Рекламна агенция – как да изберем правилната рекламна агенция?

Рекламна агенция – как да изберем правилната?

Рекламна агенция – да…днес, ако искате да развивате бизнеса си, в един момент ще трябва да изберете подходяща агенция, на която да доверите част от усилията си.

Днес реклмните агенции, както в България, така и в Ню Йорк Мадисън авеню вече не доминират в рекламния свят – защото са хиляди.

От бутикови агенции от двама служители, до мега-агенции с офиси, разпръснати по целия свят. И всички със свои собствени специалности и силни страни.

С толкова много риби в морето, как да изберете най-добрата рекламна агенция, подходяща за вас?

 

Много фирми разчитат на вътрешния отдел за маркетинг и реклама. Но тъй като те растат, партньорството с рекламна агенция често става необходимо стъпало в процеса. Маркетингът на външните изпълнители определено има своите ползи.

Специалистите в агенцията живеят и дишат рекламата и прилагат своя творчески опит в маркетинговите цели, доверието и развитието на вашия бизнес.

Освен това рекламното послание може да вижда бизнеса ви от гледна точка на потребителите, което помага при създаването на послание, което говори за вас и за вашия бизнес.

Друг, но не маловажен факт е, че ако искате да се развивате, а разчитате само на вътрешния рекламен отдел – може да ви излезе дори и по-скъпо.

Защото ще трябва да наемате повече хора с различни познания в рекламата, които да отделят много време, както за да следят най-новото в рекламните стратегии, но и да посещават важни семинари и конференции.

А също и специалисти, които да наблюдават конкуренцията.

Замислете се и за това, че трябва да напаснете екипа си, а независимите рекламни агенции вече са го направили.

 

Описали сме нещата, които са важни при избора на рекламна агенция. Ето ги и тях:

 

 1. Запитайте се каква е крайната ви цел.

Важно е да разберете какво искате да постигнете с рекламата си. Светът на маркетинга е широк и рекламната агенция, която може да създаде невероятни уеб сайтове, може да не е най-добрият избор, ако искате да подобрите PR.

Разберете най-добрите възможности за рекламиране за вашия тип аудитория и изберете партньор с опит в тази област.

 

 1. Намерете агенция с опит във вашата индустрия.

Агенциите, които имат познания за вашия тип бизнес,  ще бъдат приспособени към нуждите и тревогите, свързани с вашата област на работа. Рекламните експерти знаят как да постигнат успешни стратегически маркетингови резултати.

Обърнете внимание на онези, които се съсредоточават в конкретна индустрия, но са в състояние да направят вашата марка да изглежда уникална и да ви отличава от останалите.

 

 1. Намерете ангажиран партньор.

Комуникацията е ключът към добрите взаимоотношения с вашата агенция. Уверете се, че те ще ви държат в течение с работата си и резултатите. За да съществуват здрави взаимоотношения и да се поддържат, трябва да има открита комуникация и ангажираност.

Независимо от факта, че не сте техният единствен клиент, те трябва да ви накарат да се почувствате като такъв.

 

 1. Малката риба или голямата акула?

Големите агенции могат да предлагат широк спектър от услуги, но малките агенции са по-склонни да бъдат експерти в определена област, практика или индустрия. Все пак и бюджетът е важен.

Разбира се, както и целите. Ако желаете мащабна кампания, която да обхваща всички сектори на рекламата – най-добре ще бъде да се доверите на голяма агенция с богат опит.

Напоследък забелязваме тенденция бизнесът да се обръща към така наречените „бутикови рекламни агенции“ и една от причините може би е, че те се отнасят много сериозно в стремежа си да се докажат. С две думи – те са малко по-нахъсани.

 

 1. Помислете за full-service-agency.

Агенциите с пълно обслужване интегрират всички аспекти на вашата кампания под един чадър, като по този начин спестяват пари и укрепват вашата марка.

Въпреки че може да не се нуждаете от всички инструменти, които в този момент може да предложи агенция от този тип.

Някой ден може да се наложи да разширите продуктовата си линия, да инвестирате повече време средства в реклама, да планирате събитие или презентация.

В крайна сметка създаването на партньорство с агенция, която вече познава вашата марка от вътре, ще направи по-гладко прилагането на тези нови проекти и ще поддържа облика на вида и посланията ви.

 

Ако сте се озовали в една точка в бизнеса си, в която партнирането с рекламна агенция изглежда като следващата логична стъпка за растеж, следвайте тези правила и ще откриете, че с малко проучване, можете да се сдобиете с правилния партньор, който ще издигне бранда ви до следващото ниво.

А може би щом четете тази статия вече сте се сдобили с правилната рекламна агенция.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: