Как се прави бизнес страница във Фейсбук в 7 стъпки + видео

Създаването на бизнес страница във Facebook не би трябвало да е трудна задача за вас. Вероятно вече имате снимки, текст и идеи, необходими за изграждането на вашата бизнес страница във Facebook. Просто трябва да седнете и да направите няколко прости стъпки, за да я стартирате.

Имате нужда от някаква мотивация, за да започнете? Помислете, че 2,5 милиарда души използват Facebook всеки месец, а над 140 милиона други фирми вече използват Facebook, за да се свържат с тази аудитория.

Така че, просто следвайте тези стъпки или изгледайте това видео, което направихме за вас.

Как да създадете Facebook страница за бизнеса си?

Преди да можете да регистрирате своята бизнес страница във Facebook, трябва да влезете в личния си акаунт във Facebook. Но не се притеснявайте – информацията от личния ви акаунт няма да бъде публично видима в нея.

Така че, ако вече не сте влезли в личния си акаунт, влезте сега, след което продължете.

Стъпка 1: Регистрирайте се

Отидете на facebook.com/pages/create.

Изберете типа страница, която искате да създадете: бизнес / марка или общност / друго. В тази публикация ще предположим, че създавате страница за бизнес или марка, така че щракнете върху бутона.

facebook-business-page1След това въведете вашата бизнес информация. За името на страницата си използвайте името на бизнеса си или името, което хората вероятно ще търсят, когато се опитват да намерят вашия бизнес.

За категория въведете дума или две, която описва вашия бизнес и Facebook ще ви предложи някои опции. Ако вашият бизнес попада в повече от една от категориите опции, изберете тази, за която клиентите най-вероятно се сещат, когато мислят за вашия бизнес. Ще ви покажем как да добавите още категории по-късно.

След като изберете категорията си, полето ще се разшири, за да поиска още няколко подробности, като вашия адрес и телефонен номер. Можете да изберете дали да направите тази информация публична или да покажете само вашия град и държава.

 

Стъпка 2. Добавете снимки

Важно е да създадете добро визуално първо впечатление, затова избирайте разумно тук. Уверете се, че избраните от вас снимки съответстват на вашата марка и лесно се идентифицират с вашия бизнес.

 

Първо ще качите изображението на потребителския си профил. Това изображение придружава името на вашия бизнес в резултатите от търсенето и при взаимодействие с потребителите. Той също се появява в горната лява част на страницата ви във Facebook.

Ако имате разпознаваема марка, използването на вашето лого вероятно е безопасен начин. Ако сте знаменитост или общественик, снимка на лицето ви ще работи. Важното е да помогнете на потенциален последовател или клиент да разпознае вашата страница веднага.

Както обясняваме в публикацията си за най-добрите размери на изображенията за всички социални мрежи, снимката на профила ви във Facebook се показва с размери 170 x 170 пиксела на десктоп и 128 x 128 пиксела на мобилни устройства. Тя ще бъде изрязана в кръг, така че не поставяйте критични детайли в ъглите.

След като изберете страхотна снимка, щракнете върху Качване на снимка на потребителския профил.

Сега е време да изберете вашето изображение за корица, най-изявеното изображение на вашата бизнес страница във Facebook.

Това изображение трябва да улови същността на вашата марка и да предаде личността на вашата марка. Той ще показва 820 x 312 пиксела на десктоп или 640 x 360 пиксела на мобилен телефон. Изображението трябва да бъде с ширина най-малко 400 пиксела и височина 150 пиксела, но препоръчителният размер за качване е 720 x 315 пиксела.

След като изберете подходящо изображение, щракнете върху Качване.

facebook-business-page2Стъпка 3: Създайте потребителското си име

Вашето потребителско име може да бъде с дължина до 50 знака, но не използвайте допълнителни знаци, само защото можете. Искате да е лесен за въвеждане и лесен за запомняне.

Стъпка 4: Добавете вашите бизнес данни

Въпреки че може да се изкушите да оставите подробностите за по-късно, важно е да попълните всички полета от самото начало.

 

Тъй като Facebook често е на първото място, което клиентът търси да получи информация за вас, важното е всичко, което се съдържа там.

За да започнете да попълвате данните за бизнеса си, щракнете върху Редактиране на информацията за страницата в горното меню. От този екран можете да споделите цялата важна информация за вашия бизнес.

Описание

Това е кратко описание, което се появява в резултатите от търсенето. Трябва да са само няколко изречения (максимум 255 знака), така че не е необходимо да се прекалява тук. Ще ви покажем къде да добавите по-дълго описание по-късно.

Категории

Тук ще видите категорията, която сте въвели в Стъпка 1. Ако желаете, можете да добавите допълнителни категории тук, за да сте сигурни, че Facebook показва вашата страница на всички правилни хора.

Контакт

Добавете всички данни за контакт, които искате да направите публично достояние, включително вашия телефонен номер, уебсайт и имейл.

Местоположение

Ако имате физическа магазин или офис, проверете дали вашето местоположение е маркирано правилно на картата. Можете също да добавите подробности за вашата зона на обслужване, така че хората да знаят например в кой квартал се намирате.

Час

Ако вашият бизнес е отворен за обществото през определени часове, въведете го тук. Тази информация се появява в резултатите от търсенето.

 

Допълнителни опции

Ако е уместно, въведете ценови диапазон и политика за поверителност.

Кликнете върху Запазване на промените под всеки раздел, за да внедрите промените си.

facebook-business-page3Стъпка 5. Разкажете вашата история

Попълнихте всички подробности за вашия бизнес, но все още няма много неща, които искате да кажете на хората . За щастие има раздел от вашата бизнес страница във Facebook, където можете да добавите по-дълго описание на вашия бизнес. За достъп до него щракнете върху Вижте още в менюто отляво, след това щракнете върху About, а след това щракнете върху Our Story от дясната страна.

Въведете заглавие и текст за историята си, след което качете подходяща снимка. Когато приключите, щракнете върху Публикуване.

Стъпка 6. Създайте първата си публикация

Преди да започнете да каните хората да харесат страницата във Facebook за вашия бизнес, трябва да публикувате ценно съдържание. Можете да създадете някои свои собствени публикации или да споделяте подходящо съдържание от лидерите във вашата индустрия.

Стъпка 7: Публикувайте страницата си и поканете приятели

Вашата бизнес страница във Facebook може да има стабилно онлайн присъствие, което ще накара потенциалните клиенти и фенове да се чувстват комфортно да си взаимодействат с вас. Време е да натиснете този голям зелен бутон за публикуване на страницата в менюто отляво.

 

Ако изпитвате затруднения, ние можем да ви съдействаме. Свържете се с нас, за да имате силно начало.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: