Как да прецените успеха на вашата Фейсбук рекламна кампания?

Сега, когато знаете какво искате да постигнете (целта на вашата рекламна кампания), трябва да знаете как да измервате своя успех. Целта на вашата кампания казва на Facebook Ads Manager, кои резултати са от значение за вас. Правилната цел ще помогне на Facebook да разбере по-добре резултатите, които искате да видите, и да ви помогне да извлечете максимума от вашата инвестиция.

 

Например, ако целта ви е да продадете продукта си, първо може да се замислите да използват е цел на кампанията – за достигане. Може да помислите, че поставянето на вашия продукт пред възможно най-много хора ще доведе до повече продажби. Но този подход няма да се фокусира върху хората, които е най-вероятно да направят покупка.

Вместо това можете да изберете целите за реализации или продажби по каталог. Тези цели могат да насочат рекламите Ви към хора, посетили уебсайта Ви или проявили интерес към Вашите продукти и да ги насърчат да предприемат желани действия, като например извършване на покупка.

След това сравнете резултатите си с цената за резултат

 

Резултатите са броя пъти, в които рекламата Ви е постигнала резултат, въз основа на избраната от Вас цел и настройки.

Цената на резултат показва колко ефикасно сте постигнали целите, които сте поставили в рекламната си кампания. Това е съотношението на общата изразходвана сума към броя на резултатите.

Например, ако сте избрали целта Engagement: Event Response, цената на резултат е цената на отговор на събитието.

Ако сте избрали целта Трафик, цената на резултат е цената на кликване върху връзката.

Използвайки тази рамка, определете как би изглеждал успехът на вашата кампания.

Експериментирайте с различни рекламни цели. Покажете рекламата си на по-конкретна аудитория или увеличете броя на разположенията. Вижте предишните кампании. Постигнахте ли целите си? Защо или защо не? Какви подобрения бихте могли да направите следващия път?

Определението ви за успешна кампания ще се промени в зависимост от целите на рекламата Ви, но ключът е да експериментирате и подобрите.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг