Какво e SEO /оптимизация и защо е важна?

Какво e SEO /оптимизация за търсачки/?

SEO оптимизация за търсачки е маркетингова дисциплина, насочена към нарастващата видимост в органичните резултати от търсенето. SEO обхваща както техническите, така и творческите елементи, необходими за подобряване на класирането, задвижване на трафика и повишаване на информираността в търсачките. Има много SEO аспекти –  от думите на страницата ви до начина, по който другите сайтове се свързват с вас в мрежата.

Защо уебсайтът ми се нуждае от SEO?

По-голямата част от уеб трафика се управлява от големите търсачки, Google, Bing и Yahoo. Въпреки че социалните медии и други видове трафик могат да генерират посещения на уебсайта Ви, търсачките са основният метод за навигация за повечето интернет потребители. Това е така, независимо дали сайтът ви предоставя съдържание, услуги, продукти, информация или нещо друго.

Търсачките са уникални по това, че осигуряват насочен трафик – хора, които търсят това, което предлагате. Търсачките са пътищата, които правят това да се случи. Ако търсачките не могат да намерят вашия сайт или да добавят вашето съдържание към своите бази данни, пропускате невероятни възможности да насочите трафика към вашия сайт.

Търсените заявки – думите, които потребителите въвеждат в полето за търсене – носят изключителна стойност. Опитът показва, че трафикът от търсещи машини може да направи (или да наруши) успеха на организацията. Инвестирането в SEO може да има изключителна норма на възвръщаемост в сравнение с други маркетингови канали.

Защо търсачките не могат да разберат сайта ми без SEO?

Търсачките са умни, но все още се нуждаят от помощ. Основните двигатели винаги работят, за да подобрят технологията си, за да обхождат по-задълбочено мрежата и да връщат по-добри резултати на потребителите. Има обаче ограничения за начина, по който търсачките могат да работят. Докато правилната SEO може да ви привлече хиляди посетители и да увеличите вниманието към себе си, грешните ходове могат да скрият или погребват сайта ви дълбоко в резултатите от търсенето, където видимостта е минимална.

Мога ли сам да направя SEO оптимизация за търсачки?

Светът на SEO е сложен, но повечето хора лесно могат да разберат основите. Дори малкото знание може да направи голяма разлика. Безплатно SEO обучение е широко достъпно в мрежата, включително и в такива ръководства. Съчетайте това с малко практика и вие сте добре на път да станете гуру.

Ако нямате време, то значи имате нужда от експерт, който да се справи със SEO. И в двата случая, обаче, е хубаво да знаете основните понятия.

ИМАМЕ ОЩЕ МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ЗА SEO – ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТОВЕ ЗА ТЕБ И МОЖЕШ ДА Я ПРОЧЕТЕШ ТУК

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,