Последователи в Инстаграм – как да съберем последователи в Инстаграм

Искате да съберете последователи в Instagram? Дошли сте на правилното място 🙂

Instagram е чудесно място за брандове без значение дали са малки или големи. Въпреки това, създаването на ангажирана и лоялна публика в приложението съвсем не е лесна задача.

В тази статия ще ви дадем насоки как да спечелите последователи в Инстаграм без да плащате за  тях и без да използвате автоматични софтуери.

Не за друго, а зщото купените последователи няма да взаимодействат с вашите постове и вие няма да печелите от това.

Хилядите фалшиви профили ще надуят цифрата, но това няма да ви донесе дивидент или печалба. А вие това търсите, нали?

За съжаление, по-голямата част от статиите, публикувани по темата, са или твърде неясни, или твърде специфични за конкретния случай, и най-вече представят няколко идеи с ниско въздействие и не са дотам изчерпателни.

В допълнение към това, тези стратегии за растеж на последователите на Instagram трябва да се актуализират почти толкова често, колкото Instagram актуализира алгоритъма си за класиране – има голям шанс съветите, споделени през 2017 г., да са отдавна остарели, защото както сте запознати добре, Instagram се е променил много през последните 2 години.

Когато става въпрос за това как да получите повече последователи в Instagram, времето е всичко. Да, има набор от дейности, които можете да направите, за да ускорите процеса. Обаче преминаването им бързо през всички тях няма да доведе до нещо забележително, тъй като ефективността на всяко действие се променя след достигане на определен етап от последователя.

Добре, достатъчно дрънкахме, нека да преминем към действителното ръководство: Как да получите последователи в Instagram …

Стъпка 1: Нарастване от 0 до 100 последователи в Instagram

Добре, вече имате съвсем нов акаунт и трябва да изградите тази първоначална инерция и да получите последователи в Instagram.

Ако вече имате бизнес или марка с донякъде утвърдена общност, тогава получаването на първоначалното следване не трябва да бъде толкова голямо предизвикателство. Изпратете бюлетин на съществуващите си клиенти, като ги поканите да ви последват в Instagram.

Не забравяйте, че когато искате потребителите да правят нещо, трябва да им дадете стимул. В този случай отстъпка за вашите продукти до първите 100 последователи може да работи добре.

Ако имате достатъчно голям списък с имейли, можете да разделите офертата, първите 100 последователи да получат 30% отстъпка, следващите 100 да получат 20% отстъпка и т.н. Преди да изпратите имейла обаче, уверете се, че вече имате няколко ангажиращи публикации, за да дадете представа за вашата марка.

Ако нямате общност от клиенти / последователи, можете да се обърнете към приятелите, семейството или колегите си и да ги помолите да ви последват. Това е един методите фаворити, тъй като можете да получите началната база от последователи в Инстаграм доста лесно, дори без да публикувате съдържание (все пак бихме предложил да започнете поне с една публикация там) и ако сте един от тези хора с много приятели, може просто да достигнете тези 100 последователи доста бързо.

Освен това, ако имате уебсайт на вашия бранд, можете да уловите посетителите  като добавите бутон за следване в Instagram, за да сте сигурни, че аудиторията ви знае къде да ви намери в социалните мрежи!

След като сте изпълнили тази първоначална стъпка, е време да изберете стратегия за получаване на последователи в Instagram и увеличаване на тази база до поне 100 последователи.

Стратегия 1: „Нещо ново се задава…“

Тази стратегия може да се използва, ако предстои нещо ново – нов уебсайт, продукт, промоция и т.н.

Създайте атрактивна снимка на профила и ангажираща и остроумна биография – не се страхувайте да хвърлите там някакви емоджи, ако това е нещо, което би резонирало с аудиторията ви.

Ако имате линк към началната си страница, страница за абонамент по имейл или буквално друга връзка към бранда, която потенциално би могла да разшири връзката с вашите последователи, определено добавете и това!

Дори ако още не сте стартирали сайта си, това добавя доверие към вашата марка – това показва на аудиторията ви, че сте сериозно настроени към марката си, че сте изминали изминатите километри и сте купили домейн. В идеалния случай трябва да имате поне настройка на страница „скоро”.

Когато пишете биография в Instagram, не забравяйте да сте много ясни що се отнася за темата на дейността ви. Ако планирате да стартирате бизнес с електронната търговия, тогава го кажете. Ако давате безплатни маркетингови съвети, уведомете ги. Те трябва да знаят за това. Дайте на хората стимул да ви последват, дори и да нямате нищо в момента.

Ако искате да се придвижите една стъпка по-нататък, публикувайте поне един пост, който изглежда красив и предава посланието на вашата марка. Това ще ви помогне да намерите последователи в Instagram, тъй като дава възможност на потенциалните последователи да знаят за какво става въпрос, какви публикации могат да очакват от вас и да се вълнуват от предстоящия ви старт!

За съжаление само създаването на акаунт няма да ви помогне да получите последователи в Instagram. Търсете акаунти, които са във вашата ниша или в ниша, подобна на вашата и вече има последователи. След като идентифицирате тези акаунти, започнете да следвате поне 10 от тях и не забравяйте да следвате и около 50 от техните последователи.

Ако искате да изминете допълнителната стъпка, можете да проверите акаунтите на тези 50 последователи, преди да ги последвате, за да се уверите, че те действително отговарят на вашата целева аудитория.

Ето и важното – не забравяйте да взаимодействате с профилите, които редовно следите! Подобно на последните им публикации, оставете коментари за тях, отговорете на техните Instagram Stories и / или просто им напишете директно съобщение, в което се представите с едно изречение и споменете, че сте създали нов акаунт и ще се радвате да ги видите сред вашите първи последователи [вмъкнете стимула, за който сте писали във вашата биография].

Личният подход на директното съобщение в комбинация с редовен ангажимент е чудесна тактика за получаване на последователи в Instagram – особено ако не сте избрали прекалено голям акаун. Трябва да правите всичко това и в по-късните фази, но това е особено важно, когато все още сте нови в Инстаграм.

Стратегия 2: „Изгряваща звезда“

Трябва да работите върху био-то си, да обясните кой сте и какъв е акаунтът ви, да посегнете към други акаунти във вашата ниша и да се ангажирате с техните последователи.

Основната разлика тук е, че трябва да натрупате фийд, ПРЕДИ да извършите информационната дейност. Не забравяйте, че няма да задвижвате хората до предстоящото ви предложение, за да получите последователи в Instagram – ще ги задвижвате до вашите публикации.

 

Ето основния въпрос:

Колко публикации трябва да публикувате, преди да започнете сериозна работа с Instagram? Според нас поне 9-12 публикации биха били добра отправна точка.

 

Това означава, че когато някой кацне във вашия профил, има достатъчно съдържание. Имайте предвид, че вашите публикации трябва да се допълват взаимно, за да създадат сплотена мрежа.

 

Приятнотото оформление на вашите изображения наистина има значение.

Въпреки това, цялостният външен вид на грида е едно от най-важните неща (ако не и най-важното) в това да ви помогне да получите последователи в Instagram. Това показва, че приемате сериозно марката си последователите ви могат да очакват последователно подобно качество на съдържанието.

 

Ако решите да започнете с 12 първоначални публикации, препоръчваме да ги публикувате поне в рамките на 2-3 дни. Зависи от това колко често смятате да публикувате в бъдеще, но ние смятаме, че публикуването на всички 12 публикации в един ден изобщо не изглежда органично.

Във всяка публикация включете много различни хаштагове, за да направите първоначалните си публикации по-открити за потенциалните последователи. Важно е да проявите добра ангажираност в публикациите си още от самото начало.

 

Предлагам да изберете както хештагове, които имат много малко споделяния на публикации (може би като 1k-20k), така и много популярни (10mil +). Вероятно е да започнете да получавате последователи в Instagram само от тази дейност! Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че вашите hashtags са свързани със съдържанието на публикацията ви.

Takeaway:

 • Създайте атрактивна биография с стимул – оферта;
 • Свържете се с хора и марки, които може да се интересуват редовно от вашето съдържание
 • Работете върху първите си публикации, за да разработите свой собствен стил / оформление
 • Изследвайте все по-малко популярни хештагове, подберете колкото се може повече подходящи и ги използвайте в публикациите си.

Стъпка 2: Нарастване до 1000 последователи в Instagram

След като постигнете това първоначално сцепление, следната стратегия наистина ще даде допълнителен тласък за получаване на последователи в Instagram. Ето какво да направите:

 

Определете някои от по-големите акаунти (50k + последователи), които са подобни на вашите или са в същата индустрия със същата целева аудитория, до която се опитвате да достигнете.

Проверете дали техните последователи са истински (някои страхотни инструменти за това: Fameaudit, SocialAuditPro)

Ако по-голямата част от последователите им са истински, отворете списъка си с последователи и започнете да следвате тези акаунти (аз лично предлагам да следвате акаунти, които имат истински човек на потребителския профил, вместо лого)

Започнете да проверявате кои не ви следят и премахвайте следите от тези акаунти. Има много приложения както за Android, така и за iOS с точно тази цел – просто ги потърсете.

В идеалния случай поне 20% от хората, които сте започнали да следвате, трябва да ви последват. Колкото повече последователи имате, толкова по-здравословно е съотношението ви последовател към следване, толкова по-привлекателна изглежда вашата емисия и толкова по-висок ще бъде процентът на последващи резултати.

 

Хората са по-склонни да следят обратно акаунти в Instagram, които:

 • Изглеждат истински
 • Имат повече последователи, отколкото акаунтът следва
 • Имат много последователи *
 • Имат добре проектирана емисия от постове
 • В допълнение към стратегията за проследяване / следване, трябва да започнете да взаимодействате с тези по-големи акаунти (стига те да не са преки конкуренти).

 

Първо, включете публикуване на известия за тези акаунти. Всеки път, когато публикуват нещо, бъдете първият, който хареса и оставете коментар.

Затова се опитайте да напишете нещо, свързано с публикацията – колкото повече натурално пишете, толкова по-добре! Задайте конкретни въпроси или добавете собствено мнение. Това ще докаже на другите потребители в Instagram във вашата общност, че наистина се интересувате.

За да достигнете до 1000 последователи, бихме предложили да комбинирате стратегията за следване, заедно със стратегиите, обхванати в предишната стъпка!

 

Второ, когато започнете да достигате до 1000 последователи, е добре да започнете да мислите за насрочване на публикациите в Instagram. Това ще ви даде повече време за създаване на съдържание и ангажиране с аудиторията ви.

Планирането и управлението на съдържанието ви в Instagram означава, че можете да публикувате направо от работния си плот, визуално да планирате емисията си в Instagram и да спестявате много време!

 

Снимки, видеоклипове, публикации, надписи, първи коментари могат да бъдат предварително насрочени, така че никога повече не трябва да бързате.

Накратко:

 • Определете ключовите акаунти, които са подобни на вашите и ги следвайте
 • Включете публикуването на известия за тези акаунти
 • Оставете коментар веднага след като публикуват
 • Следвайте истинските им последователи

Очаквайте скоро продължение на статията – как да съберете последователи в Инстаграм. В нея ще засегнем събирането на последователи от 1К до над 20К. Затова се абонирайте за нашия блог 🙂

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: