Влияят ли социалните мрежи/медии на SEO

Как влияят социалните мрежи/медии на SEO?

 

Работата със социалните медии е важна част от всяка маркетингова стратегия, но също така е жизненоважна част от всяка добра SEO стратегия. Популярността на социалните медии се увеличава и вероятно ще продължава да го прави. Това означава, че Google и други търсачки не могат да ги игнорират. Затова нека да обсъдим: как социалните медии влияят на SEO?

Клиентите ви търсят

SEO е за да ви намират, така че нека започнем с основните положения. Ако хората ви търсят, уверете се, че ви намират! Клиентите, които са чували за вашата марка, може да ви потърсят в социалните медии или чрез Google. Като професионална компания или марка те очакват да сте там. Поради тази причина е добре да създадете своите профили. Дори ако не планирате да използвате платформата в момента, може да искате в бъдеще.

 

Ако се регистрирате в социална платформа и не планирате активно да поддържате профила, уведомете посетителите си. Платформи като Twitter и Facebook имат възможност да прикачат туит или публикация в горната част на вашия профил. Насочете ги към други средства за комуникация, като имейл, улеснете ги! Друг плюс: Ако в бъдеще решите да започнете да използвате платформа, вие сте готови да започнете. Социалните медии се променят непрекъснато, така че никога не се знае.

 

Настройка на вашите акаунти в социалните медии

Когато се регистрирате в платформи за социални медии, направете това сериозно. Използвайте висококачествено лого и попълнете всички предлагани полета. Ако имате физически магазини: добавете ги и работното им време. Профилът в Google My Business е особено ценен за това! Като цяло, уверете се, че профилите ви изглеждат професионални и актуални. И: бъдете последователни. Използвайте една и съща марка в платформи, така че хората (и търсачките!) Да знаят, че сте вие.

 

Социални акаунти, показвани в резултатите от търсенето

Знаете ли, че социалните ви акаунти могат да се показват, когато хората търсят името на вашата марка в търсачките? Затова не бива да ги игнорирате.

 

 

Повече трафик към вашия уебсайт

Идеята е съвсем проста: ако хората говорят за вас онлайн или офлайн, вие сте уместни. Както може би знаете до сега, това търсят търсачките: Google иска да представи на потребителите най-подходящите резултати. Те обичат да предоставят резултати от търсенето, за които знаят, че другите намират за интересни.

 

Така че, ако предлагате страхотно съдържание на уебсайта си, защо да не го разпространявате още повече, като го позовавате на други места, като във Facebook? Това е вашето съдържание, така че споделете го. Помогнете на хората да ви открият! Чрез убеждаване на хората да кликнат, за да научат повече, да четат и т.н., вашите публикации в социалните медии могат сериозно да увеличат трафика към вашия уебсайт.

 

Познаване на марката чрез социалните медии

Успехът в социалните медии също увеличава информираността на марката. Ако споделяте страхотно съдържание, хората ще свържат този положителен опит с името и опита на вашата марка. Те могат да споделят съдържанието ви или дори просто да го харесват. Така или иначе те ви помагат да достигнете до нова аудитория. Алгоритмите на социалните медии като съдържание, което харесват другите хора, те ще ви помогнат да го разпространите допълнително. Сега, ако тези нови хора видят и се насладят на съдържанието ви, може да започнат да ви следват! Те ще се запознаят с вас и вашите продукти, услуги.

 

Социални медии и SEO

Не бихме казали, че само фактът, че сте в социалните медии, има пряко влияние върху класирането. Но, както при много фактори за класиране, това може да помогне косвено. Повишената информираност за марката, повече трафик, хората, които се наслаждават на вашето съдържание, всичко това може да помогне за успеха на вашия уебсайт.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: