Уникалност на текст. Как да проверим дали текстът ни е уникален

Уникалност на текст

Уникалност на текст е термин, който се отнася до оптимизация за търсачки (SEO). Това означава, че съдържанието е оригинално и не се дублира никъде другаде. Уникалното съдържание играе ключова роля в класирането за търсене, защото алгоритмите за търсене високо оценяват уникалното съдържание и могат да санкционират уебсайтовете за публикуване на дублирано съдържание.

 

Дублирано съдържание

Обратното на уникалното съдържание е дублирано съдържание. Дублираното съдържание се отнася до идентично съдържание, което се публикува на повече от един уебсайт. Въпреки че уникалното съдържание може да подобри позицията на уебсайта на страниците за класиране в търсачката, дублираното съдържание може да го намали. Всъщност Google дори може да премахва сайтове с дублирано съдържание от техния индекс за търсене.

Какво се случва, ако текстът не е уникален

Хората търсят информация в Интернет и търсачки като Google искат да предоставят на своите потребители възможно най-доброто съответствие за тяхното съдържание. Те са разработили сложни алгоритми за определяне на сайтове с най-високо качество на съдържанието, така че да осигурят възможно най-доброто потребителско изживяване за своите клиенти. Когато уебсайтовете се опитват да измамят алгоритмите, като дублират съдържание, така че да могат да се класират по-високо в резултатите от търсенето, Google ги санкционира.

 

Какво трябва да направите, за да се класирате в Google

За да се класират високо в търсачките, уебсайтовете трябва да оптимизират съдържанието си за SEO, като използват ключови думи и обръщат внимание на качеството и уместността на тяхното съдържание. Въпреки че може да се изкушат да изпробват алгоритъма, Google и други търсачки инвестират значително време и ресурси, за да гарантират, че те съответстват на правилното съдържание с заявката за търсене. Чрез създаването на уникално съдържание, което е подходящо и интересно за читателя, сайтовете имат по-голям шанс да се изкачат до върха на класацията.

 

Съвети за създаване на уникално съдържание

Написването на уникално съдържание не е трудно. Следвайте тези съвети, за да се уверите, че съдържанието е оригинално и уникално:

 • Никога не копирайте текст от някъде другаде. Избягвайте плагиатството, като цитирате изследвания и използвате собствените си думи, за да опишете концепцията.
 • Винаги използвайте множество източници при изследване.
 • Придайте на текста си уникална структура.
 • Използвайте свой собствен уникален стил.
 • Използвайте собствените си разсъждения.

 

Заключение

Докато дублираното съдържание може да намали класирането при търсене, уникалното съдържание може да го подобри. Всъщност то е необходимо за класиране в резултатите от органичното търсене.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,