Лендинг страница – как да създадеш идеалната Landing Page

Ако провеждате собствена рекламна кампания, може би се чудите как да направи те перфектната целева страница. За съжаление, няма точна формула, но можем да ви кажем, че добрата целева страница е тази, която превръща вашите кликвания в клиенти.

 

Въпреки че няма точна формула, има техники, които ще ви помогнат да превърнете повече от тези кликвания в клиенти. Това ръководство ще ви помогне да откриете всичко, което трябва да знаете за целевите страници и да увеличите процента им на реализация.

 

Какво всъщност е целевата страница / лендинг страница? (Landing page)

 

Много просто – целевата страница е самостоятелна уеб страница, създадена за маркетингова или рекламна кампания, която служи за постигане целта на кампанията. Независимо дали това е актив за изтегляне, водещи клиенти или насърчаване на нова оферта. Целевите страници са проектирани с един фокус на конвертиране на потребители, които влизат в тази страница.

 

Защо трябва да използвате целеви страници? (Landing page)

 

Целевите страници ще увеличат процента на реализация при провеждане на PPC кампания, това е краткият отговор. Поради това, че целевите страници са една страница, те ви позволяват да оформите и персонализирате страницата около посетителите си. Използването на началната ви страница като целева страница може да ограничи вашите проценти на реализация, тъй като е проектирана с по-обща цел.

 

Целевите страници също могат лесно да бъдат променяни и разделяни; нещо, което не искате да правите с началната си страница. Промяната на елементите и разделянето на тестовете на целевата ви страница ще ви позволи да видите какво работи, и кое не! Продължавайте напред с това, което работи и ще видите, че степента на реализация постоянно се увеличава.

 

След като преговорихме какво е целевата страница и защо се нуждаете от такава, ето 10 вдъхновяващи идеи, които можете да използвате за следващата си целева страница, за да увеличите скоростите на реализация!

 

 1. Силата на видеото

Видеоклиповете говорят повече от хиляда думи. Използването на видео на целевата ви страница не само ще увеличи времето, което хората прекарват на вашия сайт, но и ще изгради доверието, което всяка марка се опитва толкова силно да създаде. Няма по-добър начин да покажете услугата си чрез видео, плюс хората ги обичат – затова 55% от хората гледат видеа онлайн всеки ден.

 

 1. Използвайте мощни думи

Направете възможно най-доброто впечатление с убедителен текст. Писането на убедително копие е нещо повече от използване само на определени думи, а на структуриране на вашето копие, за да привлече вниманието и емоцията на посетителя.

 

 1. Съчетайте текстовете

Докато провеждате рекламната си маркетингова кампания и целевата страница, трябва да сте сигурни, че поддържате всичко последователно. Вашето рекламно копи примамва хората в целевата ви страница, така че се уверете, че предлагате същата стойност в целевата си страница. Има причина да кликнат върху вашата реклама, така че не позволявайте на целевата ви страница да ги остави на тъмно.

 

 1. Използвайте убийствени „призиви за действия“

Време е да промените бутона „изпрати“ на нещо, което хората не могат да устоят, а да кликнат! CTA (призив за действие) са изключително важни – те са разликата между отскачане и реализация. Дръжте го кратко, цветно и ценно.

 

 1. Бъдете mobile friendly

или просто казано проверете мобилната версия на уебсайта ви- сега сме във времето и епохата, в която конкуренцията е огромна и всеки се бори да изтласка съдържанието си на по-предни позиции. 50% от всички заявки за търсене са на мобилни устройства, така че се уверете, че вашият уебсайт е напълно функционален и лесен за конвертиране на мобилни устройства, таблети и настолни компютри.

 

 1. Всичко над страницата

Ако не сте сигурни, „над“ е частта от вашия сайт, която хората виждат, без да превъртат. Така че, трябва да се уверите, че вашата важна информация е тук.

 

 1. Експериментирайте с формули в няколко стъпки

Използването на формула с няколко стъпки може да направи страхотни неща за вашите проценти на конверсия. Можете да използвате двустепенна форма, за да задавате квалифициращи въпроси (въпрос, който може да ви доведе до повече лийдове), последван от тяхната информация за контакт. Защо това увеличава процента на конверсия, се питате? Често двустепенните формуляри карат потребителите да мислят, че има по-малко информация за попълване. (Запомнете – хората са мързеливи!)

 

 1. Покажете цените си

таксувате на фиксирана цена за услугите си? Тогава защо не показвате това на потенциалните си клиенти? Това наистина може да увеличи близкия ви процент от потенциални клиенти. Ако потребителите са наясно за цените ви, това е половината от свършената работа. Това е фантастичен начин да зададете квалифициращ въпрос, без всъщност да задавате нищо.

 

 1. Стойност на офертата в страницата ви за благодарности

Не спирайте да предлагате на потребителите услугите ви, след като вече са направили запитване. Продължавайте да ги печелите, като създавате полезна и ценна страница с благодарности, не просто им благодарете за запитванията – предлагайте им безплатно изтегляне, безплатна пробна версия, изключителна информация и всичко друго! Те са ви се доверили, не го забравяйте J

 

 1. Създавайте епични отзиви

Един от най-големите начини за изграждане на доверие към вашата аудитория е с препоръки и казуси. Защо да не комбинирате двете? Свързвайки най-добрите си казуси с препоръки, вие наистина показвате на посетителите си, защо трябва да ви изберат и какво са получили предишните ви клиенти от вас.

Прочете повече за лендинг страницата.

Тези съвети ще ви помогнат да увеличите процента на реализация на целевата си страница. Разгледайте сайта ни, за да видите какво могат да направят целевите страници на Fight4Digital за вашия бизнес. Свържете се с нас за експертен съвет!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,