Реклама на фризьорски салон – 50 идеи

Рекламата на фризьорски салон  е критичен компонент за успеха на вашия бизнес, така че наличието на силна маркетингова стратегия и софтуер за салони в подкрепа на вашите усилия може да доведе до високи резултати и повече клиенти. Вижте набързо тези топ 50 маркетингови идеи, които да ви помогнат да започнете!

 

 

Стартттттт!

 

 1. Не пропускайте да си направите рецепция

Обучете персонала на рецепцията си как ефективно да презаписват, продават и препродават на клиенти. 80% от бизнеса идва от завърнали се клиенти, така че всяко взаимодействие с тях е друга потенциална възможност. Ако сте малък фризьорски салон – отделете малко време за клиентите си по телефона и покажете отношение.

 

 

 1. Създайте възможност за снимки във вашия салон

Създайте зона във вашия фризьорски салон със страхотно осветление, така че клиентите да могат да правят селфита, за да публикуват в социалните си медии. Не забравяйте да популяризирате вашия хаштаг и ги помолете да маркират вашия акаунт. Идеална работа вършат брандираните рамки.

 

 

 1. Създайте незабравимо клиентско изживяване

Хората идват в салона за повече от просто страхотна коса – искат изживяването на лукс и глезене, което идва с това. Изградете силно изживяване от момента, в който клиентът стъпи вътре до момента, в който напусне, а и след това.

 

 

 1. Популяризирайте ексклузивни продукти

Чудесен начин да се разграничите от конкуренцията е да популяризирате ексклузивни продукти, които други салони не правят. Това ще направи впечатление на клиентите ви и те ще се връщат, защото ще могат да се сдобият с продукта само при вас.

 

 

 1. Култивирайте висококачествени отношения

Развиването на дългосрочни отношения с клиент безспорно ще ви помогне да направите връзка, а този клиент също ще препоръча вашите услуги, ще остави отзиви и ще се ангажира с вашия бизнес както онлайн, така и офлайн.

 

 

 1. Опростете цените си

Опростете вашата ценова структура, за да оставите услугите ви да говорят сами за себе си. Предлагането на твърде много опции може да остави клиентите да се чувстват затрупани от информация.

 

 

 1. Брандиране в най-добрия случай

Вашите служители представляват вашия бизнес по всяко време, така че се уверете, че техният външен вид и поведение винаги са в синхрон с марката на вашия фриьорски салон. Чудесна работа вършат тениски, престилки, чаши и всякакви подобни аксесоари.

 

 

 1. Домакин на конкурс

Бъдете домакин на конкурс, в който награждавате клиента, който носи най-много препоръки с голяма награда! Независимо дали това е безплатна прическа или голям процент от следващата им услуга, изборът е ваш!

 

 

 1. Предлагайте допълнителни услуги

Обучете персонала си как естествено и ефективно да предлагате продажби по време на услугите си.

 

 

 1. Направете СУПЕР отстъпка

Проведете рекламна кампания, може би дори само два пъти годишно, където оставяте клиентите да купуват продукти и услуги с 30% до 50% отстъпка – също и за тяхното семейство и приятели, за да стимулирате продажбите на дребно.

 

 

 1. Увеличете онлайн отзивите

Мненията почти винаги ще бъдат вашият основен източник за привличане на нови клиенти, така че не забравяйте да помолите клиентите си да оставят онлайн ревюта за вашия бизнес преди да си тръгнат от салона.

 

 

 1. Предлагайте експресни услуги

Предлагайте експресни или мини услуги за клиенти в движение. Ще можете да ги пускате на пазара като добавка към оригиналната услуга.

 

 

Онлайн маркетинг на фризьорски салони

 

 

 1. Социални стилисти

Обучете стилистите си как да заснемат най-добрите снимки от работата си в социалните медии, както и как да споделят, за да привлекат нови клиенти.

 

 

 1. Управлявайте репутацията си

Взаимодействайте както с положителни, така и с отрицателни отзиви онлайн, за да осигурите страхотно обслужване на клиентите, дори след като са напуснали салона ви!

 

 1. Google Ads

Когато потенциалните клиенти търсят салони във вашия район, уверете се, че сте първи в Google! Лесно е да настроите кампании и това ще ви помогне да привлечете чисто нови клиенти във вашия бизнес.

 

 

 1. Facebook реклами

Рекламата във Facebook ви позволява да достигнете до нови клиенти чрез техните емисии в социалните медии! Персонализирайте целите си и спечелете нови качествени клиенти за нула време!

 

 

 1. Актуализирайте уебсайта си

Дръжте сайта си актуален, с проста структура и много снимки на преди и след.

 

 1. Направете блог на салона

Пишете и публикувайте оригинален материал, който не само ще помогне на вашите клиенти, но ще утвърди бизнеса ви като мисловен лидер в индустрията за красота и уелнес.

 

 

 1. Допринасяйте за най-добрите блогове за салони

Изпратете публикации в популярни сайтове за салони. Ако приемат вашето съдържание, ще се насладите на безплатен трафик към вашия уебсайт.

 

 

 1. Направете игра в социалните мрежи

Това почти винаги работи. Със сигурност ще привлечете внимание. Изберете победител на случаен принцип.

 

 

 1. Актуализирайте страниците си на трети страни

Уверете се, че вашата бизнес информация е актуална на уебсайтове на трети страни като Бг Мама, различни сайтове за обяви и други, за да сте сигурни, че не пропускате потенциални възможности.

 

 

 1. Популяризирайте визуално ангажиращо съдържание

Хората обичат да виждат и споделят красотата и творчеството, така че независимо дали става чрез вашите платформи за социални медии, блога или уебсайта ви, уверете се, че използвате красиви изображения, които показват таланта на вашия екип.

 

 

 1. Създайте видео

Създайте ангажиращи видеоклипове, които разказват историята на вашата марка, или снимайте мини видеоклипове по време и след вашите услуги, за да покажете нови техники за стайлинг и цвят.

 

 

 1. Определете марката си

Имайте силно разбиране за идентичността на вашата марка. Старайте се да бъдете оригинални

 

 

 1. Маркирайте клиентите си

Не забравяйте да маркирате клиентите си в публикациите си, за да могат да споделят вашите публикации! Клиентите ще се радват да видят новия си вид на вашата емисия.

 

 

 1. Продайте продукти онлайн

Направете продуктите си достъпни онлайн чрез онлайн магазин.

 

Маркетинг Офлайн и изграждане на връзки

 

 1. Изградете съвместни кампании с други бизнеси

Сдружете се с друг местен бизнес във вашия район, с който можете да кръстосвате промоционални и съвместни събития.

 

 

 1. Включете се в национални събития

Посетете национални образователни събития и търговски изложения, за да се свържете с други собственици на фирми и да се поучите от най-доброто как да подобрите бизнес практиките си.

 

 

 1. Създайте професионални визитки

Уверете се, че всеки член на вашия персонал има професионални визитни картички, които може да предаде на клиенти и партньори.

 

 1. Сдружете се с местните училища

Независимо дали са университети или големи училища, установете силни връзки с местните училища, за да привлечете студенти и учители.

 

 

 1. Баш за рожден ден

Предложете малки награди за рожден ден на вашите редовни клиенти, както и им предлагайте групова отстъпка за тях и най-близките им приятели, за да се поглезите преди големия им празник за рождения ден.

 

 

 1. Бъдете внимателни

Изпращайте специални картички по време на важни дати като рождени дни, годишнини или други постижения.

 

 1. Мрежови събития

Съсредоточете се върху изграждането на взаимоотношения с други професионалисти и фирми, за да останете винаги на върха на пазара.

 

 

 1. Станете възпитател

Споделете образователно съдържание, което да е полезно за клиентите ви.

 

 1. Безплатни съвети

Давайте на клиентите си безплатни съвети.

 

 

 1. ВИП клиенти

Събирайте своите VIP клиенти за ден на забавление, релакс, мини услуги, подаръци и други. Оценката на клиентите може да извърви дълъг път към установяване на силни връзки.

 

 

 1. Пренасочете клиенти, които скоро не са ви посещавали

Ако клиент не е посещавал вашия фризьорски салон от поне 6 месеца, изпратете му имейл, sms или му се обадете.

 

 

 1. Учете се от най-добрите

Следвайте успешните лидери в индустрията и се опитайте да придобиете своите умения и постижения.

 

 

 1. Раздавайте сувенирчета

Създайте малки рекламни артикули като химикали, тефтерчета, запалки и др., с които да изпратите клиентите си у дома.

 

 1. Търгувайте на дребно

Обърнете внимание на продажбите на различни шампоани, маски и балсами. Направете си кът с рафт и дори сложете брошурки.

 

 

 1. Предлагайте отстъпки за възрастни хора

По-възрастните клиенти са склонни да имат по-голяма лоялност към марката, така че улеснете избора на вашия салон, като предлагате отстъпки на вашите редовни и особено по-възрастни клиенти.

 

 

 1. Бъдете директни в комуникацията си

Уверете се, че всяка комуникация е директна в своите съобщения, кратка и полезна.

 

 

Използване на софтуер за реклама на фризьорски салон

 

 1. Изпратете потвърждения за среща

Изпращането на потвърждение до вашия клиент като напомняне може да избегне няколко пропуснати срещи. Опитайте да използвате интеграцията на Meevo 2 с Textel.

 

 1. Изпратете благодарствени имейли

Настройте софтуера си за салон, за да изпратите благодарствен имейл в края на деня или в края на седмицата или дори веднага след посещението на клиента в салона, чрез имейл маркетинг.

 

 

 1. Електронни писма, базирани на събития

Рожден ден? Може би годишнина? Използвайте софтуера си за фризьорски салон, за да изпратите автоматично специализирана комуникация, за да ги уведомите клиентите си, че мислите за тях.

 

 

 1. Last minute оферти

Имате няколко свободни часа? Уведомете клиентите си за възможността да посетят фризьорския ви салон с голяма отстъпка.

 

 

 1. Автоматизирани напомняния за планиране

Вашият клиент трябва ли да се върне, за да използва услугата ви след 5 седмици? Изпратете му напомняне.

 

 1. Предлагайте онлайн резервация

Създайте прости и достъпни опции за онлайн резервации за клиенти, които да резервират услуги, дори когато самият бизнес е затворен, в противен случай губите от насрочване на срещи!

 

 

 1. Създайте програма за лоялност

Наградете клиенти за многократно влизане в салона ви, както и за насочване на нови клиенти. Това ги стимулира да продължат да правят бизнес с вашия салон.

 

 

 1. Промоции за подаръчни сертификати

Изпратете на клиентите си напомняне за най-новия ви стимул за подаръчна карта… нещо толкова просто като; купете подаръчна карта за 100 лв. за приятел или член на семейството, и вземете подаръчна карта за 20 лв. за себе си!

 

 

За финал

Сега сте направили първата стъпка към рекламата си на фризьорски салон. Приложете тези съвети в действие и гледайте как вашата упорита работа започва да изгражда солидни взаимоотношения, плащащи (и щастливи) клиенти и увеличени приходи!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг