Три SEO грешки, които могат да повлияят на класирането ви при търсене

Оптимизацията за търсачки може да ви помогне да стимулирате марката си, като същевременно увеличите трафика на сайта си. Качественото съдържание, което е от значение за вашата целева аудитория, може да засили авторитета ви, за да осигури бъдещ успех в SEO.

Важно е обаче да получите правилната основа, за да избегнете саботиране на тактиката ви.

Ето някои от грешките, които могат да понижат позициите ви в търсачката:

SEO грешка # 1 – Не се правят проучвания на ключови думи

Всеки бизнес иска да се класира високо в резултатите от търсенето. Използването на правилните ключови думи може да бъде ключът към успеха.

Именно това прави изследването на ключови думи жизненоважна част от вашата SEO стратегия. Тя може да ви помогне да откриете най-добрите ключови думи за класиране и да увеличите трафика си. Той може също така да доведе нови клиенти към вашия уебсайт и да помогне на вашия бизнес да увеличи продажбите.

Въпреки че актуализациите на Google омаловажават важността на ключовите думи, те все още са важни за вашата SEO стратегия. Не е достатъчно просто да създавате съдържание и да го пълните с ключови думи, за да ангажирате целевата си аудитория.

Стратегията за изследване на ключови думи е изключително важна и може да ви помогне да откриете чудесни възможности за вашия бизнес да се открои сред конкурентите.

Не е достатъчно да изберете най-популярната ключова дума и да я добавите в целия си текст.

Различните видове ключови думи могат да служат за различни цели. Например можете да използвате общи ключови думи, за да опишете бизнеса си, продукта и услугите си. Те са важни за осведомеността на марката.

Можете също да използвате нишови ключови думи, за да бъдете по-конкретни. Ключовите думи с дълга опашка може да не привличат непременно същия трафик като общите ключови думи, но те могат да доведат до по-добри бизнес перспективи, тъй като намерението за търсене е по-конкретно.

SEO грешка # 2 – Пропускане на мета данни

Целта на оптимизацията за търсачки е да увеличи органичния трафик към вашия уебсайт, за да подобри успеха на вашия бизнес. Искате да се класирате възможно най-високо в SERP, за да привлечете нови или завръщащи се клиенти.

Докато работите върху създаването на съдържание с отлично качество, има важна стъпка, която може да пренебрегнете. Добавянето на заглавни маркери и мета описания към вашите страници може да помогне на вашите SEO тактики да станат изключително успешни ..

Тъй като се стремите да увеличите класацията си за търсене, всичките ви страници трябва да бъдат оптимизирани въз основа на това, което роботите за търсене искат да намерят. В този случай мета таговете предоставят цялата необходима информация за всяка страница и за какво трябва да се класира.

Мета описанието може да предостави преглед на това, за какво става дума в страницата, докато заглавието може да включва и ключовата дума, за която се класирате. Ефективното мета описание може да увеличи честотата на кликване и по този начин да привлече повече посетители на вашия сайт.

Важно е да бъдете ясни и отчетливи, тъй като имате само 160 знака, за да опишете съдържанието и бизнеса си. Вашето мета описание трябва да се хареса на вашите потенциални клиенти да ги убеди да кликнат върху вашата връзка.

Като не добавяте мета тагове, вие намалявате шансовете си да класирате и откриете съдържанието си чрез конкретни ключови думи.

Започнете, като експериментирате с различните начини, по които можете да представите съдържанието си само със 160 знака. Мислете като потребител и какво би привлекло вниманието ви, за да посетите уебсайт.

SEO грешка # 3 – Наличието на твърде много 404 грешки

Представете си, че сте потребител, който търси „евтини велосипеди“ като дума за търсене. Вие разглеждате мета описание, което резонира с това, което търсите, така че решавате да посетите сайта. Тогава виждате „Грешка 404“ и изобщо няма съдържание.

Много потребители се сблъскват с подобни проблеми и те в крайна сметка са разочаровани или разочаровани от потребителския опит. Общото съобщение на „страница не е намерена“ може да се случи на всички уебсайтове. Има обаче много случаи, когато се появява твърде често. Като собственик на бизнес може би дори не знаете, че дадена страница не работи.

404 грешки могат да повлияят на класирането на вашия уебсайт. Колкото повече грешки имате, толкова по-лошо става за вашата SEO стратегия.

Полезно е да се знае, че Google всъщност нормализира 404 грешки. Те са наясно, че нещата могат да се променят и че всички уебсайтове могат да имат такива страници. Важно е обаче да сте наясно с тях и да работите за отстраняването им.

Това може да повлияе отрицателно на доброто класиране в SERP.

Ако все още имате грешка 404 на сайта си, уверете се, че я персонализирате, като същевременно включвате подканваща фраза за подобряване на практическата работа на потребителите.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: