SEO за онлайн магазин – 3 неща, които не можете да пропуснете

Само по себе си SEO е най-трудната от всички дигитални маркетингови стратегии за изпълнение. Оптимизацията за търсачки има редица спънки, вариращи от технически и SEO сайтове, блогове и изграждане на връзки. Но в крайна сметка всички тези канали имат една основна цел: да превърнат органичния трафик в продажби. Това означава, че превръщането на органичния трафик в продажби изисква процес с няколко стъпки, а когато бизнес моделът е електронна търговия, това начинание е два пъти по-трудно (ако трябва да се направи правилно). Независимо дали възнамерявате да инвестирате в SEO за онлайн магазин с дигитална маркетингова агенция или да обучите вътрешния си екип да управлява стратегията, тази статия ще ви помогне, като посочи области на фокус, които просто не могат да бъдат игнорирани, ако се надявате да получите най-добри приходи -генериране на резултати.

 

 1. Изследване на ключови думи за електронна търговия

 

Когато правите SEO за онлайн магазин ще трябва да определите основните ключови думи, с които ще оптимизирате уеб страниците си. Ако направите това погрешно, ще се случи едно от тези две неща (или и двете):

 

 • Ще насочвате към ключови думи, които са твърде трудни за класиране и няма да класирате на първа страница
 • Ще класирате добре за ключови думи, които не водят до продажби.

 

И двата резултата не са идеални и ще ви попречат да привлечете органичен трафик, който да генерира поръчки. Ето защо изследването на ключови думи е толкова важно и защо трябва да се съсредоточите върху ключовите думи, по-лесни за класиране, с добър обем на търсене и които вероятно ще конвертират трафика.

 

 1. Заглавия, тагове и мета описания

 

Заглавията на страниците и таговете играят неотменна роля в подпомагането на Google на търсачките да обхождат уеб страници, така че да може да разбере за какво е съдържанието, за кого е предназначено и какви видове проблеми се стреми да разреши, като същевременно разбира и конкретните му решения.

 

Мета описанията не играят пряка роля в SEO за електронна търговия, но играят косвена роля. Стига описанието точно да описва какво има на страницата, като същевременно остава в рамките на ограниченията на символите и предоставя решение на конкретна нужда, която най-вероятно отразява болката на купувача.

 

 1. Описание на продукта

 

Ако сте като повечето фирми за електронна търговия, имате десетки продукти и много от тях са подобни. Независимо дали се занимавате с цвят, размер, функции или други отделни различими теми, всяка солидна стратегия за SEO за електронна търговия ще намери начин да направи всеки напълно различен, който говори на целевите му купувачи. Не забравяйте да следвате тези указания:

 

 • Описанията на продуктите трябва да са поне 150-200 думи
 • Използвайте целеви ключови думи в правилния контекст и използвайте вариации
 • Опитайте да класирате тези страници с продукти
 • Връзка в описанието на продукта обратно към страницата на основния продукт
 • Свържете блогове към тези страници с описанието а продукта, използвайки котвен текст, който има контекстуална стойност, използвайки една от ключовите думи на описанието на продукта в текста на котвата.
 • Създайте клъстер от блогове, които свързват всяко описание на продукта, като по този начин го третирате като страница с вторичен стълб с микро клъстер.
 • Не забравяйте да покажете продукта като решение на нуждите на купувача

Следвайте тези съвети и ще видите приток на органичен трафик, който е с по-високо качество. И който води до увеличаване на конверсиите и едновременно с това вашият домейн авторитет ще се издигне нагоре.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,