Facebook Маркетинг

Facebook е невероятно мощен маркетингов инструмент. Несъмнено вече сте чували това.

В крайна сметка това е най-голямата социална мрежа в света и тази, която позволява комуникация по нечувани пътища до сега. Никога досега предприятията не са успели да достигнат до своята клиентска база толкова лесно и на толкова персонално ниво. Разбира се, това само по себе си означава, че не можете да навлезете в бизнеса без ясен маркетингов план, който трябва да бъде достатъчно гъвкав, за да се развива с променящите се бизнес нужди.

Можем да помогнем с това.

Независимо дали сте нов във Facebook за бизнес или искате да добавите нещо ново към текущия си маркетингов план във Facebook, вие сте попаднали на правилното място. Това ръководство има за цел да помогне на маркетолозите от всички нива на опит, от начинаещи до напреднали. Ще ви научим как да използвате Facebook страници, профили, групи, реклами, видео на живо, анализи, конкурси и други – всичко, което вашият бизнес трябва да блести.

 

Разбиране на алгоритъма на Facebook

Алгоритъмът на Facebook решава кога и къде се появяват публикации и реклами на органични страници на бизнеса. Постоянно се променя и развива, което означава, че маркетолозите трябва постоянно да стоят „на тръни“, за да могат да разберат какво да очакват. Единственото общо е, че всяка промяна има за цел да осигури по-добро изживяване за потребителите на Facebook – така че това е най-доброто място за начало, ако искате да разберете нещата.

 

Какво харесва алгоритъмът във Facebook (и какво не харесва)

Като цяло алгоритъмът на Facebook винаги ще дава приоритет на публикациите с много харесвания, коментари или опции, особено ако всичко това е успяло да се ангажира за кратко време. Той също така ще даде приоритет на обслужването на съдържание на потребител, ако то е харесано от техните приятели, както и типовете публикации, с които потребителят или взаимодейства често, или изглежда предпочита.

Това се отнася за страници, както и за публикации – но ще обсъдим това малко по-късно в статията. Това, което алгоритъмът на Facebook не харесва, също е доста ясно. Спам, кликване, харесване, повтарящи се публикации, актуализации само за текст, необичайни модели на ангажиране и съдържание, което е твърде промоционално.

 

Facebook Zero: Всичко е за смислена интеракция

Миналата година Facebook направи значителни промени в своя алгоритъм за подаване на новини. Широко известна като актуализацията на „Facebook Zero“, нейната същност, е че тя деприоритизира публични, професионални публикации и приоритетни публикации от хора, с които сте свързани. Това означава повече съдържание от приятели и семейство, публикации от приятели и семейство, търсещи съвет или препоръки, и съдържание, споделено от приятели и семейство, появяващи се в отделни емисии на новини.

Следователно това означава и по-малко буустнати постове и постове от бизнеси.

Вместо рекламно съдържание, сега предприятията се нуждаят от съдържание, което се фокусира върху общността. Постове, които обучават, докато забавляват, видео на живо и всичко, което генерира свръх (и следователно коментари и кликания), са честна игра. Така е и с популяризирането на съдържание в дълга форма, или на трети страни.

 

Алгоритъмът за реклами във Facebook

В много отношения алгоритъмът на рекламата във Facebook е дори по-тайнствен от алгоритъма за подаване на новини. Майкъл Стелцнер много точно го описа като голяма черна кутия, която малко хора разбират. Това, което знаем, е, че подобно на алгоритъма за подаване на новини, той е фокусиран върху потребителя и е предназначен да определи най-добрите реклами, за да покаже най-добрите цели, като същевременно създава положително изживяване.

Знаем също, че това не дава приоритет на най-високата оферта. Плащането на повече не означава, че вашата реклама е по-вероятно да бъде видяна. Вместо това, според Ralph Burns от Tier 11, офертата ви е само част от общата стойност на рекламата, която включва прогнозен процент на действие, качество и уместност.

Оптимизирането на вашите реклами във Facebook включва тестване и усъвършенстване на няколко фактора.

 • Съответствие на вашето съобщение към клиентите с вашия пазар.
 • Определяне на резултатите, които искате да видите от всяка отделна реклама.
 • Избор на правилната цел за цялостната ви рекламна кампания.

 

Популяризиране на вашия бизнес във Facebook

Има редица начини бизнесът да наложи присъствие във Facebook и е важно да разберете техните характеристики, предимства и недостатъци. Това ще ви помогне да решите кое най-добре отговаря на вашите бизнес цели. Ще се докоснем накратко до всеки по-долу и можете да прочетете за тях в по-голяма дълбочина тук.

 

Опции

Личен профил

Когато се регистрирате във Facebook, правите това като себе си и създавате личен профил. Особено ако сте едноличен собственик, може да е изкушаващо просто да използвате този профил за вашия бизнес. Това обаче може да наруши условията за обслужване на Facebook – продължете с повишено внимание.

 

Плюсове

 • Привлича последователи сред вашите приятели и семейство (и техните приятели и семейство).
 • Персонализира вашия бизнес.
 • Помага на потенциалните клиенти да се свържат директно с вас.

 

Минуси

 • Рискувате да нарушите условията на услугата на Facebook и да премахнете акаунта си.
 • Вашите приятели и семейство може да не са вашите основни демографски данни.
 • Не можете да публикувате реклами с връзки към онлайн поръчка или други страници на вашия уебсайт.
 • Мащабирането може да бъде трудно.

 

Най-добри практики

 • Бъдете наясно с вашите настройки за поверителност и избягвайте публикуването на лично съдържание публично. Уверете се, че визуализирате публичния си профил, така че да знаете какво виждат колегите и клиентите.
 • Научете как вашият личен профил се свързва с бизнес страници и групи, така че да знаете къде се намират вашето съдържание и изображения и да не се появяват.
 • Поставете професионално извъртане на снимката на профила си и корица
 • Добавете професионални подробности към вашия профил.
 • Споделете задкулисни моменти от вашия бизнес, които добавят индивидуалност към вашият бранд.

 

Facebook бизнес страница

Facebook също ви позволява да създадете бизнес профил, отделен от личния ви профил. Наличието на отделна страница във Facebook за вашия бизнес поддържа акаунта ви в добро състояние и ви дава свободата да публикувате, рекламирате и фокусирате съдържанието си около вашия бизнес, индустрия и клиенти.

 

Плюсове:

 • Дава ви достъп до реклами във Facebook.
 • Отделя личния ви живот от вашия бизнес.
 • Дава ви достъп до Facebook Analytics.

Минуси

 • Управлението на бизнес страница може да отнеме много време.
 • Подлагате се на рекламната политика на Facebook и рекламите ви може да не бъдат одобрени под нея

Най-добри практики

 • Избягвайте прекалено промоционалното съдържание.
 • Намерете, създайте и споделете съдържание, което е подходящо за вашите продукти.
 • Създайте по-дълго съдържание, който интересува клиентите ви.

 

Facebook групи

Групите във Facebook са общности, към които се присъединявате чрез личния си профил или страница, съставени от съмишленици и организации, които се събират, за да обсъждат и споделят идеи около общи интереси. Често такива групи имат правила да поддържат взаимодействието фокусирано върху тяхната цел. Можете или да създадете своя собствена група, или да се присъедините към някоя от многото Facebook групи, формирани около вашата индустрия.

 

Плюсове

 • Те са чудесен начин да намерите нови връзки, клиенти и партньори.
 • Лесно е да се формират връзки и да се продължат извън групата.
 • Членовете на група във Facebook обикновено са целенасочена, силно възприемчива аудитория.

Минуси

 • Ако не притежавате група, можете да бъдете отстранени без причина от нея.
 • Може да отнеме много време, за да сте в крак с активните групи.

 

Най-добри практики

 • Бъдете полезни и подкрепящи другите членове на групата.
 • Избягвайте да мислите или да действате изключително в интерес на вашия бизнес – вие сте тук, за да бъдете част от общност, а не да популяризирате.
 • Не прекалявайте. Присъединете се само към една или две групи и останете полезни и активни.
 • Не забравяйте да прочетете правилата на новоприсъединена група.
 • Ако ще добавите хора към група във Facebook, не забравяйте да добавите само тези, които знаете, че се интересуват.
 • Създайте група само ако имате ясна цел в ума.

 

Public Figure Facebook страница

Ако вашият бранд е обвързан пряко с вас като личност, може би си струва да създадете страница с публични фигури.

Това е особено ценно, ако искате да се утвърдите като мисловен лидер във вашата индустрия. Страниците с публични фигури работят почти по същият начин като бизнес страниците, с едно изключение – бизнес страница показва какво продавате, публична фигура показва кой сте.

 

Създаване, оптимизиране и защита на вашата бизнес страница във Facebook

Вашата бизнес страница във Facebook е прикачена към вашия личен профил, така че Facebook знае кой е собственик на страницата, но отделното й присъствие ви позволява да популяризирате вашата марка. Те имат множество функции, които не са достъпни за профили, включително аналитика, реклама и планиране след публикуване. Ето как да гарантирате, че сте настроили страницата си за успех.

 

Добавяне на снимка на профил

Снимката на вашия профил може да бъде всякакъв брой неща.

Снимка на физически продукт, който продавате, или представяне на услуга, която предлагате. Професионална снимка на себе си, ако сте лице на вашия бизнес. Вашето лого.

Каквото и да изберете, поддържайте композицията проста и лесно разпознаваема. В идеалния случай ще искате снимката да бъде оразмерена на 180 х 180 пиксела. Можете да използвате безплатен инструмент като Canva или GIMP 2, за да ви помогне в процеса.

След като приключите, отидете на страницата си и кликнете върху Добавяне на снимка.

 

Добавяне на снимка на корицата

Процесът за добавяне на снимка на корицата е почти същият като добавяне на снимка на профил, с една разлика – размерите за снимка на корицата на Facebook са 828 x 315 пиксела. Важно е също да запомните, че благоприятната за мобилните зона зона пада в рамките на 560 х 315 пиксела.

Когато намерите изображение, щракнете върху Добавяне на снимка на корицата в горния ляв ъгъл на пространството за снимки на корицата.

 

Call-to-Action

Какво искате хората да правят на вашата страница във Facebook? Регистрирайте се за giveaway или бюлетин? Купете нещо? Достъп до вашия уебсайт?

 1. Създайте бутон Call-to-Action, за да им дадете лесен начин за това – ето как.
 2. Кликнете върху Добавяне на бутон под десния ъгъл на снимката на корицата ви.
 3. Изберете типа стандартен бутон, който най-добре отговаря на това, което искате да направите.
 4. Най-малкото бихме препоръчали да добавите бутон Get In Touch и бутон Learn More.

 

Описание

Областта на вашето описание казва на хората за какво става въпрос на вашата страница. Колкото повече информация давате на потенциални нови последователи, толкова по-вероятно е те да сеангажират. Вие сте ограничени до 155 знака и описанието се показва в резултатите от търсенето, така че ще искате да помислите как потенциалните последователи могат да търсят продукт или услуга.

 

Потребителско име

Също така бихме препоръчали да персонализирате вашия URL адрес във Facebook с уникално потребителско име. Съпоставете го с вашата марка.

 

Оптимизиране на вашия преглед на страницата във Facebook

Когато някой се прехвърли на страницата ви във Facebook, се показва визуализация на страницата. Това помага на потенциалните клиенти да научат повече за вашия бизнес, независимо дали го виждат като реклама или виждат съдържание, което някой споделя от вашата страница. Те също така виждат този преглед, когато преглеждат свързани брандове и фирми в личен профил на About section.

 

Ето как да оптимизирате визуализацията си, така че вашият профил да изглежда професионален, привлекателен и ангажиращ:

 1. Уверете се, че информацията в раздела About на вашата страница е пълна. Това включва обобщение и връзка към уебсайта.
 2. Потвърдете опциите си за повикване и съобщения.
 3. Уверете се, че страницата ви събира и популяризира положителни отзиви във Facebook, ако е уместно.
 4. Съкратете съдържанието, което качвате на вашата страница, така че тъмбнейлите и изображенията да са част от атрактивна мозайка – те се появяват под вашия преглед.
 5. Обърнете внимание на Facebook Insights. Може да ви каже дали усилията ви да оптимизирате визуализацията на страницата си във Facebook са успешни или не.

 

Страници за физически магазини във Facebook

Ако работите с физически витрини, Facebook ви позволява да създавате отделни страници за местоположение за всеки от вашите търговски обекти. Всички тези страници могат лесно да бъдат свързани с вашата основна марка, което улеснява потребителите да намерят магазини и офиси, които са близо до тях. Ето как да го направите:

 1. Влезте в бизнес мениджъра на Facebook
 2. Изберете страницата си от падащото меню горе вляво.
 3. Ако основната ви страница има адрес, ще трябва да го премахнете, преди да продължите или да го добавите като местоположение.
 4. Кликнете върху добавяне на местоположения. Ще имате три опции – ръчно въвеждане на адрес, качване на CSV файл или миграция на съществуваща страница. Бихме препоръчали първия за по-малки фирми с 1-10 места, а вторият за по-големи организации.
 5. Проверете всяка страница за местоположение, която сте качили, за да сте сигурни, че няма данни. По-специално, не забравяйте да включите телефонен номер, часове на работа и адрес на уебсайта.
 6. Ако имате време, напишете кратка история за всяка от вашите страници, която им дава малко повече контекст.
 7. Може да си струва да промените кои публикации от страницата на вашата марка се показват на страниците за местоположение – опцията по подразбиране е, че те ще се показват само когато страницата за местоположение няма свои собствени публикации.
 8. Работете с вашия екип, за да планирате органично, локално съдържание за всяка страница на местоположението, допълнено с реклами, насочени към местно ниво

 

Подкрепа и маркетинг на вашия бизнес с Facebook групи

Групите във Facebook представляват мощна възможност да пускате на пазара вашия бизнес. Те не само могат да ви помогнат да установите положителна репутация на авторитет във вашата индустрия, но и да ви предоставят множество възможности за генериране на лийдове. Можете също да организирате съдържанието във вашата група във Facebook, като използвате Units – ще обсъдим това още след малко.

 

Присъединяване към група

 1. От вашия Facebook профил щракнете върху Групи в секцията Explore.
 2. Разгледайте раздела Открийте групи, като кликнете върху групи, които хващат окото ви, за да научите повече за тях.
 3. Когато сте сигурни, че сте подходящ за група, или се присъединете към нея, или поискайте да се присъедините.
 4. Не се отнасяйте към това като към бизнес възможност – вместо това се стремете да бъдете полезен, ценен член на общността.

 

Създаване на група с вашата Facebook страница

 1. От вашата бизнес страница във Facebook щракнете върху опцията Create Group. Можете също да създадете група от личния си профил и да я свържете към вашата бизнес страница по-късно чрез Редактиране на групови настройки.
 2. Попълнете необходимата информация, конфигурирайте настройките за поверителност на групата и щракнете върху Създаване.
 3. Вашата страница във Facebook е администратор на вашата група по подразбиране, но можете да добавите и личния си профил.
 4. Качете снимка на корицата, 828 x 315 пиксела.
 5. Кликнете върху Редактиране на групови настройки, за да попълните важна информация за групата.

Групови единици на Facebook

Наскоро Facebook добави нов тип група, наречена Social Learning. Групите, класифицирани по този начин, получават достъп до новата функция Units. Това ви позволява да използвате групата като платформа за онлайн образование или да организирате публикациите си по тема.

Ето как да го направите.

 1. Под групови настройки щракнете върху Промяна на връзката и изберете Social Learning.
 2. Кликнете върху раздела Units и създайте unit.
 3. Добавете съдържание- можете да публикувате директно към него или да добавите съществуваща публикация.
 4. Units също ви позволяват лесно да пренареждате публикации.

 

Реклама във Facebook: Пътят на Маркетинг специалистите

Рекламите във Facebook позволяват на бизнес от всякакъв размер да популяризира своите продукти и услуги пред местната и глобалната аудитория. Независимо дали сте начинаещ или опитен маркетолог, можете да създадете рекламна кампания във Facebook за събиране на потенциални клиенти, задвижване на трафика на уебсайтове, генериране на продажби и увеличаване на разпознаваемостта на марката.

 

Ето как да създадете страхотна реклама във Facebook.

 1. Създайте рекламен акаунт във Facebook. Можете да направите това чрез бизнес мениджъра на Facebook.
 2. Разберете към кого се насочвате рекламите ви.
 3. Изберете правилния рекламен подтип – те включват видео, оферти, потенциални клиенти, carousel, canvas и други. Коя опция е най-добра за вас зависи до голяма степен от вашата демографска и общата ви цел.
 4. Определете как искате да насочите рекламите си – можете да използвате всичко в профила на човек.
 5. Изберете рекламни разположения.
 6. Създавайте различни реклами за различни демографски групи.

 

Създаване и популяризиране на бизнес събития във Facebook

Събитията във Facebook дават начин на вашия бизнес да включва фенове, последователи и клиенти във всякакъв вид дейности. Те могат да включват уебинар, представяне на продукт, тържествено откриване или друг празник на живо. Можете също така да хоствате виртуални събития във Facebook, които ви позволяват активно да ангажирате потребители на Facebook, без да имате събитие на живо или дори в допълнение към събитие на живо.

Маркетингът и популяризирането на събитие във Facebook е доста ангажиращ процес. Ще искате да започнете с настройката на билети на платформите на трети страни като Shopify, Eventbee или Eventbrite. Интеграцията е доста ясна, но ще искате да сте сигурни, че ще добавите мястото и спонсорирате вашето събитие във Facebook като съ-домакини.

След като създадете своето събитие, поканете първите си 15 участници. След като преминете през това вълшебно число, можете да платите за популяризирането на споменатото събитие. Канете само хора, които смятате, че наистина биха искали да присъстват.

От тук препоръчваме да създадете четири персонализирани аудитории, които да се насочват с реклами във Facebook. Започнете с настоящите си клиенти. Можете да използвате данните от участниците, за да създадете персонализирана аудитория. След това тази персонализирана аудитория може да се използва за създаване на няколко lookalike аудитории за насочване на реклами към.

Препоръчваме общо четири различни аудитории.

 

Използване на Facebook Messenger за подобряване на грижите и комуникацията на клиентите

Възникващите нов инструменти улесняват създаването на месинджър ботове, които подобряват грижата за клиентите, събират и оценяват потенциални клиенти и автоматизират фуниите. Към това добавете възможността да се показват реклами в Messenger и не е чудно, че платформата е предпочитаема за много маркетингови планове. Комбинирайки Facebook Messenger с вашата Facebook Business страница, можете да създадете по-ефективен канал както за маркетинг, така и за грижа за клиентите.

 

Поддържане на вашите абонати ангажирани с чат на Facebook Messenger

Можете да създадете messenger chatbot с инструмент като Chatfuel, Botsify или OnSequel. Те са лесни за използване и не изискват сложно програмиране. Те са базирани на избрана от вас система от менюта и употребата им е доста лесна.

Освен обслужване на клиенти, можете също да използвате Messenger Bot Sequence за автоматично изпращане на съобщения за интересно съдържание и страхотни оферти до вашите абонати. Това ви позволява да създавате множество сензорни точки, за да общувате с абонати, да изграждате доверие и да доставяте стойност. В крайна сметка това може да бъде изключително полезен инструмент, който да ви помогне да наклони потребителите по време на „пътуването“ на клиента.

 

Facebook Messenger и обслужване на клиенти

Както вече посочихме, Facebook Messenger е мощен инструмент за поддръжка на клиенти. Не е неточно да се отнасяте към него като началото на грижата за вашите клиентите. Правенето на бизнес винаги е било с водене на разговори- като предоставяте на клиентите си идеята, че те могат да се свържат с вас за незабавно взаимодействие и помощ, можете значително да подобрите грижите за клиентите.

Можете също да добавите чат на клиенти във Facebook към вашия уебсайт – всъщност горещо ви препоръчваме да го направите.

 

Настройка на Facebook Messenger Ads

Рекламите на Messenger се показват в приложението за съобщения в раздела Home. Използвани ефективно, те могат значително да увеличат вероятността хората да взаимодействат с вашия бизнес. Те могат да бъдат конфигурирани от Facebook Ad Manager по същия начин като обикновената реклама.

Можете също така да използвате спонсорирани реклами за съобщения, за да започнете разговор с клиенти точно в месинджъра, въпреки че това ще изисква малко допълнителна конфигурация.

 

Разбиране на Facebook Insights и Facebook Analytics

Facebook Insights и Facebook Analytics помагат на маркетолозите да анализират и отчитат резултатите от своите маркетингови усилия. Използвайки тези инструменти, можете да видите как вашата аудитория във Facebook реагира на вашия маркетинг, да разкриете взаимодействията на потребителите с разширени пътеки за цели, събитие да хвърли светлина върху стойността на живота на клиента.

 

Facebook Insights

Данните, съдържащи се във Facebook Insights, ви помагат да научите как вашата аудитория е реагирала на вашия маркетинг, но анализирането му може да бъде малко трудна задача. Първото нещо, което ще искате да направите, е да отидете до вашия мениджър на страници във Facebook и да щракнете върху Insights. В раздела Преглед щракнете върху Експортиране на данни.

След като разберете времевата рамка, която искате да анализирате и изтеглите файла, препоръчваме да замразите горния ред и да добавите общо към всички колони, като използвате формулата = sum () на Excel. Това ще направи всичко малко по-лесно за гледане.

 

Данните от Insight включват…

 • Харесвания и източниците на харесвания.
 • Нови харесвания срещу нехаресвания.
 • Видео статистика.

Има и файл с данни за публикации, който дава информация за обхвата и ангажираността за отделни публикации във Facebook. Междувременно файлът с видео данни предоставя подробно обяснения на видео показателите.

 

Facebook Analytics

Препоръчваме да започнете с проучване на таблото за управление на Facebook Analytics.

Тук ще можете да извлечете информация за вашия бизнес и неговата аудитория, включително активни потребители, покупки, фунии за продажби и други. Отчетите са хлябът и маслото на всеки софтуер за анализи – така че не е изненада, че Facebook има широки възможности за отчитане. От таблото за управление можете да генерирате отчет, съдържащ информация за почти всяка дейност или събитие. Освен това ви позволява да създавате междуканални фунии, за да разберете най-добрите проценти на конверсия. И накрая, можете да използвате групи източници на събития, за да определите конкретните пътища, които клиентите предприемат при взаимодействие с вашите канали.

Най-важното нещо, което трябва да запомните за Facebook Analytics е, че ви позволява да определите специфичната възвръщаемост на инвестициите на вашите маркетингови и рекламни усилия. Това е ценен инструмент не само защото ви позволява да идентифицирате какво работи (и кое не е), но и защото може да се използва за насочване на разходите. Facebook Analytics важи и за повечето Facebook страници и групи.

Facebook пикселът е част от кода, инсталиран на вашия уебсайт, който ви позволява да проследявате активността на аудиторията и резултатите от рекламата във вашата екосистема. Може да се инсталира чрез Ads Manager в графа Assets.

Google също има някои полезни инструменти за отчитане на маркетолозите във Facebook. Както Google Analytics, така и Google Data Studio могат да се използват за измерване на трафика и конверсиите, които произхождат от кликвания върху реклами във Facebook. Възможно е също така да се създадат шаблони за маркетингови отчети във Facebook, които се актуализират бързо. И накрая, можете да използвате Google Data Studio като инструмент за отчитане на вашите социални маркетингови кампании.

 

Маркетинг с Facebook Video

Видеото ви позволява да се свързвате с бъдещи клиенти и клиенти на лично ниво. Facebook усилва тази професионалност чрез лични взаимодействия в коментарите както за обикновеното видео, така и за видеото на живо. Ключът, разбира се – и най-голямото предизвикателство – е да се уверите, че хората гледат видеоклиповете ви по целия път.

 

Има няколко начина да се постигне това.

 • Направете го широкоекранен със съотношение 1920 x 1080 пиксела.
 • Внимателно оптимизирайте текста и тъмбнейла на видеоклипа си, добавяйки подходящи тагове и убедително описание.
 • Планирайте видеоклипа, така че да бъде публикуван в период на висока ангажираност.
 • Направете първия коментар на видеоклипа си преди пускането му.
 • Съсредоточете се върху разказването на завладяваща история и снимайте видеото около тази цел.
 • Популяризирайте видеото чрез рекламна кампания във Facebook.

Видео на живо във Facebook е друг отличен начин за генериране на потенциални клиенти, особено комбинирани с реклами във Facebook. Той дори може да бъде интегриран с ботове на Facebook Messenger. Ботът може да препоръча вас, предоставяйки информацията, която клиентите търсят, докато се фокусирате върху видеото.

Това не е необходимо да бъде скъпо предложение. Можете да използвате Facebook Live от вашия работен плот, без да се нуждаете от скъп софтуер или технология за качество като в студиото. Всичко, от което се нуждаете, е прилична уеб камера и микрофон, заедно с инструмент с отворен код като OBS Studio.

Друг начин, по който можете да използвате видеоклипове за ангажиране, е като хоствате събитите/парти за гледане във Facebook в една от вашите групи във Facebook. Това включва провеждане на скрининг на живо на предварително записани видеоклипове, публично достъпни чрез вашата група. Членовете могат да гледат и коментират видеото едновременно, създавайки споделено изживяване.

Мислете за това като куп приятели, които се събират онлайн, за да гледат телевизионно предаване.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг