Как да получите повече (ИСТИНСКИ) Instagram последователи

Instagram е една от най-популярните платформи за социални медии днес с над 1 милиард потребители месечно. Това очевидно представлява голяма възможност за маркетолозите и марките да се включат в този потребителски пул.

 

Въпреки това не е толкова лесно да изградите присъствието си в Instagram и да спечелите последователи за една нощ. Това е процес, който отнема време, но с малко помощ можете да видите резултатите по-бързо.

 

Ето 12 съвета за получаване на повече последователи в Instagram, които са истински и подходящи за вашата марка.

 

 1. Напишете нещо завладяващо и оригинално в Био-то

 

Първото нещо, което някой види, когато посети профила ви, е вашето био и затова е от съществено значение да направите първото впечатление на вашата аудитория. Трябва да напишете убедителна биография, за да насърчите хората да ви следват.

 

Освен основните положения като добавяне на вашите данни за контакт и връзка към уебсайта, вие също трябва да разкажете историята на вашата марка по ангажиращ начин. Трябва да дадете на хората причина да се свържат с вашата марка и да ви последват.

 1. Разработете и поддържайте уникална личност на марката в Instagram

 

Вашите снимки в Instagram са следващото нещо, което човек, посещавайки профила ви, ще види след вашата биография. И впечатлението, което потребителят създава, като го гледа, е важно за определяне дали харесва вашата марка или не.

 

Важно е също така да поддържате последователност в цветовете, типовете публикации, тона на гласа и т.н., тъй като именно това определя личността на вашата марка. И трябва да бъде такова, че ако някой види публикацията ви, веднага да го свърже с вашата марка.

 

 1. Използвайте подходящи хаштагове

 

Използването на хаштагове е изпитан начин да достигнете до повече хора и да спечелите повече последователи в Instagram. Трябва да проучите кои хаштагове са модерни във вашата ниша и кои са подходящи за вашата марка и съдържание. След това използвайте комбинация от тези хаштагове за цялото си съдържание в Instagram, за да достигнете до хора, които следват тези.

 

Освен това, не забравяйте да мискирате като използвате популярни хаштагове на ниво индустрия, както и нишови, за които реално можете да изпъкнете. Instagram ви позволява да добавяте до 30 тага за всяка публикация и трябва да използвате тази функция в своя полза.

 

 1. Създайте и популяризирайте свой собствен марков Hashtag

 

Освен да използвате популярни хаштегове, можете да създавате и популяризирате свой собствен. Това може да бъде специфично за вашата марка или дори за конкретна кампания. Специфичните за марката hashtags са добър начин да подобрите присъствието си в Instagram и да популяризирате кампаниите си.

 

Създавайки специфичен за кампанията таг, можете също да насърчите хората да го използват в съдържанието им в Instagram. Така получавате безплатно генерирано от потребители съдържание, както и публичност, което може да ви помогне да достигнете до повече хора и да получите повече последователи.

 1. Оптимизирайте описанието под снимките

 

Описанието под снимките на вашите публикации в Instagram ви дават шанс да ангажирате текущата си публика и дори ги насърчавате да ви насочат към приятелите си. Така че, защо да не използвате тази възможност в своя полза?

 

Има много неща, които можете да направите с надписите си в Instagram, като отбелязвате хора, да задавате въпроси, да започнете разговори и т.н. Колкото повече насърчавате аудиторията си да коментира, толкова по-вероятно е те да поканят приятелите си да се присъединят към дискусията.

 

Можете също да предоставите отстъпки или оферти и да помолите своите последователи да отбелязват приятелите си и да популяризират тази оферта. Освен това, не забравяйте да разкажете историята зад снимката или видеоклипа, които споделяте, тъй като това ще ангажира повече.

 

 1. Участвайте в популярни разговори

 

Това е другата страна на историята към това, което споменахме в предишната точка. Не трябва само да разпалвате разговори, но и да участвате в тях.

 

Ако в твоята ниша започне дискусия, за която хората проявяват интерес, би било добре да коментирате и да се присъедините. Кой знае? Някои хора може да са впечатлени и решат да проверят профила ви и да ви следват.

 

 1. Наблюдавайте вашите отбелязани снимки

 

Поддържането на добра репутация е много важно, ако искате да спечелите и запазите повече последователи. Хората могат да виждат всички публикации, на които сте отбелязани, от своя профил в Instagram. Затова е важно да наблюдавате кой ви отбелязва и в какъв тип публикации.

 

За да направите това, можете или да използвате функцията „редактиране на отбелязвания“ или да промените настройката, така че в публикуваните от вас постове да се показват само публикациите, които сте одобрили.

 

 1. Помислете за локалното популяризиране

 

Точно като локалното SEO за уебсайтове, местните хаштагове и геотаргетиране работят за Instagram. Не можете да подценявате стойността на фокусирането върху местната аудитория за вашия бизнес.

 

Може да го направите като добавите геотагове към съдържанието си в Instagram. Така можете да привлечете местни потребители в Instagram. Много хора търсят локално съдържание с помощта на функцията за търсене в Instagram и добавянето на геотагчета може да ви помогне да се класирате за тези търсения. Подобно е на местното SEO, но за Instagram.

 

Използвайте локални хаштагове

Местните тагове също играят подобна роля, така че можете да достигнете до местни хора, които се интересуват от определена ниша. Много хора в Instagram следват местните хештагове и като ги използвате, можете да получите достъп до тази аудитория.

 

 1. Добавяйте навсякъде Призиви за действие

 

Instagram предоставя няколко опции за добавяне на призиви за действие в съдържанието ви и трябва да използвате всички тях. Независимо дали става въпрос за обикновен „плъзни нагоре, за да разберете повече“ в историите си или „пазарувайте сега“, Призивът за действие може да ви помогне да накарате аудиторията си да предприеме желаните действия.

 

Ако не друго, можете да добавите Призиви за действие към описанието си, като поискате хората да споделят съдържанието ви, да посетят потребителския ви профил или каквото и да е, което искате да предприемат.

 

 1. Влиятелни инфлуенсъри

 

Инфлуенсърите са хора със значителен брой последователи, които са лоялни и ангажирани, качество, което всеки желае в своята публика. Можете да използвате въздействащите, за да получите достъп до верните си последователи и да ги превърнете в свои собствени последователи.

 

Единственото важно нещо, което трябва да имате предвид, е, че инфлуенсърите трябва да са от вашата ниша и да са подходящи за вашата марка. Докато тези критерии са изпълнени, добре е да се занимавате с маркетинг на influencer е сигурен начин за получаване на повече последователи в Instagram.

 

Има много начини да използвате инфлуенсър маркетинг за да спечелите повече последователи. Така че, направете вашето проучване и използвайте силата му, за да разширите обхвата на вашия бранд.

 

 1. Пуснете конкурс

 

Това може да изглежда евтин трик, но е изпитан начин да спечелите последователи в Instagram. Много марки и търговци използват тази техника и виждат незабавни резултати.

 

Всичко, което трябва да направите, е да проведете конкурс и да помолите хората да ви последват, като отбележат приятелите си за участие. И напишете текста под снимката си по начин, който насърчава хората да маркират само подходящи хора, които биха могли наистина да се интересуват от вашата марка.

 

 1. Инвестирайте в Instagram Ads

 

Няма списък със съвети за получаване на повече последователи в Instagram, без да се споменава рекламата. В крайна сметка това е традиционният начин за получаване на повече клиенти (последователи в този случай) за компании, които са готови да инвестират в него.

 

За разлика от вашите публикации и истории, които са видими само за текущата ви аудитория, рекламите в Instagram се показват на много по-широка, подходяща аудитория. Можете да достигнете до голям брой хора от определен демографски или целеви сегмент, като инвестирате в реклами.

 

Заключение

 

Това са някои от най-добрите начини да увеличите присъствието си в Instagram и да спечелите повече последователи. Използвайте тези съвети, за да имате видим растеж в базата си на последователи в Instagram и да изградите силно присъствие в платформата.

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: