Видове Фейсбук реклама – всички фомати на 1 място

Видове Фейсбук реклама – всички фомати на 1 място

Според Statista, Facebook е имал 2,38 милиарда активни потребители месечно към първото тримесечие на 2019 г. В същото време Facebook е и дигиталният канал с най-голямо влияние върху решенията за покупки. Следователно рекламата във Facebook все още е един от най-добрите залози за достигане до потенциалните ви клиенти в точното време.

 

В тази публикация ще ви преведем през рекламните формати във Facebook. Опитахме се да съберем всички типове реклами на едно място.

Ето ги и тях

 • Графични реклами (Link Ads)
 • Видеореклами
 • Сторита
 • Messenger реклами
 • Карусел
 • Слайдшоу реклами
 • Collection реклами
 • Instant Experiences реклами
 • Лийд реклами
 • Реклами за събития
 • Оферти
 • Реклами за ангажиране след публикуване (Подсилени публикации)
 • Реклами за харесвания / лайкове
 • Playable реклами

 

Нека да ги разгледаме една по една:

Графични реклами (Link Ads)

Графичните реклами, са прост формат, който ви помага да увеличите информираността на марката си чрез мощни изображения и ангажиращо копи. Когато използвате този рекламен формат, уверете се, че имате минимална разделителна способност 1,080 x 1,080px и не повече от 20% текст в изображението. Можете да проверите това с помощта на инструмента за проверка на текстовия текст.

 

Facebook Видеореклами

Видеорекламите са чудесен рекламен формат във Facebook, за да привлечете вниманието на вашата аудитория. Независимо дали става дума за кратко или дълго видео в поток, то трябва да бъде направено така, че съобщението да стане ясно веднага. Тъй като 47% от стойността на видеоклипа се доставя през първите 3 секунди, Facebook препоръчва да се съкрати съобщението ви на 15 секунди или по-малко.

Сторита

Има три милиона рекламодатели, които използват този рекламен формат всеки месец. Какво ги прави толкова популярни? Е, историите карат хората да се чувстват по-близки и по-актуални с приятели, свързвайки ги в ежедневни моменти.

 

Добре, но какво ги кара да работят за вашия бизнес, може би се чудите? Според Facebook, 58% от хората стават по-заинтересовани от дадена марка, след като я видят в Stories и след това разглеждат уебсайта им.

 

Messenger реклами

 

Рекламите за входящи съобщения в Messenger са създадени да ви помогнат да достигнете до повече хора, като сте там, където са вашите клиенти и като взаимодействате по-добре с тях.

След като докоснат рекламата ви в приложението Messenger, те ще видят подробен изглед с призив за действие, който ще ги отведе до избраната от вас дестинация.

 

Карусел

Използвайки рекламния формат на карусела, можете да покажете до десет изображения или видеоклипове в рамките на една реклама. Например, можете да покажете различни продукти на всяка карта, като всяка се свързва към различна целева страница. Можете също така да ги използвате, за да обясните стъпките на даден процес или да подчертаете множество функции на един продукт.

 

Слайдшоу реклами

Рекламите в слайдшоу във Facebook са видеоподобни реклами, използвани за достигане до хора, които имат по-бавни интернет връзки или по-стари устройства. Можете да ги създадете от снимки, които вече имате, стокови изображения или от съществуващ видеоклип. Както се казва във Facebook, те са най-добрият вариант, ако искате да направите въздействие в размер на видео без бюджет с размер на видео.

 

Реклами за колекция

Това е рекламният формат, който позволява на хората да преминат от откриване до закупуване, преглеждане и научаване на повече за вашите продукти, всички без да напускат Facebook.

Има четири типа реклами за колекция, които можете да изберете за вашия бизнес, в зависимост от вашите цели:

 

 • Незабавна витрина

Ако основната ви цел е да привлечете хората към уебсайта си, за да направят покупка, това е типът колекционна реклама, която трябва да използвате. Използвайте това, ако имате каталог от минимум четири продукта или ако искате да покажете вашите продукти в мрежа или динамично да ги организирате в съответните групи, като например „Най-гледани“ или „Предложени за вас“.

 

 • Незабавен преглед на книги

Използвайте това, ако искате да наблегнете на историята на марката си, докато стимулирате продажбите, ако искате продуктите ви да се виждат в действие или просто искате да създадете цифрова версия на вашия каталог за печат.

 

 • Незабавно придобиване на клиенти

Използвайте този шаблон, ако искате да задействате реализациите на мобилната си целева страница и хората да предприемат конкретни действия на вашия уебсайт.

 

 • Незабавно разказване

Използвайте този тип, ако искате да насърчите хората да научат повече за вашия продукт и да им дадете ангажиращ начин да проучат.

 

Instant Experiences реклами

По-рано известен като Canvas, Facebook Instant Experience позволява на рекламодателите да създават оптимизиран за цял екран мобилен опит, за да привлекат вниманието на хората.

Те могат да бъдат добавени към другите рекламни формати (въртележка, единично изображение, видео, слайдшоу и колекция), създават се лесно и до петнадесет пъти по-бързи от стандартните мобилни мрежи.

 

Лийд реклами

Водещите реклами във Facebook съдържат рекламен елемент и формуляр за контакт, който ви помага директно да събирате информация от хората, които имат интерес към вашия бизнес. Когато потребителите взаимодействат с рекламата, ще им бъде предоставен водещ формуляр, където могат да оставят своите данни за контакт.

Можете да събирате тези заинтересовани клиенти, като изтеглите CSV от своята страница или от вашия диспечер на реклами, като ги заявите чрез Facebook API или интегрирате CRM с рекламите за лийд.

 

Реклами за събития

Този тип реклама ви помага да стимулирате информираността и отговорите към вашето събитие. Ще можете да насочите аудиторията си въз основа на тяхното местоположение, възраст, пол и интереси, така че събитието да е подходящо за тях.

 

Реклама на оферти

Дайте отстъпки на съществуващите си клиенти или разширете насочването си към нови хора, като им предлагате добра сделка. Рекламата Ви за оферта се показва първоначално в емисията на потребителя като изображение, видео или въртележка и може да бъде заявена както онлайн, така и във физически магазин.

 

Реклами за ангажиране след публикуване (Подсилени публикации)

Целта на този тип реклама е да накарате повече хора да реагират и да се ангажират с вашите публикации и тя е една от най-лесните за създаване. Просто отидете на публикацията, която искате да увеличите, изберете Boost Post, определете аудиторията, бюджета и продължителността си и сте готови.

 

Реклами за харесвания

С този тип реклама можете да популяризирате страницата си и да повишите информираността за вашия бизнес. Процесът за създаване на реклама за харесване на страницата е подобен на бустване на пост- отивате на страницата си във Facebook и избирате Популяризиране. Вашето рекламно послание може да бъде изображение или видео.

 

Възпроизвеждащи реклами

Възпроизвежданите реклами са интерактивен видеорекламен формат, предназначен за рекламодатели на мобилни приложения. Този рекламен формат позволява на хората да визуализират приложението ви директно от вашата реклама. Те са съставени от водещо видео, демонстрация на игра и призив за действие.

 

КАКВИ ФОРМАТИ НА FACEBOOK РЕКЛАМИ ИЗПОЛЗВАХТЕ?

След като вече имате ясна представа за всеки рекламен формат, уведомете ни кои вече сте пробвали. Както обикновено, ви съветваме да тествате множество формати и да видите какво работи най-добре за вашия бизнес.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: