Ремаркетинг – защо е важен за маркетинговата стратегия

Ремаркетинг…нямаше ли да е страхотно, ако правенето на бизнес беше толкова лесно … Просто закачаш табелата на вратата, клиентите ще влизат направо, ще закупят стоката ви и парите ще започнат магически да валят.

За съжаление, нещата в реалния живот не работят така. С повечето бизнеси, конкуренцията в дигиталното пространство става все по-силна. Според проучване 20% от малките предприятия се провалят първата година, а 70% се провалят до десетата. На всичкото отгоре всички се борят за едни и същи клиенти.

 

Какво е решението?

 

Използването на една и съща стратегията хиляда пъти не дава резултати.

 

Онлайн търговците и собствениците на онлайн бизнеси трябва да идентифицират и прилагат ефективни маркетингови стратегии за своите марки.

 

Винаги идеята е да се достигне до целевата аудитория. Представете си следната ситуация – инвестирали сте значителна част от капитала в маркетинговия си подход – SEO, създаване на съдържание, кампания в социалните медии и какво ли още не. Да не говорим за времето и усилията, които сте отделили, за да накарате хората да посещават вашия уебсайт. Но за съжаление, цифрите не са впечатляващи.

 

Според наше проучване 98% от хората, които първоначално посещават вашия уебсайт, бързо го напускат. Като се има предвид цялата усилена работа, която сте свършили, за да привлечете трафик към вашия сайт, как можете да ги накарате да се върнат и да превърнат в продажба?

 

Има няколко начина да ги върнете обратно. Но по-важното е, че трябва да измислите безупречен план, за да насочите вниманието на 98% от посетителите, които за първи път излязоха с празни ръце.

 

Ремаркетингът и пренасочването позволяват на марките да се свързват отново с хора, които преди това са взаимодействали с уебсайт или мобилно приложение. За да увеличите максимално стойността на тези първоначални посещения и да преобразувате посетителите, ще трябва да се възползвате от потенциала на ремаркетинг и ретаргетинг.

 

И въпреки че мнозина приемат, че имат адекватни познания за критериите, повечето фирми стават жертва на рутината, правят едни и същи неща отново и отново, очаквайки различни резултати. Следователно използването на услугите на опитни агенции за дигитален маркетинг може да бъде по-добър път.

 

Разгледайте всичките си опции и намерете подходящата агенция за вашите Google Ads. Работете заедно със специализиран екип от експерти, които се стремят да ускорят растежа на вашия бизнес, както и да изравнят вашите нужди за пренасочване и ремаркетинг.

 

 

 

Какво е ремаркетинг?

 

Вместо да се фокусират върху посетителите за първи път, тези практики се стремят да привличат хора, които са посещавали или са взаимодействали онлайн с марката преди.

 

Ремаркетингът позволява на предприятията да достигнат до клиентите, които са по-склонни да конвертират в продажби или да завършат желаното действие, като например абониране, записване, изтегляне и др.

 

Как можете да използвате стратегия за ремаркетинг за вашия бизнес?

 

Сред маркетинговите инструменти, които малките предприятия използват в момента, най-важни са имейл, уебсайт и социални медии.

 

Според проучвания 54% използват имейл, 51% имат уебсайт, а 48% използват социални медии.

 

Това доказва, че имейлите са също толкова продуктивни като маркетинговия канал. SEO специалисти съобщават, че реализациите на ремаркетинг по имейл могат да достигнат до 40%, най-вече защото са насочени към точния човек в точното време.

 

Примери за това как имейлите могат да се използват в кампания за ремаркетинг са:

 

 • Чрез бюлетини

 

Като абониран клиент, редовно получавате информационно съдържание чрез бюлетини. Но често автоматизираната кампания включва случайни промоционални оферти. И когато тези имейли са по-персонализирани с тактики като “предложение, което не можеш да откажеш”, писмо от главния изпълнителен директор на компанията, специални отстъпки за лоялни абонати и т.н., обикновено човек в някакъв момент клиентът се съгласява и завършва транзакцията.

 

Оптимизирането на имейли с целевата аудитория на лично ниво помага да се свържете с клиентите, засилвайки кампанията за ремаркетинг.

 

 • Чрез напомняне за изоставени колички

 

Всеки човек е изоставил онлайн пазарската количка поне веднъж! Така че имейлите (като част от автоматизирана кампания) са насочени към тези купувачи, като им напомнят учтиво за тези забравени артикули. Често най-малкото подбутване на клиента е достатъчно, за да завършите транзакция.

 

Колко продуктивни са тактиките ви?

 

Има няколко KPI, които преглеждат ефективността на рекламна кампания. CTR, CPC, CPA и процент на реализация често са едни от най-важните. И е естествено собствениците на уебсайтове да са загрижени за сравняването на процентите на конверсия с други в същия бранш.

 

Рекламните платформи, като Google Ads, позволяват на собствениците на фирми да проследяват и анализират успеха на платените си реклами. Резултатите от тези рекламни кампании могат да ви помогнат да определите дали:

 

 • Достига се подходящата целева аудитория
 • За всяка реклама се разпределят адекватни разходи

 

Обикновено уебсайт, който рекламира в търсачки като Google и Bing или платформи като Facebook, Twitter и Instagram, вграждат проследяващи кодове в кода на своя уебсайт. Това дава възможност да се следят показателите, както и да подобрят всички недостатъци, особено при популяризиране на събития.

 

Кои платформи ви позволяват да използвате ремаркетинг?

 

Има много платформи за пренасочване навън. Но някои от по-известните са:

 

 1. Google Adwords

Това е доста просто използване на ремаркетинг от Google чрез безброй опции, които платформата може да предложи. Добавянето на пиксел към вашия уебсайт улеснява процеса на проследяване. Всеки път, когато нов потребител дойде на вашия уебсайт, той ще бъде незабавно добавен към списъка на аудиторията за ремаркетинг.

 

Няколко начина за внедряване на ремаркетинг в Adwords са:

 

 • Стандартен ремаркетинг
 • Динамичен ремаркетинг
 • Ремаркетинг на списъка с клиенти
 • Видео ремаркетинг

 

 1. Facebook Ads

Опциите на тази платформа могат да се прилагат към Facebook, Messenger и Instagram. Следователно, най-голямата му полза е огромната активна база от потребители – над 1 милиард.

 

Аудиториите на клиентите са разширение на Facebook Ads. Той работи, като създава пиксели, които могат да се добавят към уебсайтове. Това дава възможност на собствениците на фирми да изградят своя потребителска аудитория.

 

По същия начин като ремаркетинга във Facebook, Instagram има мощен подход, благодарение на своите 300 милиона потребители. И тъй като популярността на платформата продължава да нараства, също така и нейната стратегия за ремаркетинг.

 

Какви са ползите от ремаркетинга?

 

За да използвате тези предимства, трябва да поддържате кампаниите си свежи и динамични. Определете кои реклами се представят и кои не. И най-добрият начин да направите това е използването на A / B тестване.

 

За да подчертаем само няколко, ето някои предимства на ремаркетинг , които не могат да се пренебрегнат:

 

 • На потенциалните клиенти се напомня желанието им за покупка, като ги насърчаваме да се върнат на вашия уебсайт.
 • Проследяването на новооткрити посетители със силно насочени реклами прави бизнеса по-печеливш. Разходите за инвестиране в тези техники са по-ниски от придобиването на нови потребители.
 • Маркетинговата кампания е от полза за цялата потребителска база.
 • Това е ефективен начин за повишаване на информираността за марката, стимулиране на продажбената активност и увеличаване на регистрациите.
 • Вашият фокус (време, пари и усилия) е насочен към онези хора, които вече са проявили интерес към вашата марка. Това означава, че рекламите Ви най-вероятно са насочени, с повече шансове да увеличите възвръщаемостта на инвестициите.
 • Фирмите имат повече възможности да филтрират, променят и персонализират представянето си, за да адаптират реклами за конкретни посетители и да съответстват на тяхното поведение.
 • Клиентите могат да намерят бизнеса незабавно, докато търсят в търсачките. По-вероятно е да срещнат рекламите на марката.
 • Създаването на списъци за ремаркетинг помага да се съсредоточат рекламните усилия върху уникални набори от клиенти. Освен това можете да достигнете до по-обширна потребителска база чрез списъци за ремаркетинг, докато те разглеждат мобилните си устройства, независимо дали използват приложение или уебсайт.
 • Ще имате цялата статистика на една ръка разстояние. С редовните отчети знаете как се реализират кампаниите, къде се показват рекламите и колко струват.

 

 

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,