3 начина за използване на новата възможност за търсене на ключови думи на Instagram за разрастване на вашия бизнес

Неотдавнашната промяна в търсенето на ключови думи на Instagram може да не е „най-секси“ актуализация на платформата, но е много полезна.

В тази публикация ще очертаем три начина, по които можете да използвате търсенето на ключови думи в Instagram, за да сте сигурни, че вашите публикации ще бъдат намерени, дори когато не използвате хаштагове.

Ангажиране на клиентите и ръст на акаунта

Една от най-големите възможности за бизнеса да се възползва от търсенето на ключови думи в Instagram е възможността да намира клиенти.

Със състоянието на социалните медии отделянето на време за ангажиране с потенциалната ви аудитория е ключово за растежа. Вече можете да търсите публикации, като използвате ключовите думи, които вашият идеален клиент може да използва .

Това е чудесен начин за намиране на нови хора, с които да взаимодействате, и за предизвикване на разговори за изграждане на взаимоотношения с помощта на социални медии. Този метод на растеж изисква наистина опознаване на вашата аудитория и какви са нейните интереси извън вашата марка, за да се усъвършенствате по какви ключови думи и фрази да търсите.

Инструментът за търсене на ключови думи на Instagram също ви позволява да намерите споменавания на марката, които може би сте пропуснали преди, защото вашият клиент не ви е маркирал или е използвал хаштага на вашия бранд.

Пазарни проучвания и анализ на конкуренцията

Социалното слушане може да помогне за подобряване на растежа на социалните ви мрежи, защото ви позволява да провеждате анализ на конкурентите и да навлизате в съзнанието на идеалните си клиенти.

С инструмента за търсене на ключови думи на Instagram вече ще можете да търсите ключовите думи на конкурента си и да видите какво ще каже тяхната аудитория за тях.

Всичко това помага за създаването на по-добро съдържание, което резонира с вашата аудитория, като по този начин засилва присъствието ви в социалните медии.

Намерете  вашия идеален клиент

Не на последно място, търсенето на ключови думи в Instagram може да помогне на вашия бизнес да се развие в социалните медии, защото може да улесни клиентите да ви намерят.

Употребата на ключови думи в надписите ще се изплати повече от всякога. Докато в миналото тази тактика помагаше на публикациите да се класират по-високо в търсачките, сега тя също така ще помогне на клиентите да намерят вашия бизнес в Instagram.

Въпреки че добавянето на Instagram за търсене на ключови думи може да се пренебрегне, вълнуващо е да помислите за възможностите, които носи за разширяване на вашата аудитория и реализации от мрежата.

Коя от тези тактики ще приложите?

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: