Митовете за SEO оптимизацията-II част

Това е продължение на статията за 19 SEO мита. Ако сте пропуснали първата част, можете да я прочетете: 19 мита за SEO оптимизацията през 2018

Мит # 9: “H1 е най-важният елемент на страницата.”

За H1 таг сме написали подробна статия, която можете да прочетете – Какво е h1 таг и защо е важен за оптимизацията?

Вашият H1 е все още важен, но това не е най-важният елемент от страницата на уебсайта ви. Този етикет на заглавката (независимо дали е H1, H2, H3 и т.н.) се използва само за целите на стилизирането. H1 е част от Вашия CSS (Custom Style Sheet), който дизайнерът събира заедно, за да посочите какъв ще е шрифтът и размерът на шрифта.

Запомнете: Вие оптимизирате страницата си за потребители, което означава, че искате да им кажете възможно най-бързо какво представлява вашата страница – чрез ясно заглавие. От чисто SEO перспектива, добра практика е да поставяте главната ключова дума в началото в H1 таг.

Мит # 10: “Моята начална страница се нуждае от много съдържание.”

Виждали ли сте някога начална страница, пълна със съдържание? Или в противоположния спектър – начална страница с почти никакво съдържание? Честно казано вашата начална страница е като портал към вашия бизнес.
Визуализирайте го! Това е вашият шанс да направите първото впечатление и да предадете това, което желаете.

Може би вашето стойностно предложение е просто – в този случай само едно влизане има смисъл (особено ако вашето име е Dropbox).

За повечето бизнеси, обаче, има нужда от малко повече съдържание и контекст. Съдържанието на началната Ви страница трябва да е достатъчно дълго, така че да уточнявате кои сте, какво правите, къде се намирате. Но посетителите не трябва да бъдат претоварени или погълнати – и със сигурност не искат да бъдат и объркани.

Мит # 11: “Колкото повече страници имам, толкова по-добре.”

Някои хора вярват, че ако имат повече страници на сайта си, ще получат и повече трафик . Също както и при изграждането на връзки, създаването на съдържание не е достатъчно. Уверете се, че се фокусирате не само върху количество, но и върху качество. Ако нямате добро съдържание, създадените от вас страници няма да ви помогнат.

Имайте предвид, че не всичко, което публикувате, се индексира. Понякога страниците се индексират, но те не остават в индекса. Например, търсачките могат да пропуснат страницата ви, ако има подобно на вече индексираното съдържание.

За съжаление, тези, които се стремят да имат много страници и на своя уеб сайт, са склонни да пренебрегват качеството на това съдържание – и реалистично е трудно се стреми към двете. Целта трябва да бъде да се публикува най-важното, а именно съдържание, което потребителите искат.

Мит # 12: “Доброто потребителско преживяване е бонус, а не изискване.”

Тъй като Google се стреми да дава по-добри резултати на своите потребители, доброто потребителско преживяване е по-важно от всякога.
И това има смисъл. Ако Google ви изпрати на дадена уеб страница, трябва да гарантира, че потребителите ще имат интерес да останат по-дълго и да намерят това, което търсят.

За да подобрите практическата работа на уебсайта си, трябва да се съсредоточите върху неща като: времето за зареждане на страницата, степента на отпадане, времето прекарано на страницата, показванията на страниците на посещение и др.

Мит # 13: “Локалното SEO няма значение вече”.

Този мит е възможно най-далеч от истината. Ако имате местен бизнес, оптимизирането за местно търсене не само ще ви помогне, но ще бъдете намирани от хора, които са наблизо и е по-вероятно да купуват от вас.

Мит # 14: “Google никога няма да разбере дали сайтът ми има лоши линкове.”

Напротив – ще разбере!

Точно както Дядо Коледа знае дали сте били послушни или не. Въпросът е, че Google знае (всичко). Не се опитвайте да го заблуждавате – особено след актуализирането на алгоритъма на Penguin от Google.

Мит # 15: “Изображенията не изискват оптимизация.”

Търсачките не могат да виждат изображенията в сайтовете, така че е важно да дадете на изображението алтернативен текст и съответното име на файла, за да гарантирате, че Google знае какво е това изображение.

Видовете изображения, които Google може да индексира, включват BMP, GIF, JPEG, PNG, WebP, and SVG. Наименувайте файловете си с ключовите думи, а не заглавия от типа на IMG2394870.jpg. Да, ключовите думи са от значение тук!

Мит # 16: “Снипетите имат значение само ако сте Уикипедия.”

През последните няколко години Google подобри начина, по който показва резултатите на потребителите. Снипетът се показва на някои страници с резултати от търсенето (SERP), обикновено когато се търси заявка въз основа на въпроси. Фрагментът показва съдържание от една от страниците, класирани на първа страница, която отговаря директно на търсения въпрос, без потребителят да трябва да посети действителната страница.

Мит # 17: “Нямам нужда от стратегия за мобилна оптимизация”.

През пролетта на 2015 г. Google пусна алгоритъм, наречен “Mobilegeddon”, което разширява използването на мобилната мрежа наGoogle. Актуализацията помага на мобилните уеб сайтове и наказва тези, които не са напълно оптимизирани за мобилни устройства в резултатите от мобилното търсене.

Мобилният дизайн прави вашата страница да се адаптира към посетителя и да показва информация, която е оразмерена и позволява лесно да се чете на каквото и да е устройство.

Мит # 18: “SEO е нещо, което мога да възложа на ИТ специалистите.”

Разбира се, че SEO има изисквания за технически параметри, за които могат да ви помогнат програмистите или уеб дизайнерите, но истината е, че e нужна изработването на цялостна SEO стратегия, която може да се постигне от опитен SEO оптимизатор или SEO агенция.

Мит # 19: “Възрастта на моя домейн ще ми помогне да се класирам.”

Много хора смятат, че по-старите домейни са с по-добри позиции в резултатите от търсенето или са наградени от Google заради възрастта им. Въпреки това, според Мат Кътс, възрастта на домейна е доста незначителен фактор.

За новите сайтове възрастта на домейна има значение малко повече, тъй като повечето нови сайтове съдържат малко съдържание и отнема време да изградят ценна ресурсна база за индексиране.

Е…вече знаете кои са митовете за SEO през 2018 и можете да подобрите позициите си.
Свържете се с нашата SEO агенция, за да ви помогнем.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , ,