Заплахата, свързана с iOS 14 и какво трябва да знаем за рекламите във Facebook?

Няма как да не сте разбрали вече за актуализацията на Apple, свързана с поверителността. Важно е обаче да разберете какво точно се променя, какво означава за вас и какво трябва да направите, за да продължите да виждате успех с вашите реклами във Facebook. Така че, нека да започваме.

 

Първо, с какво е свързана актуализацията на iOS 14?

 

Декларацията за поверителност на Apple iOS 14 ще има две нови изисквания за приложения в App Store:

 

 1. Приложенията трябва да предоставят информация за своите практики за събиране на данни на тяхната продуктова страница.

 

 1. Приложенията ще трябва да поискат от потребителите на iOS разрешението им да ги проследяват в приложения и уебсайтове, собственост на други компании.

 

Защо Apple прави това?

 

По принцип Apple се стреми да подобри доверието в проложенията в App Store.

Те казват, че имат мисията да го направят „безопасно и надеждно място за потребителите да откриват приложения, създадени от талантливи разработчици по целия свят“.

Това означава, че приложенията в App Store ще бъдат поддържани по нов стандарт.

 

И така, какво точно се променя?

 

В днешния свят сте свикнали автоматично да се участвате в проследяването на реклами, когато използвате устройствата си. В повечето случаи можете да видите само начин за „отказ“ от проследяване. Сега тази актуализация напълно променя играта за потребителите на iOS. Тъй като сега потребителите ще получат известия, чрез което първо ще бъдат попитани дали желаят да се включат в проследяването за рекламни цели. Ако не „разрешат проследяване“ с приложението, те не могат да бъдат проследени, както до момента за рекламни цели.

 

Как стигнахме дотук?

 

През юни Apple беше домакин на световната конференция за разработчици. По време на тази конференция те обявиха тези актуализации за поверителност на iOS.

През август Facebook започна да изразява позицията си срещу актуализациите на iOS на Apple, поради очакваното въздействие върху рекламодателите.

През септември Apple отложи актуализациите на функциите за поверителност до началото на 2021 г., за да даде време на разработчиците да се подготвят.

 

 

И така, какво се случва с Facebook?

 

Когато чуете името Facebook, вероятно първо се сещате за неговото основно семейство от приложения – Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger.

Но е важно да се отбележи, че Facebook притежава и мрежата за аудитории. Което обхваща милиони приложения, позволявайки на издателите да си осигуряват приходи от приложенията си, като показват реклами като част от мрежата.

Така че мащабите на събирането на данни на Facebook днес са безумни. Основен ключ към този успех на Facebook е изграден от разчитането и на събирането на данни.

А актуализацията на iOS 14 със сигурност ще ограничат данните.

 

Помислете само за бизнес модела на Facebook:

 

Колкото повече данни смила Facebook, толкова по-добре постига резултати за рекламодателите. Колкото по-успешни са рекламодателите, толкова повече е вероятно те да инвестират във Facebook. Колкото повече рекламодатели харчат парите си за Facebook, толкова повече приходи от реклама правят.

 

Въздействието за рекламодателите: 4 неща, които можете да очаквате

 

Както споменахме, успехът с рекламите във Facebook се дължи до голяма степен на способността да се проследява и разбира как потребителите се държат в онлайн средата.

 

Ето четирите неща, които трябва да очаквате:

 

1.Промени в цената на резултат

 

В крайна сметка Facebook ще смила по-малко данни около своите потребители. Това означава, че ще отнеме известно време, докато Facebook се адаптира към тези промени. И така, с наближаването на актуализациите, очакваме да се покачат разходите Ви за резултат.

 

 1. По-трудно отчитане

 

Очаквайте да видите закъснения в отчитането и не разчитайте на никакви резултати в реално време.И ще имате нови ограничения в способността си да сегментирате данни за ефективността (вече няма да има поддръжка за възраст, пол, регион или разбивка на разположението както за приложения, така и за данни за реализации).

 

 1. Промени в проследяването на реализациите

 

Рекламните акаунти вече ще бъдат ограничени до максимум 8 събития за реализация.

И новият прозорец за преобразуване по подразбиране ще бъде на 7-дневно кликване.

 

 1. И накрая, очаквайте спад в къстъм аудиториите Ви

 

Тъй като все повече хора се отказват от проследяването на устройства с iOS 14, размерът на аудиторията на вашето приложение и уебсайт може да намалее.

 

И така, какво трябва да направите, за да се подготвите?

 

Не изпадайте в паника. Честно казано, с цялото внимание върху това, тази актуализация изглежда по-голяма, отколкото е. Имайте предвид, че това ще повлияе само на мобилни устройства с iOS (към момента) и Facebook вече изготвя решения, за да помогне на рекламодателите да продължат да намират успех.Но когато започнете да се подготвяте, бихме препоръчали да прескочите в профила си, за да оцените потенциалното въздействие.

 

Отидете до Ads Manager и изберете „устройство за импресии“ и изберете да ви покаже устройствата. Тук можете да видите разбивката по тип устройство на вашите реклами. И така да оцените въздействието, което ще окаже тази промяна. Ако по-голямата част от аудиториите ви не използват Apple устройства, то може да бъдете по-спокойни, но все пак ще трябва да направите някои промени в бизнес мениджъра си.

 

Какво следва да направите, за да не губя тази аудитория?

 

Промяната и решението от страна на Facebook: Aggregated Event Measurement

За да се опита да сведе до минимум въздействието на загубата на данни, Facebook създава така нареченото „Агрегирано измерване на събития“. Можете да го откриете към данните от пиксела в бизнес мениджъра.

В своето ръководство за въвеждането на iOS 14 се казва просто, че „Той е създаден, за да ви помогне да измервате ефективността на кампанията по начин, който е в съответствие с решенията на потребителите относно техните данни.“ В тази рамка рекламодателите ще бъдат ограничени до 8 събития за реализация, проследявани на домейна. Това може да са 8 пикселни събития или 8 персонализирани реализации.

 

Ето какво трябва да направите:

 

 1. Верифицирайте домейна си. Важно е обаче да се даде приоритет на проверката на вашите домейни, ако вашите домейни интегрират пиксели, които са собственост на множество фирми или лични рекламни акаунти. Това можете да направите от бизнес мениджъра си към Brand Security -> Domains, а за самата верификация разполагате с три възможности: DNS verification, HTML file или Meta-tag Verification.
 2. Aggregated Event Measurement. След като сте верифицирали домейна си, можете да отидете и да настроите 8-те събития. Трябва да ги подредите, като започнете от най-важното и завършите с най-маловажното, според вашия бизнес.

 

 

Актуализацията на Apple за поверителност на iOS 14 ще преобрази малко или много дигиталната реклама. За да запазите контрола върху рекламите си, следете за предстоящите промени и ползвайте най-добри практики за оптимизиране, насочване и отчитане.

Ако имате въпроси как все още можете да генерирате потенциални клиенти за вашия бизнес въпреки тези промени, свържете се с нас, за да научите повече.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: