Техническото SEO е по-важно отвсякога

През последното десетилетие SEO се промени повече от всеки друг маркетингов канал.

Чрез поредица от алгоритмични еволюции, SEO все пак остава основата на една успешна дигитална стратегия – 51% от онлайн трафика пристига на уебсайтове чрез органично търсене.

Все пак трябва да вземем под внимание факта, че SEO изисква нови умения и подходи за успех в един все по-конкурентен свят.

С повече от 5 000 устройства, интегрирани с Google Асистент и увеличаване на гласовото търсене, фокусните точки на търсене стават децентрализирани.

Търсенето е динамично, визуално и навсякъде.

Това оказва значително влияние, тъй като SEO е съвместна дисциплина, която изисква синтез на множество умения за постигане на оптимални резултати.

Трябва да знаем, че SEO винаги е водило до висококачествен трафик чрез органично търсене.

Средствата за постигане на тази цел са се променили значително от ранните дни на оптимизация на сайтовете, когато доминираха техническите умения.

Кратка история на SEO

Crawlability/Обхождането и индексирането тогава – както и сега, е най-важното съображение при създаването на стратегия за SEO.

Съдържанието е второстепенно средство за включване на ключови думи и подобряване на класирането. С течение на времето тази част от SEO се разви, за да обхване изграждането на връзки.

Докато хората използват търсенето като средство за откриване на информация, SEO ще продължи да се развива. Дискусиите дали оптимизацията на сайтове е мъртва са далечен спомен.

Веднага след като Google се натъкна на прикриване на ключови думи, практикуващите черно SEO се насочиха към закупуване на връзки в опит да манипулират своите класации.

Техническото SEO, от своя страна, сега обхваща всички най-добри практики в търсачките и не позволява място за манипулация.

Има четири ключови области за това:

Съдържание на сайта: Гарантиране, че съдържанието може да бъде обходено и индексирано от всички основни търсачки, по-специално чрез използване на анализ на лог файл за интерпретиране на модели на достъп и структурирани данни, за да се даде възможност за ефективен достъп до елементите на съдържанието.

Структура: Създаване на йерархия на сайта и структура на URL, която позволява на търсещите машини и потребителите да се придвижват към най-подходящото съдържание.

Конверсия: Идентифициране и разрешаване на всякакви блокирания, които пречат на потребителите да навигират в сайта.

Изпълнение: Ключово развитие е техническото SEO, свързано с изпълнението.

Нов подход: Оптимизация на сайт, търсенето и съдържанието

Терминът „оптимизация за търсещи машини“ вероятно не е подходящ за целта, тъй като разширяваме обхвата си, като включваме маркетинг съдържание, оптимизация на процента на реализациите и потребителски опит.

Нашата работа включва:

Оптимизиране на сайта за потребители.

Осигуряване на достъпност на съдържанието за всички основни търсачки и социални мрежи.

Създаване на съдържание, което ангажира подходящата аудитория в множество маркетингови канали.

Според BrightEdge изследванията, само 3% от 250-те маркетолози смятат, че SEO и съдържанието са отделни дисциплини.

Нашата отговорност е да стигнем пред потребителите навсякъде, където търсят, което е постоянно променящ се контекст.

В края на краищата, когато се развиват основните технологични тенденции, техническите SEO професионалисти често са начело на иновациите. Това изглежда ще бъде допълнително укрепено от последните тенденции в индустрията.

Сега, когато ускорените мобилни страници (AMP) и прогресивните уеб приложения (PWAs) са в центъра на вниманието, брандовете трябва да гарантират, че тяхното присъствие в мрежата отговаря на най-високите стандарти, за да бъдат в крак с модерния потребител.

Брандовете трябва да мислят отвъд търсачките и да си представят новите начини, по които тяхното съдържание може и трябва да бъде открито от клиентите.

Изисква се различен подход към SEO, ако искаме да се възползваме от пълния потенциал на възникващите потребителски тенденции. Този подход трябва да се разшири, за да включи оптимизиране на опита в сайта, както и традиционните техники за SEO.

Над какво да се фокусираме при оптимизацията на сайта?

 

SEO се е развило като част от нещо по-голямо и техническите умения трябва да се прилагат по различен начин.

Ако не друго, то се превърна в много по-сложен и нюансиран цифров канал, който е надхвърлил категорията „Search Engine Optimization“.

Съсредоточете уменията си върху оптимизирането на:

 • Вашият сайт.
 • Мобилни и настолни устройства.
 • Мобилни приложения.
 • Гласово търсене.
 • VR.
 • Аgents
 • Вертикалните търсачки (това вече не е само Google – помисли и за Amazon например).

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,