Реклама на салон за красота – Маркетингова/Рекламна стратегия на салон за красота

Разрастването на бизнеса ви  може да бъде трудно. С правилните маркетингови стратегии обаче можете да гарантирате, че вашият бизнес процъфтява сред море от конкуренция.

 

Ефективните маркетингови стратегии се различават една от друга, но всички те имат едно общо нещо: те ще се възползват максимално от вашите ресурси, за да получат бързи, измерими резултати.

 

Маркетинговите стратегии за салони трябва да отчитат следните 5 области

 • Съгласуваност на марката
 • Уебсайт
 • Социални медии
 • Маркетинг на клиенти
 • Маркетинг от уста на уста

За новите, предстоящите или опитни собственици на салони за красота използването на правилните маркетингови стратегии е от съществено значение. Да започваме.

 

Бранд

Почти невъзможно е салоните за красота да успеят само като се уповават на бранда си. Потенциалните клиенти трябва да знаят къде се намирате и защо трябва да дойдат при вас. Изграждането на реномирана и разпознаваема марка е от ключово значение за разработването на успешни маркетингови стратегии за вашия салон.

 

Онлайн и офлайн

Вече не е задължително да имате уебсайт за вашия салон, но онлайн присъствие – задължително. Имайте това предвид, докато четете нататък: Имате нужда от пряк, добър външен вид, правилно съобщение и усещане за уют. След като потребител види някой от маркетинговите ви материали, трябва да знае какво правите и за какво се стремите.

 

Съгласуваността е ключова

Потенциален клиент, който разглежда уебсайта на вашия салон за красота, щраква към социалните ви медии почти винаги. Всичко, което използвате за комуникация с вашите клиенти, трябва да има една и съща вибрация: имейли, публикации в социалните медии, sms съобщения, табели на салона за красота и дори начина, по който говорите по телефона. Това е ключово за разработването на запомняща се марка и тази, с която клиентите се радват да си взаимодействат.

 

Уебсайт

Уебсайтът ефективно ви позволява да бъдете отворени 24/7 както за нови, така и за съществуващи клиенти. Успешен уебсайт ще вдъхнови посетителите да резервират среща.

 

Продайте клиентското изживяване

Без значение от размера на вашия салон или услугите, които предлагате, това, което предоставяте на клиентите, е преживяване. Услугите ви може да са същите като тези, които се предлагат по пътя, но опитът е уникален. Това е, което продавате и това е, което промотирате на вашия уебсайт. Уебсайтът на салона за красота трябва да съдържа висококачествени изображения, както на вашето местоположение (отвътре и отвън), така и на вашите услуги. Не забравяйте да се харесате на целевия си пазар: покажете по-креативен стил.

 

Мобилна оптимизация

Когато вашите клиенти гледат уебсайта ви късно през нощта на своя смартфон, те нямат толерантност към дисплей, който изисква прищипване и увеличение, само за да прочетат какви услуги предлагате. След като някой напусне уебсайта ви, без да вземе решение за покупка, има малък шанс той да се върне. Добрата разработка на уебсайтове гарантира, че уебсайтът ви подхожда на всяко устройство, на което клиентът ви го гледа.

 

SEO – Оптимизация за търсачки

Съкращенията могат да бъдат плашещи, но SEO не е толкова сложно, колкото звучи. Това просто означава да направите уебсайта си възможно най-удобен за потребителя. Това означава да се уверите, че съдържанието на вашия уебсайт съвпада с това, което хората могат да въвеждат в Google, и да гарантира, че уебсайтът ви се зарежда бързо и е лесен за използване.

 

Можете да прочетете повече за SEO тук.

 

Социални медии

Независимо дали ни харесва или не, хората са залепени за телефоните си и навсякъде има екрани. Ако не представите бизнеса си в социалните медии, не само пропускате разговора, който хората вече водят за вашия бизнес, но пропускате шанса да спечелите нови клиенти.

 

Мислете за социалните медии като за магазин за вашия бизнес. Дава ви  се възможност да представите бизнеса си в най-добрата възможна светлина и показва на потенциалните клиенти примамлива снимка на това, което можете да предложите. Твърде често обаче салоните създават блестящо професионалните си профили и след това ги съсипват, като публикуват клюки или лоши изображения. Трябва да поддържате нещата в социалните медии, но е важно да подходите към тях по бизнес начин.

 

Публикувайте редовно

Стартирането на социален акаунт и оставянето му да отглежда паяжини не е от полза за вашата марка. Ако не ви пука достатъчно, за да публикувате често, защо някой трябва да се грижи да ви следва? Социалните медии са бързи и съдържанието е актуално само от единия ден до следващия. Това звучи ли като твърде много усилия? Добрата новина е, че ако сте организирани (с помощта на планиращ пост в социалните медии), публикуването често не трябва да отнема много време и енергия.

 

Създайте съдържание за клиенти

Подреждането на социалното ви съдържание може да изглежда сложно, но има само 2 ключови идеи, от които се нуждаете

 • Както при брандирането, важно е да познавате вашия перфектен клиент.
 • Организирайте съдържанието си, така че е лесно да публикувате редовно.

 

Клиентски маркетинг

Лесно е да се хванете в маркетинга за нови клиенти, но често ще приемате съществуващите си клиенти за даденост. Голяма грешка! Кой по-добре ще убедите да закупи вашите услуги от тези, които вече са били убедени? Огромна част от управлението на успешен салон е повторяемостта и създаване на лоялен бизнес.

 

Имейл

Маркетингът по имейл не е мъртъв! Поддържането на контакт с клиенти чрез имейл бюлетини е чудесна възможност да споделите новините и промоциите на вашия салон за красота. Те ще се радват да бъдат държани в кръга и ще се възползвате от доверието, което изграждате.

 

SMS

Можете да имате най-добрите услуги и продукти, но ако не съобщавате тази стойност на потенциални клиенти, вашата упорита работа ще има малка награда. SMS маркетингът ви позволява да провеждате двупосочни разговори с клиентите си чрез устройство, което те имат през цялото време.

 

Промоции

Всички обичат да получават добра сделка. Системата за лоялност е един чудесен начин да задържите клиентите и да ги накарате да се връщат. Използвайте гореспоменатите маркетингови стратегии за имейл / sms, за да изпращате на съществуващите клиенти специални оферти и ще ви бъде гарантиран приток на редовни.

От уста на уста

Това е ключово за успешната ви реклама на фризьорски салон. Задължително е да дадете на клиентите си невероятно изживяване, така че дори да не трябва да ги молите, те да искат да насочват хора при вас.

 

Комаркетинг

Съвместният маркетинг е партньорство между поне два бизнеса или марки с цел споделяне на ресурси един на друг и клиентска база. Хотелите в близост до вашия салон може да имат желание да се обърнат към вашите услуги, ако техните гости питат за добри салони или спа в близост. Хотелът върши работа, като помага на гостите си да намерят това, от което се нуждаят, и можете да се възползвате от нов клиент. Успешните кампании за съвместен маркетинг генерират ситуации „печелете-печелете-печелете“, които предлагат стойност не само на партньорските фирми, но и на вашите клиенти.

 

Насърчаване на препоръките

Не е необичайно хората да ходят заедно в салон или спа. Това е идеята зад популярната промоция „доведи приятел“, при която клиентът получава определен процент от услугата си, ако доведе приятел. Можете също така да стартирате промоция за насочване, където клиентът получава, да речем 10% отстъпка за всеки приятел, който дойде в салона и спомене името на клиента.

 

Отзиви

Рекламата от уста на уста не винаги е  офлайн. Добрите онлайн отзиви са задължителни за всяка бизнес реклама онлайн. 97% от клиентите четат онлайн отзиви при изследване на бизнес. Ако те не могат да намерят отзиви за вас, може би ще навредите на салона си повече.

 

Даването на трибуна на хората да се изразяват означава, че всеки трябва да има думата. Никой бизнес не може да угоди на всеки един клиент; така че да, в крайна сметка ще видите някои отрицателни отзиви, заедно с положителните.

 

Но дори и отрицателните отзиви идват със сребърна подплата – шанс да се справите с тях по начин, който се отразява добре на вашия бизнес и обслужване на клиенти. Няма нужда да се отклонявате от потенциална „лоша“ преса.

 

Не се страхувайте да помолите клиентите си да оставят отзиви.

 

Има много маркетингови стратегии за салони за красота, които могат да трансформират начина, по който вашият салон получава клиенти. Започнете с една или две кампании и разширете маркетинговите си стратегии оттам.

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: