Tiered линк билдинг: Всичко, което трябва да знаете

Обратните връзки не са равни. Някои са много мощни, докато повечето са просто кухи. Любопитното е, че има SEO стратегия, която казва, че не трябва да бъде по този начин. В тази статия ще разгледаме изграждането на многоетажни (Tiered) линкове и дали трябва да го използвате, за да манипулирате силата на вашите препратки.

 

В тази статия ще научим:

 • Какво представлява изграждането на Tiered линкове
 • Какви са ползите от изграждането на Tiered връзки
 • Какви са рисковете от изграждането на Tiered линкове
 • Как да изградим връзки от първо, второ и трето ниво
 • Кога да помислите за изграждане на Tiered линкове

 

Какво представлява изграждането на Tiered линкове

Изграждането на tiered връзки е свързано със създаването на препратки към вашите препратки. Основната цел е да се увеличи количеството сок от връзки, предаден от вашия профил за обратна връзка към вашия основен уебсайт.

 

Начинът, по който работи, е, че имате обратна връзка от ниво 1, сочеща към основния ви уебсайт, след това няколко препратки към ниво 2, сочещи към обратна връзка от ниво 1, и след това няколко обратни връзки от ниво 3, сочещи към всяка обратна връзка от ниво 2.

 

Какви са ползите от изграждането на Tiered връзки

Отначало изграждането на многоетажни връзки звучи като глупава идея. Защо не всички ваши препратки да насочват директно към вашия уебсайт? Защо да усложняваме нещата с препратки към второ и трето ниво? Е, ето някои от най-често срещаните предимства от наличието на многостепенен профил за обратна връзка:

 

Евтин линк сок

Висококачествените препратки са скъпи и отнемат много време. Да приемем, че искате да публикувате публикация в уважаван индустриален блог. Цената вероятно ще бъде висока. Така че, вероятно има ограничение за това колко качествени препратки можете да си позволите.

Един от начините за решаване на този проблем е да изградите обратни връзки с по-ниско качество към оригиналните си. Можете да изградите куп от тях и да увеличите ефекта от оригиналните си препратки.

 

Лесно управление на риска

Всъщност е много удобно да имате няколко степени на разделяне между основния си уебсайт и връзките си с по-ниско качество. Да кажем, чувствате, че определена партида от връзки от второ или трето ниво уврежда вашия уебсайт. Всичко, което трябва да направите, е да се изкачите с едно ниво нагоре и да премахнете обратната връзка, сочеща към вашия уебсайт.

 

Повече място за грешки

Влиянието на препратките от второ и трето ниво не е толкова силно, колкото влиянието на вашите първични препратки. Те не са насочени директно към вашия уебсайт, така че дори да нарушават някое от указанията на Google, вашият уебсайт няма да бъде замесен. Не веднага.

 

Това означава, че можете да бъдете много по-смели, когато експериментирате с многоетажните си препратки. Можете да изпробвате различни инструменти за изграждане на различни групи обратни връзки, да опитате различни платформи за създаване на профили и публикуване на коментари и да бъдете толкова арогантни, колкото искате. Използвайте проба и грешка, за да видите кои методи работят и кои не, и лесно премахнете всички препратки, които започват да заплашват уебсайта ви.

 

Скрита самореклама

Вместо да линквате към вашия собствен уебсайт, защо да не направите връзка към една от вашите страници от първи ред? Ще изпратите малко линк сок във вашата обща посока и ще избегнете риска да бъдете наказани за самореклама.

 

Прекрасен профил за обратна връзка

За тези от вас, които изграждат обратни връзки изкуствено, предизвикателството е да ги предадете като естествени. Това означава, че трябва да има здравословна комбинация от връзки dofollow и nofollow, висококачествени и нискокачествени връзки и връзки от различни уебсайтове, включително блогове, форуми, социални мрежи и много други. И тъй като Google става все по-добър и по-добър в идентифицирането на схеми за връзки, тези профили за обратна връзка трябва да бъдат все по-усъвършенствани.

В тази връзка, многостепенният профил за обратна връзка е начин за постигане на дълбочина и разнообразие на връзката. Тя ви позволява да въведете някакъв организиран хаос във вашата схема на свързване, евентуално да отхвърлите Googlе.

Какви са рисковете от изграждането на Tiered линкове

Изграждането на връзки в най-добрия случай е практика на SEO, която не е точно в позволените методи, което означава, че идва с определени рискове:

 

Възможни разходи

Може да отнеме доста време и пари, за да внедрите изграждане на многоетажни връзки на вашия уебсайт. Има дълъг списък от SEO тактики, през които трябва да преминете, преди да можете да си позволите да губите времето си за изграждане на многоетажни връзки.

 

Риск от наказание

Изграждането на правдоподобен профил за обратна връзка е повече изкуство, отколкото наука. Ако се увлечете, ще бъдете изложени на риск да нарушите едно или повече насоки на Google, а именно тези срещу схеми за връзки, автоматично генерирано съдържание и изтрито съдържание. Ако това се случи, най-добрият сценарий е Google да игнорира част от вашите препратки. Най-лошият сценарий – вашият уебсайт ще бъде ударен или деиндексиран.

 

Бъдещи загуби

Повечето схеми за връзки и други SEO тактики се считат за краткосрочни стратегии. В крайна сметка или Google ще навакса с триковете ви, или ще ви омръзне да правите поддръжка на фалшивите си препратки и цялото нещо ще се срине. В зависимост от това какви други стратегии имате, може да започнете от нулата. Така че, дори ако решите да изпробвате нива с връзки, уверете се, че това е само част от цялостната ви стратегия.

 

Как да изградим връзки от първо, второ и трето ниво?

Като правило, качеството и цената на вашите връзки намаляват драстично, когато се отдалечавате от уебсайта си.

Връзки от първо ниво

Връзките от първо ниво са вашите редовни препратки, които сочат директно към вашия уебсайт. Връзките от първо ниво трябва да отговарят на други критерии за качество на обратната връзка.

Вторият най-добър начин за изграждане на връзки от първо ниво е чрез създаване на собствени блогове на платформи, които позволяват връзки dofollow. Ползата от този метод е, че няма бариера за влизане. Не е нужно да плащате на никого за поставяне на вашето съдържание и не е нужно да преминавате през редакционен процес на скрининг. Недостатъкът на този метод е, че е доста трудоемък. Ще трябва да създадете няколко минимално жизнеспособни уебсайта и след това да ги запълните със съдържание.

 

Връзки от второ ниво

Изискванията за връзки от второ ниво са малко по-спокойни. В идеалния случай връзките от второ ниво биха били поставени в другите ви публикации на високопоставени уебсайтове. Но всичко, което не е откровен спам, е честна игра. Висококачествените PBN, директории на статии, линкове към профили, социални отметки и публикации в уеб 2.0 се считат за приемливи източници на връзки от второ ниво. Докато има разбираем контекст и държите да поставяте връзките ръчно.

 

Връзки от трето ниво

И накрая, връзките от трето ниво са мястото, където трябва да внимавате. На това ниво е напълно добре да използвате инструменти като GSA или RankerX за автоматично генериране на препратки. Единственото правило тук е, че трябва да насочвате връзките си от трето ниво само към връзки от второ ниво. Не компрометирайте основния си уебсайт и не компрометирайте партньорите си от първо ниво за връзка.

 

Кога да помислите за изграждане на Tiered линкове

Днес Google стана толкова добър в идентифицирането на схеми за изграждане на връзки, че са необходими много усилия, за да се заблуди алгоритъма. Някои експерти на black-hat сега препоръчват да се изграждат между пет и десет нива на препратки, като се използват само най-добрите PBN и само най-строгите настройки за автоматизация. С други думи, изграждането на проходим фалшив профил за обратна връзка сега е почти толкова голям проблем, колкото изграждането на истински профил за обратна връзка. И все пак, има някои случаи, когато изграждането на многоетажна връзка има смисъл:

 

Когато нямате друг избор

Ако навлизате в силно конкурентен пазар, може да няма начин да изградите легитимни препратки в мащаб. В този случай изграждането на многоетажни връзки може да ви помогне да спечелите първоначален импулс. Но имайте предвид, че това е много краткосрочна стратегия, която носи риск от наказание, така че трябва внимателно да обмислите всички плюсове и минуси, преди да продължите.

 

Изграждането на tiered  е любопитна концепция. Той е измислен като отговор на актуализацията на Penguin – опит за премахване на риска, но запазване на сока от нискокачествени препратки. Някои в SEO индустрията казват, че многостепенните връзки остават в миналото, други твърдят, че работят съвсем добре.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Вашият коментар

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *