ТОП 5 SEO плъгина/разширения за Google Chrome

Понякога може да е трудно да поддържате темпо що се отнася до seo оптимизацията на сайта ви, особено когато се опитвате да управлявате толкова много информация.

Непрекъснато проследявате ключови думи, създавате качествено съдържание, популяризирате това съдържание, опитвате се да печелите линкове и, разбира се, се опитвате да наблюдавате успеха на всички тези усилия. За щастие, има много разширения, които можете да използвате, за да облекчите усилията си.

 

За тези, които не са запознати с термина, разширение или екстеншън е просто допълнителна функция, която можете да добавите към браузъра си. Тези функции обикновено целят да ви помогнат с нещата, които обичате най-много (в случая SEO).

Всички браузъри имат свои собствени разширения за SEO, но Google Chrome предлага някои от най-добрите и най-лесни за използване.

 

Ето ги и 5-те най-добри разширения за SEO

 

Mozbar

Има две основни употреби на Mozbar. Първо, когато търсите ключова дума или фраза в Google, Mozbar показва авторитета на домейна и страницата под всеки резултат от търсенето, като ви показва най-качествените страниците на вашите конкуренти. На второ място, когато кликнете върху един от резултатите от търсенето, Mozbar ще покаже по-конкретна статистика за уеб страницата, включително дяловете от социалните медии и още някои технически данни (скорост на страницата, мета текст и др.).

 

Ahrefs SEO Toolbar

Панелът с инструменти на Ahrefs изглежда и работи подобно на Mozbar. Той показва статистически данни за властта на домейн, препратките, препращащи домейни и социални дялове. Показваните данни идват от базата данни на Ahrefs, така че получавате функционалност, подобна на Mozbar, но с висококачествена и надеждна информация. Лентата с инструменти е безплатна, но ако имате абонамент или използвате други инструменти на Ahrefs, можете да получите още по-задълбочена информация и графични интерпретации на данни.

SEO Quake

Този инструмент действително работи в различни търсачки като Yahoo и Bing, а не само от Google. Този инструмент ще покаже вашия PageRank, всякакви връзки nofollow, анализ на плътността на ключовите думи и възрастта на уеб архива.

 

SEO Site Tools

това разширение се фокусира върху показателите. Инструментът ще извлече показатели за уебсайта Ви от почти всеки източник, който можете да си представите. Той ще раздели резултатите на шест раздела: 1) външни данни за страници; 2) елементи на страницата; 3) социални медии; 4) термини и инструменти за страници; 5) информация за домейна и 6) предложения за вашия сайт.

Majestic SEO Toolbar

С този инструмент можете да получите безплатно “основно резюме” на уеб страници, което включва компонентите, които очаквате да видите в профила на страницата (рейтинг на домейн, външни препратки и т.н.). Majestic предлага задълбочено обобщение на тези данни с графично представяне, за да интерпретира / приложи информацията към SEO и кампанията Ви.

 

Важно е да разберете, че не е необходимо да инсталирате всички тези разширения. Повечето компании използват една или две и получават цялата информация, от която се нуждаят. Всички тези разширения са безплатни, така че ги изпробвайте и вижте кои от тях са най-полезни за използване. Ще откриете, че тези малки преки пътища са чудесен начин да запазите организацията на SEO усилия си.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , , ,