Как да планираме съдържанието си във Facebook?

Преди да прочетете тази статия, можете да се запознаете с останалите 6 стъпки от стратегията за повишаване на ангажираността на потребителите във Фейсбук:

7 стъпка. Планирайте вашето съдържание до съвършенство

Публикуването точно в момента, когато Вашите последователи са онлайн, ще увеличи максимално шансовете те да видят поста. За съжаление, няма начин да се определи кое е най-перфектното време за това. Основната Ви демографска група може да е онлайн по обяд или в полунощ!

За да проследите кога последователите Ви са най-активни, може да използвате данните за ангажираност във Facebook статистиката на страницата (Facebook Insights).

Кликнете върху “Публикации”, за да видите разбивка на всяка публикация, включително:

 • Време на публикуване
 • Тип съдържание
 • Настройки за поверителност
 • Вашият обхват (Reach), разделен на органичен и платен
 • Ангажираност (Engagement), разделена на кликвания, реакции, коментари и споделяния

 

С проследяване на съдържанието във времето за преглед на най-добре представящите се публикации, можете да установите основно ниво на ангажираност. Ако забележите зависимост между тип съдържание и време, в което се забелязва по-висока ангажираност, можете да изградите алгоритъм на споделянето и да постигнете по-добри резултати.

След като сте анализирали данните от Facebook Insights, за да определите какво работи за вас, създайте календар на съдържанието, за да останете последователни в публикациите си.

Съществуват множество проучвания, които препоръчват „най-подходящото време за публикуване“, но не може да разчитате изцяло на подобен тип шаблони. Вместо това, можете да ги използвате като отправна точка за Ваши собствени тестове. Използвайте резултатите от статистиката на Вашата собствена страница и съставете график за публикуване, който би работил най-добре.

 

В Заключение

Докато последните промени в алгоритъма разтърсиха основите на много фирми и търговци, те не съществуват във вакуум. Значимостта на създаването на съдържание, което подканва към ангажираност, нараства отдавна и това е последният тласък като продължение на тази тенденция. Търговците и бизнесът, които осъзнават стойността на по-дълбоката връзка с аудиторията си, са стъпка пред конкуренцията. А тези, които до сега са разчитали на ангажиране на повърхностни нива, ще трябва неизбежно да променят стратегията си, за да останат видими.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,