Как Google класира снимки и видеа в търсачката

Джон Мюлер от Google даде подробен отговор за това как Google избира да класира изображения и видеоклипове в резултатите от търсенето.

Въпросът беше как Google избира да показва изображения на страниците с резултати от търсенето (SERP).

Ето какво казва Джон Мюлер по въпроса:

„По същество това, което се случва, когато някой въведе заявка в Google, е, че ние изпращаме тази заявка до много различни индекси на много различни системи за търсене в Google.

И ние се опитваме да го изпратим на колкото се може повече от тези системи, от една страна, за да получим отговори от тях.

От друга страна,  също така получаваме бързи резултати … уеб резултатите се връщат много бързо, изображенията отнемат повече време.

Но по същество ние ги изпращаме на всички тези различни системи и системите ни казват колко релевантни са резултатите, които имат.

Така че системата за търсене на изображения може да се върне и да каже, о … Резултатите от изображенията са, хмм … нещо важно за тази заявка и ето набор от изображения, които имаме за това.

И ако върнем резултатите от мрежата и резултатите от мрежата кажат, о, уеб резултатите са изключително подходящи за тази заявка, тогава може да покажем резултатите от мрежата, а не резултатите от изображенията.

От друга страна, ако тези различни системи кажат, о, резултатите от изображения са изключително важни за тази заявка и уеб резултатите също са добре, тогава почти сигурно ще покажем един вид изображение – някъде в резултатите от търсенето.

Може да е отгоре, ако смятаме, че това е супер критично, може да е някъде по средата, нещо подобно.

Но по същество всички тези различни системи се връщат към това едно централно място и казват, ето моите резултати и ето колко подходящи според мен са те.

И въз основа на това се опитваме да разберем кой от тези елементи трябва да покажем.

Това е начинът,  по който изображенията се вливат там. Не че някой ръчно казва, о, трябва да показваме изображения за тази заявка, а не за тази.

Наистина тези системи се опитват да разберат колко релевантни са резултатите, които те могат да върнат и въз основа на това ние се опитваме да вземем автоматизирано решение.

И ако осъзнаем, че всички всъщност търсят изображения за тази заявка, тогава с течение на времето ще започнем да показваме изображения и в резултатите от уеб търсенето.“

Изгледайте целия отговор тук:

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг