Проучване на ключови думи със SEOLIUM

Винаги сме в постоянно търсене на различни дигитални инструменти, които биха улеснили работата ни и чрез които бихме постигнали по-добри резултати на нашите клиенти.

 

На Seolium се натъкнахме съвсем случайно, когато търсихме различни SEO инструменти за наблюдение на пазара и използване на данните за правилно развитие на бизнесите, които управляваме.

 

Направи ни интересно впечатление, че за разлика от много конкуренти, те притежават и напълно контролират своите сурови данни  (Google ranks).

 

Повечето API на трети страни обикновено страдат от така нареченото състояние на IP умора, при което търсачките обслужват неточни SERP данни след няколко последователни заявки, вместо да ги блокират за злоупотреба. По този начин тези API са изключително неточни.

 

За да избегнат аномалиите на данните и да гарантират 99,7% точност в голям брой локални, държави, както и национални и световни SEO проекти, техните алгоритми използват комбинация от авангардни технологии и калибриране на човека:

 

 • ежедневна рутина за проверка на точността
 • оператори за разширено търсене
 • заглушени прокси сървъри, които покриват всеки пощенски код в света
 • ръчна проверка на точността на данните от реални хора
 • автоматично потвърждение на данни между SEOlium и Google Search Console

 

Това са изключително интересни функции, които Seolium притежава, като по този начин се обещават наистина точни данни.

 

При определянето на цената не таксуват повече за нещата, за които не трябва да плащаме. В SEOlium начисляването се определя само от това колко ключови думи ни е необходимо да проследим.

 

По този начин плащаме само за тях, а можем да използваме неограничено от към заплащане останалите функционалности, които включват следене на неограничен брой проекти, неограничен брой сайтове и конкуренти, неограничени доклади, както и неограничени групи ключови думи, подгрупи, местоположения или ограничени проверки за ключови думи.

 

Изключително полезно е, че имаме достъп до тези функции безплатно и независимо от броя на ключовите думи, които сме заложили.

Проверка на ключови думи

Проверката на ключовите думи обаче е различна от ключовата дума. Ключовите думи (или думи за търсене / заявки за търсене) са списък на фрази, от които се интересувате за класиране №1 в Google SERPs. За да създадем нашите данни, всъщност трябва да ги търсим в Google, толкова често, инструктираме SEOlium.

СЕОЛИУМ

Seolium твърдят, че докато са проектирали този дигитален инструмент от нулата. Не са черпили вдъхновение от конкуренти и това може да се види лесно, защото интерфейса им е различен от останалите, които сме виждали.

 

Благодарение на този дигитален инструмент наистина притежаваме всички данни за класиране и няма да ни се налага да ги поддържаме хоствано.

 

Отчетът „Страници“ винаги показва новите данни в суров вид на класиранията. И можем да използваме бутона export в Excel, за да го изтеглим.

Инструментът за проследяване на Google Rank е проектиран за големи данни и бизнес анализ.

Интерфейс

Изгледът за пазарния дял е също много добра функционалност, която ни дава добра представа за пазара като цяло. По този начин можем да се ориентираме по-добре и да изградим правилна стратегия.

 

Процесът е автоматизиран и общо взето те правят всичко за нас, докато ние се забавляваме да анализираме доклади. Таблото за управление е идеално за мениджъри, но ако трябва да направим по-задълбочен анализ, Seolium имат индивидуални класирания на ключови думи, средна позиция, видимост и други показатели, които показват дали успяваме или не в SEO.

 

Харесва ни това, че има изглед и за проследяване на конкурентите, защото това е важно за нашите клиенти. По този начин с един поглед виждаме необходимите данни и можем да направим нужните промени в стратегията.

Сайтът на Seolium  има възможност и за live демо. Има калкулатор, чрез който можем да разберем как работи и тяхната система за ценообразуване. За тази цел използваме калкулатора, за да симулираме няколко сценария с различни стойности за броя на ключовите думи и честотите на актуализиране.

seolium проучване на думиКъм интерфейса са включили и различни анимирани човечета, което приви Seolium, освен функционален и забавен за работа. А кой не иска и малко забавление, докато обработва данни?

 

Сега имате възможност да тествате Seolium напълно безплатно и да се убедите сами в различните му функционалности.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: