Как да правите по-добър email marketing?

Email маркетингът не бива да се подценява, тъй като той, освен че остава основният канал за комуникация ще се отнася за B2B бизнеса, играе и важна роля за успеха и налагането на бранда. Има няколко неща, на които да обърнете внимание:

 1. Използвайте привлекателни заглавия

Заглавието е първата част, която потребителят прочита. Тя трябва да бъде завладяваща и интересна, иначе имейлът бързо ще полети към кошчето.

 1. Дължината на имейла

Това е изключително важен фактор. Никога не пишете имейл, който се състои от един ред и не казва нищо смислено. По същия начин не прекалявайте и с тонове информация. И в двата случая ефектът ще е един и същ. Идеалната дължина е 1 или 2 параграфа, които описват причината за този имейл.

 1. Персонализирайте

Винаги се обръщайте по име в имейла си. Не бива да забравяте, че отсрещната страна също като вас има работа и задължения, и за да привлечете вниманието му – задължително трябва да се обръщате персонално към него.

 1. Параграф

Ако пишете имейл със 100 думи или повече, важно е първият ви параграф да е привлекателен, интелигентен и достатъчно ангажиращ, за да насърчи читателя да продължи да чете и да стигне до края на съобщението.

 1. Втори параграф

Не губете време и думи, направо кажете това, което сте намислили. Опитайте се да бъдете директни, стегнати и достатъчно ясни, за да може читателят да узнае какво точно искате от него/нея.

 1. Финалът

След като сте казали, това което предварително сте намислили, обобщете информацията, проверете за правописни грешки, поставете се на мястото на читателя и ако имейлът ви грабне самите вас, значи сте си свършили работата и можете да натиснете „Изпрати“

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,