Oптимизация на сайт – SEO рискове, които да поемате

Оптимизация на сайт? Откъде да започнем сред цялата тази информация?

Оптимизация на сайт? Кои рискове си струва да поемем за нашата SEO стратегия?

Много бизнеси трудно могат да видят стойността на SEO и ние разбираме това.

Има много информация за оптимизация на уеб сайтове, и тя наистина може да увеличи трудността при избора дали да се спрем именно на SEO, или както обичаме да казваме на оптимизация на сайт за търсачките.

Преди да прочетете нататък, трябва да знаете, че една ефективна SEO стратегия ще отнеме много месеци, за да се получат положителни резултати.

Но тя може да направи значително подобрение в онлайн присъствието и печалбите на всеки един бизнес, особено на онлайн магазините.

Много компании естествено се притесняват да опитат нещо, с което не са запознати, но нека си го кажем, че почти всяко бизнес решение носи определени рискове.

Някои от тях могат да бъдат избегнати, а някои могат да доведат до внезапен и сериозен растеж.

Въпросът, който трябва да се зададе тук, е кои SEO рискове наистина си струват и кои не.

Нека ги разгледаме…

SEO рискове, които можете да поемете

 1. Създаване и тестване на големи и малки промени

 

Общата цел на SEO е да получите трафик и, в крайна сметка, конверсии на вашия сайт.

Нито едно от тях, обаче, няма да се случи, ако никой не кликне на уебсайта ви.

И така, какво ще стане, ако уебсайтът ви се класира добре за определени ключови думи, но никой всъщност не кликва върху тях?

Може да има много причини за това и може да отнеме известно време, за да се изчисли точно каква е причината.

И единственият начин да разберете това е чрез A / B тестване.

Ще трябва да вземете по един елемент в даден момент, независимо дали това са мета описанията, заглавията, съдържанието и други, и да ги тествате срещу нови варианти.

И така, къде се крие този „риск”?

Вероятно ще отнеме немалко опити и грешки, за да се получи правилната комбинация от думи и оформления, което да доведе до максимален трафик и транзакции на уебсайта ви.

През това време можете да откриете комбинация, която изобщо не работи добре и в крайна сметка намалява трафика, който имате – поне за известно време.

Рискът обаче си заслужава, защото след като веднъж намерите най-добрите резултати, ще можете да се съсредоточите върху тях и да продължите да генерирате повече трафик.

 

 1. Получаване и предоставяне на висококачествени обратни линкове

 

Препратките са добре установена част от SEO и повечето бизнеси искат да получат колкото се може повече от тях. Те спомагат за увеличаване на класирането и изграждането на авторитет.

Донякъде може да рискувате да загубите няколко посетители, като предоставите връзка към други висококачествени сайтове, но в същото време показвате на Google, че използвате и споменавате надеждни сайтове с установени права.

Просто имайте предвид, че уеб страниците, които съзнателно включват връзки към уебсайтове с ниско качество, злонамерени, спам, са изложени на риск да получат наказание от Google.

Можете също така да получите наказание, като получите прекалено много връзки към сайта си от тези сайтове с лошо качество.

 

 1. Подобряване на URL структурата на сайта

 

В идеалния случай URL адресът на началната ви страница трябва да бъде кратък, само с името на фирмата, например: www.yourcompany.com. Кратко, просто, сбито и лесно запомнящо се.

Следващите страници обаче трябва да имат насочени ключови думи и да са по-конкретни за съдържанието на уеб страницата.

Въпреки това не искате да оставите URL адреса да излезе от контрол. Ако е твърде дълъг и описателен, търсачката ще го съкрати с […].

Така че може би е време да промените някои от URL адресите си с основен ремонт на структурата на сайта.

Рискът тук е, че всяка подобна промяна може да повлияе на класирането ви. Когато променяте старите URL адреси и с 301 редирект пренасочвате трафика към новите, може да видите някои пропуски в трафика и класирането.

 

 1. Преразглеждане на Вашия уебсайт

 

От време на време, уебсайтовете трябва да се актуализират и преработват. Редизайнът на уебсайтове може да бъде рискован и скъп, да не говорим за отнемащо време.

В крайна сметка обаче вашият уебсайт може да се нуждае от нов фейслифт. Може би просто изглежда много остарял. От друга страна, може да бъде оптимизиран за търсачките, но хората се затрудняват при навигацията.

Може да има редица причини да погледнете вашия уебсайт и може би – просто може би – да го реконструирате.

Разбира се, подобно на промяната на структурата на URL адресите, тези видове промени идват с риск за класирането Ви, тъй като Google се опитва да преоцени сайта Ви.

Обикновено, обаче, Google разбира, че всеки уебсайт преминава през тези „ремонти“ от време на време, така че вашите класации обикновено се възвръщат. Просто трябва да бъдете търпеливи.

Повечето от вашите клиенти в крайна сметка ще свикнат с промените. По-важното е, че актуализираният уебсайт има по-голям шанс да внесе много нови клиенти.

 

 1. Домейн?

 

Някои собственици на уебсайтове, по някаква причина, не подновяват домейните си, като ги правят достъпни за купуване и използване от други.

Закупуването на някои домейни с история и пренасочването им към сайта ви може да бъде бърз и лесен начин да увеличите броя на ценните препратки.

Има някои сериозни рискове с тази техника, така че трябва да го правите само когато знаете точно какво правите.

Домейнът, например, трябва да е свързан с бизнеса ви.

Също така, изтеклите домейни, които са били пълни със спам съдържание и линкове, също ще бъдат прехвърлени към вашия уебсайт, което ще доведе до потенциален спад в класацията на сайта Ви и ще бъде наказан от Google.

Тази тактика обаче е евтина и има потенциал да предизвика сериозен трафик към вашия сайт, ако следвате най-добрите практики.

Всички тези рискове трябва да се поемат внимателно. И ако имате нужда от професионална помощ или дори консултация, не се колебайте да се свържете с нашите seo специалисти. Те ще ви помогнат за оптимизация на вашия сайт и ще ви дадат ценна информация.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , , ,