображение – „крадете“ идеи или се доверете на професионален дизайнер или маркетинг експерт.

 • Дизайнът говори с вашата аудитория – помислете за потребителите, които ще ви посетят – защо да го правят, какво ще получат, какво биха искали да намерят, когато посетят сайта? – тук няма 100% формула, която да работи. Най-правилното може би в случая е да мислите като вашите потенциални клиенти. Говорете с тях на един език. Няма да е много удачно да имате сайт за цветя в черно, нали?
 • Дизайнът ви трябва да е оптимизиран за всички устройства – все повече потребители използват смартфоните си и са постоянно в търсачките. Те търсят по всяко време – на работа, в автобуса, вкъщи, пред телевизора и дори, когато се хранят на масата. Помислете за тях и направете удобен дизайн, за да ги улесните максимално.
 • Дизайнът винаги се променя – един успешен сайт никога не се задържа години наред с една и съща визия. И това е така не само, защото омръзва и създава впечатление, че е „умрял“, а защото правилата за дигиталния маркетинг и вкусовете на потребителите се променят. Сега, ако попаднете на сайт с визия от 2000 година, няма да останете очаровани нали? От опит знаем, че много от бизнесите не полагат достатъчно грижи за дигиталното си присъствие, защото не са озъзнали напълно ползите, защото нямат време или си мислят, че е прекалено скъпо. Не! Прекалено скъпи са загубите, които бихте претърпели от един лошо и ненадежно поддържан сайт. Разберете – сайтът е вашето лице, той работи за вас 24/7. Не мислите ли, че трябва да му отделите време и да го поддържате свеж?
 • Дизайнът е ефективен –защото той създава доверието у вашите клиенти, само с един поглед. Създава комунакционна стойност и кара потребителите да навигират в него, бъдейки като изследодатели, търсещи конкретните си нужди и ползи.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,