SEO за Facebook страници и социални мрежи

SEO за Facebook страници? Научете как да го правите!

Въпреки възможността, която Facebook предоставя за оптимизиране на страниците, много фирми изпитват трудност да привлекат качествен трафик.

Facebook подобри своите SEO опции, за да помогне на собствениците на страници да достигнат до по-широк пазар. Следването на тази политика може да помогне на растежа на вашата бизнес страница като увеличи последователите и така подпомогнете растежа на вашия бизнес.

Разгледани са по-долу шест стратегии, които ще ви помогнат да оптимизирате своята бизнес страница във Facebook.

1.Изберете правилното име

Името на вашата бизнес страница е първото нещо, което трябва да имате предвид, когато желаете да оптимизирате вашата Facebook страница за SEO. Трябва да изберете име, което представлява вашия бизнес. Това може да бъде името на вашия бизнес или услугата, която предлагате. Ако изберете прекалено общо име като “спортни стоки”, това само ще ви отдалечи от потенциалните ви клиенти. Първо, защото когато потребителите търсят във Facebook, те откриват толкова много страници с подобни имена, които ги объркват. Второ, напоследък Facebook деактивира актуализации за страници с общи имена, което затруднява бизнес страницата ви да достигне до потребителите.

Също така името трябва да съдържа няколко ключови думи, които представляват вашия бизнес, но трябва да внимавате, тъй като страницата с твърде много ключови думи се възприема като спам, което кара потребителите да деактивират нейните актуализации.

2.Създайте персонализиран URL адрес на Facebook страницата

Facebook ви позволява да изберете вашия URL адрес. Един добър URL улеснява клиентите да намерят вашата бизнес страница във facebook, което подобрява видимостта. Трябва да персонализирате URL адреса си, за да включва името на вашия бранд. Това засилва разпознаваемостта и прави URL адреса ви лесен за запомняне.

3.Използвайте ключови думи във вашата фейсбук страница

Оптимизацията на ключовите думи е много важна за маркетинга в социалните мрежи. Можете да оптимизирате бизнес страницата си във Facebook за SEO, като поставите ключови думи в информацията на вашата страница. По този начин страницата ви ще се покаже най-отгоре в резултатите от търсенето. Някои от основните области за използване на ключовите думи включват: вашата заглавна страница, URL адрес и секцията „За нас“.

Подобно на другите SEO практики, заглавието на страницата ще действа като вашe мета заглавие. Уверете се, че не прекалявате с ключовите думи и се постарайте описанието да бъде кратко и уместно. Можете да използвате до 14 знака в описанието си.

Можете също така да привлечете по-подходящи потребители на страницата си, като използвате ключови думи към вашето съдържание. По-вероятно е повече потребители на социални мрежи да намерят и да се ангажират с вашето съдържание при търсенето на тези ключови думи.

4.Оптимизирайте статусите си за SEO

Facebook ви дава опция, когато създавате съдържание с изображения във вашата страница, да добавите текст. Каквото напишете в този раздел – той ще служи като мета описание. Тъй като Facebook запомня първите 18 знака от актуализациите на състоянието ви, уверете се, че сте оптимизирали това описание добре. Можете да направите това, като добавите ключови думи, както и да добавите линк към вашия бизнес уеб сайт.

5.Обратна връзка към вашата фен страница

Google определя сайтовете, които имат много качествени входящи връзки като авторитетни. Такива сайтове се класират по-добре в резултатите от търсенето. Това се отнася и за бизнес страниците във Facebook. Следователно трябва да се уверите, че имате редица качествени връзки към вашата фен страница. Тези връзки могат да бъдат от други сайтове, блогове и дори от вашия уеб сайт.

6.Актуализирайте вашата бизнес информация

Информацията за вашия бизнес позволява на потребителите в социални мрежи да открият вашия бизнес. Освен това, той дава възможност за индексиране на локални търсения, което подпомага увеличаването на последователите на вашата Facebook страница.

Вашата бизнес информация трябва да включва телефонен номер, адрес, бизнес категория, преглед на фирмата, продукти и работно време. Можете да добавите връзки и ключови думи в информацията за бизнеса си като основни за търсенията в Google.

Ето защо е от съществено значение да направите вашата Facebook бизнес страница максимално персонализирана, за да привлечете аудиторията, която искате. Следването на указанията по-горе ще помогне на вашата бизнес страница да бъде ефективна и успешна в постигането на вашите бизнес цели.

Екипът на Fight4Digital има нужния дългогодишен опит, за да свърже вашия бизнес с потенциалните клиенти и да изгради SEO за вашата бизнес страница във Facebook. Хората прекарват във Facebook средно 50 минути дневно и вашият бизнес трябва да знае как да привлече вниманието им към собствените си продукти или услуги. Екипът ни може да създаде правилната маркетингова стратегия за вашия бизнес в социалните мрежи, като увеличи разпознаваемостта на бранда, привлече потенциални клиенти и изпълни заложените от вас бизнес цели. Всяка бизнес страница се нуждае от убедително съдържание в социалните мрежи, което е съобразено със SEO изискванията. Можем да представим продуктите ви по привлекателен начин, така че да се различават от конкурентите и да предоставим добавена стойност на потребителите.

Ако желаете вашият бизнес да бъде успешен с социалните мрежи, свържете се с нас!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,