Google: Технически оптимизиран сайт няма да се класира без добро съдържание

Джон Мюлер от Google напомня на собствениците на сайтове, че най-технически добре оптимизираният сайт няма винаги да се класира добре, ако няма добро съдържание.

Тази тема се появи неотдавна в Google Webmaster Central, където собственик на сайт поиска помощ за подобряване на класирането.

 

Собственикът на сайта спомена, че няма никакви проблеми със сайта, според инструментите на Google, и се чудеше какво друго може да се направи.

 

Ето въпроса, който беше зададен:

 

„На нашия уебсайт има нулеви проблеми според конзолата за търсене. Осигуряваме бърза производителност на мобилни устройства. Не съм сигурен какво да направя, за да подобря класирането. ”

 

Мюлер отговори, че това е ситуация, която може да възникне, когато сме толкова фокусирани върху техническите детайли, които забравят по-голямата картина.

 

Само защото всичко е технически правилно на даден уебсайт, не означава, че ще се класира високо.

В крайна сметка това, което е на сайта, все още трябва да е подходящо за потребителите.

 

Определянето на технически проблеми може да е важно, но от друга страна, това, което е на сайта, трябва да бъде полезно и за хората, които ще го посещават.

 

Мюлер препоръчва да се мисли какви проблеми имат потребителите и какви въпроси биха могат да задават.

 

След това акцентира да се добави съдържание, за да се разрешат тези въпроси и да се отговори на тези въпроси.

Мюлер предлага също така да потърси обратна връзка от други собственици на сайтове и оптимизатори чрез форум за уебмастъри.

Накрая, Мюлер казва, че трябва да се има предвид, че някои ниши имат по-силна конкуренция от други.

 

Технически добре оптимизиран сайт с голямо съдържание все още ще се сблъсква с предизвикателства с преодоляването на конкуренцията, което може да продължи по-дълго.

По-долу можете да чуете пълния отговор, започвайки от 32:29 минута.

„Винаги е трудна ситуацията, в която работите на уебсайта си за известно време, след което понякога се фокусирате върху много технически подробности и забравяте за по-голямата картина.

Понякога това не е толкова лесно, но мисля, че ако повече хора погледнат вашия уебсайт и ви дадат съвети и са отворени към този съвет, мисля, че това е важен аспект тук.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че само защото нещо е технически правилно, това не означава, че то е подходящо за потребителите в резултатите от търсенето. Това не означава, че ще се класира високо.

Така че, ако почистите уебсайта си и поправите всички проблеми, например, ако уебсайтът ви съдържа много ужасно съдържание, той все още няма да се класира толкова високо.

Така че, от една страна, трябва да разберете кои от тези технически проблеми са решаващи за вашия уеб сайт.

От друга страна, наистина трябва да се съсредоточите върху потребителския аспект, както и да откриете какви проблеми имат потребителите и как моят уебсайт може да помогне за решаването на тези проблеми. Или помогнете да отговорите на тези въпроси. “

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг