Видео за социалните мрежи! Как лесно да направите страхотни видеоклипове?

Искате ли да използвате повече видео във вашия маркетинг в социалните мрежи? Чудите се как да започнете?

 

Нека първо да започнем с това какво е възможно да правите чрез видео?

Когато се опитвате да продадете нещо, най-важният фактор е доверието. Когато използвате видеото по правилния начин, можете да помогнете за изграждането на доверие, като покажете на хората нещо истинско за вас ​​или хората зад вашия бранд.

 

Видеото е особено полезно решение в момента, когато не можете да сте в една стая с клиентите си. Наистина не ви трябва много, за да започнете – телефонът или лаптопът ви с уеб камера са добро начало. Ключът не е в оборудването, а в това да знаете откъде да започнете и да имате план за използване на силата на видеото, за да осъществите връзка с потребителите си.

 

Лесен процес за създаване на видео

Замислете се над 3 неща главно:

Хора: Кой е вашият идеален зрител?

Платформи: Коя платформа ще ви помогне да достигнете до зрителя си?

Цел: Какво искате да мислят или чувстват зрителите ви, докато гледат вашето видео?

След като разполагате с тези три подробности, можете да преминете към планиране на видеоклипа (съдържанието) и планиране на списъка с визуалните ефекти.

 

Планирайте Съдържанието

Ще трябва да планирате пет елемента, за да създадете видеоклипа си: тийзър, марка, сегменти, призив за действие (CTA) и край.

 

Тийзър: Как ще започнете видеото? Помислете коя е вашата аудитория и какви въпроси може да има? Какви теми са в живота им в момента? Използвайте тези подробности, за да излезете с добър тийзър, с който да зашеметите през първите няколко секунди. Не забравяйте, че тези първи секунди са най-важните, защото това е моментът, в който зрителят решава дали да отдели време на вашето видео.

Брандиране: Къде ще добавите вашата марка? Може би като покажете вашето лого и вмъкнете името на бранда в заглавието на видеото.

Сегменти: Какви знания ще споделите? Разделете това знание на по-малки сегменти въз основа на това, за което говорите.

Призив за действие: Къде ще доставите своя CTA? Можете да използвате CTA, за да затворите видеоклипа си, да го отворите (Хей, благодаря за гледането, не забравяйте да се абонирате!) Или да го поставите между сегментите си (това беше първата стъпка! Знаете ли, че можете да намерите всичко тези съвети във връзка в описанието?).

Край: Как ще затворите видеоклипа си?

 

След като планът ви е завършен, можете да записвате всяка част поотделно. Няма натиск и можете да запишете толкова дубли, колкото искате, и просто да редактирате тези, които не работят или смятате, че не са удачни.

 

Планирайте списъка със снимки

Планирането на визуалните изображения не е сложно. Просто съставяте списък с всякакви визуални ефекти (снимки или видеоклипове), които трябва да бъдат във вашето видео, за да можете да ги маркирате, докато ги събирате.

 

Полезни приложения за редактиране на видео

За начинаещи опитайте с QUIK, безплатно приложение за Android и iPhone от GoPro. QUIK има множество теми за избор и ви позволява лесно да комбинирате неподвижни изображения и клипове, за да създадете бързо видео с музика и текст. Просто избирате клиповете и снимките, зареждате ги в приложението, натискате един бутон и видеото се пуска редактирано, за да съответства на ритъма на фоновата музика.

 

Начинаещите, които искат да редактират в различни слоеве, могат да изпробват iMovie, докато KineMaster и Adobe Premiere Rush предлагат на потребителите по-професионални функции.

 

Още едно полезно app-че е InShot, което ви позволява да промените размера на платното, което е много полезно за създаване и редактиране на квадратно видео за Instagram.

 

Полезни съвети, инструменти и технологии за създаване на видео

Сега можем да говорим за технологии, които ще подобрят качеството на вашите видеоклипове.

 

Аудио

Аудиото е важно, защото е нещо, което не можете да поправите след това.

 

Първата стъпка за подобряване на звука на вашите видеоклипове е да слушате обкръжението си. Чувате ли нещо? Има ли включен телевизор, който можете да изключите? Има ли отворен прозорец, който можете да затворите? Има ли ехо или реверберация в стаята? Трябва ли да се преместите в стая, в която има килим или завеси, за да поеме повече звук?

 

Стъпка втора е да разгледате аудио технологията си. Повечето слушалки се доставят с прилични микрофони, които ще се справят добре, стига да няма вяртър, но можете също да изберете да използвате микрофон. Опитайте с  Rode smartLav.

 

Стъпка трета е да тествате проба от аудиото си, за да сте сигурни, че улавяте това, от което се нуждаете, и няма да се окажете със страничен фонов шум и че нивата на звука са стабилни.

 

Регулирайте осветлението

Осветлението е друго нещо, което не можете да промените, след като записвате. Най-простият начин е да потърсите и тествате източниците на светлина, които съществуват навсякъде, където снимате. Поставете телефона си в режим на селфи, задръжте ръката си нагоре и се придвижвайте; застанете на различни места, за да намерите оптималното осветление.

Позиционирайте камерата

Настройте звука и осветлението, издърпайте камерата или телефона си и разположете обектива на нивото на очите, така че човекът, който гледа, да е на същото ниво като вас. Докато записвате, искате да гледате в обектива на камерата, а не в екрана. Ако се борите с това, предлагаме да поставите парче хартия или плат върху екрана си, за да скриете собственото си лице.

Докато правите кадъра, не забравяйте, че повечето хора ще гледат вашето видео чрез мобилно устройство. В отговор на тази промяна, се приближавайте до камерата си, защото колкото по-далеч сте от камерата, толкова по-малък става и без това малкият екран.

 

Е това са съветите, които могат да ви помогнат да създавате видеа за социалните мрежи по-бързо и удобно. Не че е лесна работа, не, разбира се, но все отнякъде трябва да започнете.

Успех! А за още полезна информация, абонирайте се за нашия блог или се свържете с нас, ако ви трябва консултация за реклама във фейсбук или друга част от дигиталния микс!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: